Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Halas grillnyársak recept

Halas grillnyársak recept

A Halas grillnyársak hozzávalói:
4 személyre:
8 hurkapálca
50 dkg tengeri halfilé
1/2 dl szójaszósz
1 kis padlizsán
1 sárga húsú paprika
16 miniparadicsom
5 dkg fűszervaj


A Halas grillnyársak elkészítési módja:
Előkészítés: A fából készült nyársakat grillezés előtt két órára vízbe áztatjuk, hogy ne gyulladjanak meg sütés közben. A halat kb. 2x2 cm kockákra vágjuk. Lapos tálba fektetjük, megsózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal. Lefedve kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A padlizsánt megmossuk, kb. 1,5 cm vastagon felkarikázzuk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, húsát falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk. A paradicsomot megmossuk.
A padlizsánt leöblítjük, és a szeleteket négybe vágjuk. A halat kivesszük a pácból, és lecsepegtetjük. A zöldségekkel felváltva nyársra fűzzük. A nyársakat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva kb. 10 percig sütjük. A vajat megolvasztjuk, és sütés közben többször megkenjük vele a nyársakat. Tálalás előtt is megkenjük a nyársakat a vajjal, és kínáljuk.



Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:16
A halas grillnyársak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook