Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes meggytorta recept

Krémes meggytorta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Krémes meggytorta hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 dkg porcukor
5 dkg citromhéj

2 evőkanál víz
1 db tojás sárgája

A töltelékhez:
10 dkg meggylekvár
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
15-18 dkg cukor

3 db tojás sárgája
4 dkg étkezési keményítő
60 dkg meggy


Krémes meggytorta

A Krémes meggytorta elkészítési módja:
1. A lisztet a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 evőkanál vízben elkevert tojás sárgájával összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. 2. Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, és a formába terítjük, úgy, hogy kb. 1 cm széle legyen körben. Megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 200°-on előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. 3. Ha már kicsit megbarnult, kivesszük és a felforrósított lekvárral megkenjük. A tej felét a tejszínnel felforraljuk, majd vaníliás cukorral, cukorral és sóval elkeverjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a tojások sárgáját és a keményítőt, majd a forró, vaníliás tejhez adjuk, és éppen csak felforraljuk. A tésztára rákenjük a krémet, s amikor már kicsit kihűlt rászórjuk a meggyet és visszatoljuk a sütőbe. 180°-on 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes meggytorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook