Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Kukoricás hal spenótos burgonyával recept

Kukoricás hal spenótos burgonyával recept

A Kukoricás hal spenótos burgonyával hozzávalói:
2 főre:
2 tengeri halfilé egyenként kb. 20-25 dkg (pl. tőkehal),
4-5 ek kukoricakeményítő,
1 tojás,
2 ek szezámsó,
4 ek finomra aprított (bio) kukoricadara,
2 szem burgonya,
1 nagy marék leveles spenót,
8 dkg zsiradék (pl. vaj),
tej,
só,
őrölt szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma


A Kukoricás hal spenótos burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben főzzük puhára. A leveles spenótot egy tk vajjal, a fokhagymával együtt pároljuk puhára fedő alatt. TIPP: A spenóton hagyjunk pici nedvességet, mert ennek köszönhetően gyorsabban összeesik, és a saját levében megpárolódik. Nem kell magas hőfokon párolni, a fedő alatt alacsony hőmérsékleten is megfonnyad gyorsan (nálam villanytűzhely 2-es fokozata). A szezámsót keverjük össze a kukoricadarával. A halakat először forgassuk meg a keményítőbe, majd a tojásba, végül a szezámsós darába. Forró zsiradékban süssük minden oldalukat arany barnára. A burgonyát tőrjük át, keverjük bele a vajat, tejet (ki milyen hígra szereti), és a lecsepegtetett spenótot. Frissen tálaljuk


Kategória: Halas ételek receptjei


A kukoricás hal spenótos burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook