Közjegyző törvényre hivatkozva kérheti-e, hogy a kiskorú gyermek ne tartózkodjon az irodájában? (tudásbázis)
Miért kéne? Nem gyermekmegőrző!
Akkor bármelyik hivatalnak kötelessége lenne gondoskodni a gyerekekről.
A fórumindító, ha jól értem nem egyedül ment, hanem a férjével. Nem lehetett megoldani, hogy az egyik vigyáz a gyerekekre, a másik aláír, majd cserélnek?
Emlékiem szerint a kormányhivatalokhoz önkormányzatokhoz is csak a romák visznek kölyköket, pl a rendőrséghez NAVhoz gyereket vinni szigoruan tilos.
Mit szólnál, ha munkád közben zajonganánk rámolnának ?
a 2 éves meg még sok esetben nem is szoba tiszta... nE kivánjunk már ilyet a közjegyzőnek
Attól tartott hogy a gyerekek zavarják a tárgyalást. Egyébként nincs is helye a gyereknek közjegyzőnél vagy más hivatlos helyen, ezt a szülöknek illene tudni
Pár hete még ügyfelet sem fogadhattak, nemhogy gyerekeket
Nem rámolt volna a nagy... A kicsi már más. Ő egy kis pelenkás bajkeverő. 😄 végül csak az asztala alá mászott be.
Egyébként a közjegyzőn nem volt maszk. Rajtunk igen.
Na mindegy. Végülis amit akkor kellett, elintéztük, csak azóta többször is eszembe jutott már az a mondata, meg a reakciója, s gondoltam, rákérdezek, mert én nem találtam erre vonatkozó részt.
Szerintem csak egy fontoskodó hisztérika volt a "kedves" hölgy.
Mikor az időpontot egyeztettétek volt arra vonatkozó kérés, hogy gyermeket ne vigyetek magatokkal?
Az irodában, a váróban volt kitéve erre vonatkozóan kérés?
Nem, ugye?
A törvényre való hivatkozása egy humbug lehetett.
Aláírtatok végül, a többit meg felejtsd el.
Ha igen, melyik ez a törvény?
Konkrét helyzet:
Jelenésünk volt az egyiküknél, ahová magunkkal vittük 9 és 2 éves gyerekeinket. Mindkettőnknek alá kellett írnia, nem volt kire hagyni őket.
"Kedves" hölgy magából kikelve zavart ki minket még a váróból is, közölve, hogy 12 év alatti gyermek nem tartózkodhat benn. Amikor a mi papírjaink kerültek sorra, kinn maradtam a 2 gyerekkel, hisz felügyelet nélkül nem hagyom őket. Ekkor dúlva-fúlva közölte, hogy alá kell írnom, így jelen kell lennem.
Mondtam neki, hogy a gyerekeket nem hagyhatom ott, mire visszakérdez, nincs-e valaki, aki vigyázna rájuk.
(De, egy idegenekkel teli parkolóban majd valakivel otthagyom őket...)
Végül a 2éves bejöhetett velem, a 9évesnek az ajtó előtt, kinn kellett várakoznia...
Ez így szabályos? Kérhet ilyet?
További ajánlott fórumok:
- A férjem anyagi okokra hivatkozva válni akar
- Ha egy szép nő tartózkodik a légkörödben kevesebbnek érzed magad?
- Mit gondoltok arról hogy 5napról 3napra csökkent a szülés utáni kórházban tartózkodás?Szerintetek jó vagy rossz?
- Ti mit szólnátok ha a párotok üzleti partnerekre hivatkozva sztiptízbárba járna néha?(külföld)
- Elérhetetlen apuka, nem ismert tartózkodási hely esetén mi a teendő?
- Apasági nyilatkozat, közjegyző, anyakönyvvezető... Hogy is van ez?