Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Különcködő keresztnevek fórum

Különcködő keresztnevek (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Különcködő keresztnevek (Napi érdekes)

1 2
18. Enissa (válaszként erre: 11. - Smaragdzöld 🐉)
máj. 8. 13:41

Mind a két gyerekem magyarul jól kiejthető nevet kapott, de külföldi nevek.

Azon ritka anyukák közé tartozom, akiknek a gyerekei maximálisan elégedettek a nevükkel.

Hogyan hat rájuk?

Tőlünk is függ.

Azt nem értem felnőtt emberek miért jönnek újból és újból ezzel? Ezt a kérdést nem neked címeztem. Csak nem értem.

Az óvodában nem a gyerek talál gúnynevet, mert neki természetes, hogy a társa akármi,a felnőttől hallja, hogy csak hülye példa: Réka-répa.

A játszótéren hányszor hallom szülőktől, nagyiktól: milyen neve van már? És a szülő kanyarít egy csúfnevet hozzá.

A másik fórumról jutott eszembe, ahogy a bőrszín sem probléma még óvodában, amíg a szülő nem ülteti el bennük, hogy az rossz,

az ő színénél rosszabb.

17. Enissa (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
máj. 8. 13:26
Most érettségiztél? Ez volt a téma.
16. K-né Zsóka (válaszként erre: 15. - Michelle.r)
máj. 8. 13:23
Bennem is ez merült fel, gyakorlatilag azóta is nevetgélek rajta. Egyáltalán a padlizsán lány vagy fiú név? A kolbászról feltételezem, hogy fiú...ugye?
máj. 8. 12:57

A sorban az elsőt még el tudom fogadni, mert lehet ennyire elvakult rajongó valaki - bár inkább egy rágcsálónak adnám, mint hogy a gyerekemmel szúrjak ki - de hogy lehet a kolbászt meg a padlizsánt ennyire szeretni?

😎😎😎

14. lolita2112 (válaszként erre: 13. - Lolita2112)
máj. 8. 11:10
elnezesedet kerem a nagy betukert,de este van nalunk es faradt vagyok,megyek is le!
13. lolita2112 (válaszként erre: 5. - Srcrss)
máj. 8. 11:09
elismerem igy igaz!vagy VADASZ,ALMA ES MEG SOROLHATNAM.SZERINTEM EZEK A MODERN NEVEK SZEBBEK,MINTHA MINDEN 2,LANY ERZSEBET,VAGY KATALIN LENNE MONDJUK.
12. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 10. - Lady Lavender)
máj. 8. 11:03
Igaz. A Csillagfény nálam sem veri ki a biztosítékot, sok másik felsorolt, anyakönyvezhető névvel szemben. Ennek ellenére sem adnám a Csillagfény nevet a gyerekemnek.
máj. 8. 11:01

Nahát! Jönnek az újabb nevek. Lassan kiszorulnak a Dzseniferek, Fernandók, Dzsúliók, Enrikók.

Egyetlen gyerek sem a nevétől lesz egyéniség. Még szerencse, hogy felnőttként lesz lehetőségük megváltoztatni a nevüket.

máj. 8. 10:55
Ha Napsugár már rég van, Csillagfény miért nem lehetett?
9. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 2. - Globus)
máj. 8. 10:54
😂
máj. 8. 10:48
Erről mindig eszembe jut egy tv.ben hallott vicc,,aminek a lényegét már elfelejtettem,,de a poén az volt: hogy apuka odaszól a gyereknek: "eredj fiam Lancelot,,hozd ide az igazolványom:DD
7. srcrss (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
máj. 8. 10:40
Horror.
6. libikóka (válaszként erre: 2. - Globus)
máj. 8. 10:40
😂😂😂
5. srcrss (válaszként erre: 3. - Lolita2112)
máj. 8. 10:36
A River nem is rossz, vagy mondjuk az April.
4. libikóka (válaszként erre: 1. - Babyapocakban)
máj. 8. 10:31
A legtöbb Magyar vezetéknévhez sajnos nagyon kevés ilyen "menő" keresztnév passzol.
máj. 8. 10:29

itt is/nem otthon elek/olyan neveket adnak szulok a gyerekeiknek/pl magyarra atforditom,VASARNAP,AUGUSZTUS,FOLYO ...STB./de az ember megszokja ezeket a furcsa neveket 1,

2,mindenki olyan nevet ad a gyerekenek amit o szeretne es ami engedelyezve van.

máj. 8. 10:26
Doktor Tóth Lackó 😂
máj. 8. 09:35
Őszintén szólva, néha elgondolkodom azon, miért adnak manapság a szülők olyan neveket a gyerekeiknek, hogy az ember csak pislog, amikor meghallja az óvodai csoportnévsort. Persze, nem akarok senkit megbántani, de amikor a játszótéren egy kisfiúra rákiáltanak, hogy „Zeuszka, gyere le a csúszdáról!”, azért elgondolkodom, hogy lehet, hogy a klasszikus Pisti vagy Zsófi már túl snassz lett. A 2025-ben engedélyezett legfurcsább keresztnevek között vannak egzotikus, mitológiai, irodalmi, sőt, teljesen újonnan alkotott nevek is. Érdemes rápillanatani.

Ugrás a teljes írásra: Különcködő keresztnevek
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook