Különcködő keresztnevek (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Különcködő keresztnevek (Napi érdekes)
Mind a két gyerekem magyarul jól kiejthető nevet kapott, de külföldi nevek.
Azon ritka anyukák közé tartozom, akiknek a gyerekei maximálisan elégedettek a nevükkel.
Hogyan hat rájuk?
Tőlünk is függ.
Azt nem értem felnőtt emberek miért jönnek újból és újból ezzel? Ezt a kérdést nem neked címeztem. Csak nem értem.
Az óvodában nem a gyerek talál gúnynevet, mert neki természetes, hogy a társa akármi,a felnőttől hallja, hogy csak hülye példa: Réka-répa.
A játszótéren hányszor hallom szülőktől, nagyiktól: milyen neve van már? És a szülő kanyarít egy csúfnevet hozzá.
A másik fórumról jutott eszembe, ahogy a bőrszín sem probléma még óvodában, amíg a szülő nem ülteti el bennük, hogy az rossz,
az ő színénél rosszabb.
A sorban az elsőt még el tudom fogadni, mert lehet ennyire elvakult rajongó valaki - bár inkább egy rágcsálónak adnám, mint hogy a gyerekemmel szúrjak ki - de hogy lehet a kolbászt meg a padlizsánt ennyire szeretni?
😎😎😎
Nahát! Jönnek az újabb nevek. Lassan kiszorulnak a Dzseniferek, Fernandók, Dzsúliók, Enrikók.
Egyetlen gyerek sem a nevétől lesz egyéniség. Még szerencse, hogy felnőttként lesz lehetőségük megváltoztatni a nevüket.
itt is/nem otthon elek/olyan neveket adnak szulok a gyerekeiknek/pl magyarra atforditom,VASARNAP,AUGUSZTUS,FOLYO ...STB./de az ember megszokja ezeket a furcsa neveket 1,
2,mindenki olyan nevet ad a gyerekenek amit o szeretne es ami engedelyezve van.
Ugrás a teljes írásra: Különcködő keresztnevek
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Híres magyarok teljes névvel, de a keresztnevük ABC-ben
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!