Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Közös szülői felügyelet fórum

Közös szülői felügyelet (beszélgetős fórum)


2020. jún. 3. 16:39
Írtam már valahol, láttam olyan válást, hogy az anya költözött el a közös lakásból, de csak a környékre, hogy a gyerekeknek ne kelljen iskolát váltani. Ott felváltva voltak a gyerekek hol itt, hol ott, és semmi gond nem volt, mert a suli nem változott.
5. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. jún. 3. 15:02

Közös felügyeletnél, mint a nevében is benne van, a szülők közösen döntenek a gyerek lakhelyéről, iskoláztatásáról, stb.

Sőt lehet, hogy egyik héten anyukánál, másik héten apukánál a gyerek. Akkor tartásdíj sincs.

4. aszparagusz (válaszként erre: 3. - Matyera)
2020. jún. 3. 15:00
Szerintem nem voltak házasok, mert apuka elismerő nyilatkozatot tett.
3. matyera (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. jún. 3. 12:55

Most akkor ti elváltatok? Nekem nem tiszta, bocsi.

Mert ha válási papírok mgvannak, akkor annyi. Ha nálad a felügyelet, akkor nem tehet keresztbe, ha te költözni akarsz. Ott látogatja majd meg a gyereket, ahol a te lakhelyed van. #ennyike ;)

2. Orsi2017 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. jún. 3. 12:39
Ahhoz hogy közös felügyeleti jogunk legyen nagy bizalom kell. Eléggé linkóci benyomását kellted apukának. Nem a te dolgod majd a szülők eldöbtik vagy a gyámhatóság.
2020. jún. 3. 12:25

Sziasztok!


Adott egy két éves gyermek, külön élő szülőkkel. Apuka elismerő nyilatkozatot tett. A kapcsolattartás nem rendszeres, ahogy esik úgy puffan. Apuka nem túl lelkes ilyen téren a kezdetektől. Havi 3-4 óra, heti 1 óra kb amit a gyermekkel töltött. Ha épp nem tűnt el 3 hétre. Most, hogy valamivel nagyobb a gyermek volt már Apukánál fél/egész napot reggeltől délutánig, problémamentesen. Havi szinten ad gyerektartás címen pénz az Édesanyának. Ezen felül, ha Anyuka jelzi, hogy nagyobb kiadásokba beszállhat, ha van kedve (cipő, ágy pl) akkor besegít.

Alapvetően jó a viszony a szülők között, bár akadnak viták. Anyuka nem nyaggatja Apukát, fordítva néha előfordul, de van ilyen.

A kérdés a következő: Egy viszonylag rendezett, kiegyensúlyozott szülői kapcsolatra be lehet vállalni a közös szülői felügyeleti jogot? Milyen előnye/hátránya van? A jövőben esedékes egy költözés a gyermekkel, közös f.j. esetén az Édesapa ennek keresztbe tehet?

A megegyezés úgy nézne ki, hogy közös felügyeleti jog, a gyermek az Édesanyánál elhelyezve.

Van olyan külön élő szülő, akinél így áll a dolog és működik is?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook