Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban recept

Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban recept

A Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban hozzávalói:
2 csirkecomb
25 g vaj
1 tasak pirospaprika
1 doboz csemegekukorica konzerv
50 ml csirkealaplé
50 ml tejföl
1 tasak liszt
csipet Cayenne bors

bors
1 evőkanál petrzselyemzöld, apróra vágva


A Kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban elkészítési módja:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 25 ml vízzel. A csemegekukoricát leszűrjük, a levét felfogjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük. A serpenyőt levesszük a tűzről, a megmaradt pecsenyezsírhoz hozzákeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a kukorica levét és a levest. Felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát is. Besűrítjük a lisztes tejföllel. Sóval, borssal, Cayenne borssal fűszerezzük. A csirkecombokat egy fedeles tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a kukoricás mártást, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 45 percig pároljuk. Levesszük a tál tetejét, és kissé megpirítjuk. Majd megszórjuk petrezselyemzölddel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kukoricás csirkecomb paprikás-tejfölös mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook