Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-mascarponés-vaníliás krémes recept

Epres-mascarponés-vaníliás krémes recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Epres-mascarponés-vaníliás krémes hozzávalói:
A piskótához:
8 evőkanál liszt
8 db tojás
8 evőkanál cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
3 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg vaj
6 evőkanál cukor
30-40 dkg eper


Az Epres-mascarponés-vaníliás krémes elkészítési módja:
1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát, a sütőport és kanalanként a lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd 2-3 részletben a sárgájás masszába forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25 x 35 cm méretűbe) öntjük.

2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd amikor a tepsit betesszük, rögtön levesszük a hőt 160 fokra. (Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.) Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbevágjuk a tészát).

3. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor beletesszük a kikevert pudingport és a 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.

4. Ha kihűlt a krém, eldolgozzuk a mascarponéval és a többi cukorral. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

5. Az epret megmossuk, és egy részét tetszőleges apró kockákra vágjuk (ez lesz a sütemény belsejében), másik részét pedig szép vékony szeletekre szeljük (ez lesz a sütemény tetején).

6. Összeállítjuk a süteményt. A kettévágott piskóta egyik lapját vastagon megkenjük a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a kockára vágott eperrel. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel és minden oldalán is. A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.


Szerintem érdemes néhány óráig a hűtőben pihentetni, hogy a krém és a gyümölcs is kellemesen hideg legyen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 1. 13:19
Az epres-mascarponés-vaníliás krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook