Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással recept

Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással recept

A Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással hozzávalói:
2 csirkecomb
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek olaj
100 ml száraz fehérbor
125 ml csirkeleves
1+2 kk mustár
50 ml tejszín
2 ek apróra vágott tárkonylevél

bors


A Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással elkészítési módja:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook