Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya recept

Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya recept

A Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya hozzávalói:
Személyenként 1 db 60-70 dkg süllő egészben
Ízlés szerint só
Őrölt bors
Fűszerpaprika
Liszt
Étolaj a sütéshez

2 tojás
Mustár
1 citrom leve
1-2 evőkanál tejföl vagy tejszín
Fél doboz fekete vagy piros kaviár
Tojásonként 3 dl olaj

6-8 nagyszem burgonya
1 csomó petrezselyem zöld
1 evőkanál vaj


A Süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben feltesszük főni. A halat lepikkelyezzük, levágjuk ollóval az uszonyait és a tüskéit, majd 2-3 mély vágást ejtünk az oldalán. Sóval, kevés őrölt borssal és fűszerpaprikával megfűszerezzük Lisztbe mártva bő olajban serpenyőben ropogós pirosra sütjük. Elkészítjük a majonézt: a tojásokat szétválasztjuk, 2 tojássárgájához 2 evőkanál mustárt adunk és az 1 db citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az olajat. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki, sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk az 1-2 evőkanálnyi tejszínt vagy tejfölt. Ezzel mártásszerűvé hígítjuk, majd a legvégén 1 evőkanál kaviárt keverünk hozzá figyelve arra, hogy ne tőrjük össze. A leszűrt burgonyát olvasztott vajon kicsit megfuttatjuk, vágott petrezselyemmel összekeverve forrón tányérra tálaljuk a ropogósra sült süllővel és a citromos, kaviáros majonézzel.


Kategória: Halas ételek receptjei


A süllő roston, kaviáros, citromos majonézzel, petrezselymes burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook