Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Matekból írhatott volna jobbat szó se róla.
Nem akarom másra kenni. De azért bosszantó.
Ó, bocs, most nézem, hogy nem frissítettem, mielőtt válaszoltam Andi2014-nek, nem láttam, hogy már válaszoltatok!
Bocsi!
Ó.
Egy magyar 4-essel maradtunk le az 1 pont hiányról.
Egy magyar tanár 4.4-es átlagra adott neki gondolkodás nélkül, javítási lehetőség nélkül 4-est félévkor. Tudta, hogy felvételizik.
45 pontos magyart írt. Az mintha a legjobbak között lenne.
Ó.
Hát, lehet, hogy ők úgy értik, hogy ha mindkettő teljesül, akkor nem hívják be.
Vagyis ha 64 pontot írt ÉS még a 4,1 sincs meg, akkor elutasítják.
De ha valamelyik megvan, akkor szóbelizhet.
Kíváncsiságból kérdezem: Trefort méltányosság sikerült valakinek? Lányom -1,5-el indult és nem hívták be.
Szeretném megérteni, hogy mi alapján hívtak vagy nem hívtak valakit.
Tanulságos lehet a jövő nemzedékének.
Kösz
bocsánat a reklámért, talán nem baj :)
Kár, hogy a VMG nem jön szóba, akik most mennek matekra, azok a világ legjobb matektanárnőjét fogják kapni (ha minden jól megy) :)))
Ezt másoknak is mondom, akik netán a sulival és ezzel a tagozattal szemeznek.
Pont náluk voltam. Együtt kerestük. Szupi kis időpontja van!:))
Szerintem is elèg félreértelmezhető.
Mi idén sehova csak olvasgatok.
Lányom tavaly némi itthoni készüléssel próbált hatosztályost ( egy gimit) de nem sikerült neki. Szerencsére nem sokat bánkódott, mostanra meg kifejezetten örült, hogy maradt, mert szuper osztályközösségük van egy elég jó iskolában.
Jövőre neki muszáj lesz felvételizni, az akkor hatodikos fiam meg idén kijelentette, hogy jövőre ő is próbál hatosztályost. Szóval jövőre nem fogunk unatkozni. :)
Tehát akkor nem együtt teljesülő feltétel.
Köszi szépen!
Akkor mégis lehet remény!
"A 4,1 tanulmányi átlag alatt teljesítő és a 65 pont alatti írásbeli eredménnyel rendelkező diákokat a
szóbeli meghallgatásra nem hívjuk be, felvételi kérelmüket elutasítjuk, melyet a táblázatban ”-” jelöl."
Szerintem ez azt jelenti, hogy nem hívják be azokat, akik 4.1 alatt ÉS 65 pont alatt vannak. Ennek a megfordítása (de Morgan logikai szabály :-) ) az, hogy behívják azt, aki 4,1 vagy afölött VAGY 65 pont fölött vannak.
Segítenétek?
Móricz gimi szóbeli ponthatáránál én úgy értelmezem, hogy elvárás a 65 pontos írásbeli és a a 4.1 átlag. Tehát mindkettő.
Ismerős gyereknek megvan a 4.1 átlag, de bőven alatta van a 65 pontnak, de behívták szóbelire. Ami nem baj, csak nem értem.
De aranyos vagy, köszi! Szerencsére a kicsi (6,5 éves) nagyon jól van az új veséjével, hihetetlenül sokat fejlődött és nőtt azóta, egy egészséges kisfiú lett belőle! <3 Mondjuk atomrossz, nagyon problémás a viselkedése, úh most a kórház helyett folyton a ped.szakszolgálatnál lógunk.
Már ‘alig várom’ jövőre az ő iskolába lapátolását, az nagyobb falat lesz, mint most a nagyé.
Van még egy hatodikos fiam is, kis jótanuló, szóba került most neki is az iskolaváltás, de végül úgy döntött, maradni szeretne a jelenlegi osztályával még két evet, úh nem erőltettük.
Szerintem nincs az az iskola ami felérne egy gyerek egészségével! Remélem sikeres volt a transzplant!
Nem gondolom hogy lecsúszott volna valami pótolhatatlanról. (A Fazekas specmaton van átvétel, ha erre gondolsz)
Hatodik után is vannak lehetőségek meg nyolcadik után is, ez egy ilyen rendszer. A fiad is rátalál majd az övére.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?