Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia Pat269!
Biztos vagy benne, hogy a Trefortban az irodalom- nyelvtan jegy kulon szamit? Nalunk is egy nyelvtan negyes van, de amikor en leadtam a jelentkezest, kicsit beszelgettem ott az asszisztens holggyel, es szo szerint ezt mondta: “annyira szigoruak azert nem vagyunk, magyarbol a jobbat vesszuk figyelembe...”
Huh, elég szörnyen hangzik. Mi csak a 8 osztályos felvételikről hallottunk, de ott mindenki egyöntetűen nagyon pozitívan nyilatkozott a tapasztalatairól. Döbbenet, hogy ilyen különbségek vannak a bizottságok között.
Szurkolunk nektek a következő szóbelin és szerintem még ne mondjatok le a Radnótiról. Néha igaz a mondás, amelyik kutya ugat az nem harap, lehet, hogy a tanárnő undok volt de közben ő adta a legmagasabb pontokat. Persze az első benyomást már elrontotta...
A biosz tagozaton nagyon erős a biológia-kémia oktatás. Minden évben sokan mennek orvosira. VMG-ben úgy van, hogy 11-ben leadhatja a korábbi tagozatát, és felvehet teljesen más faktot akár, szerintem ez egy zseniális dolog, és más iskolákban nem láttam hasonlót. Tehát pl a matekosok is felvehetik a biosz-kémia faktot, a legerősebb tanárokkal, és fordítva, ha meggondolják magukat az irányt tekintve.
Az énekesek között is van olyan, aki végül az orvosira megy. De a sima nem faktosokat nem kínozzák annyira a biosszal ;)))
Kösz a bíztatást.
Igen API-ban voltunk.
És nekem is nagyon szimpatikus.
Már csak 1-2 hónap és minden kiderül...:))
Igaza van a többieknek, szerencse, hogy ez most derült ki, és nem akkor, amikor már esetleg bekerültök.
Lehet, hogy csak az adott tanárral/tanárokkal van a probléma, és nem általános ez a stílus ott, de könyörgöm, akkor miért őket ültetik oda.
Nagyon sajnálom, hogy így történt. Az, hogy a Radnótiban (és az összes "erős" iskolában) sok hely le van osztva, az kvázi elismert dolog; részben ezt kompenzálják a 35-38 fős osztálylétszámokkal. De ez még nem magyarázat erre az élményre, hiszen nagyon kedvesen is le lehet pontozni valakit... Talán az lehet a gyerek felé a pozitív üzenet, hogy jó, hogy kiderült, hogy ennyire nem működik a "kémia", és el lehet engedni ezt a sulit.
Mi nyolcosztályos felvételin voltunk, de azalatt a másfél óra alatt, amit ott töltöttünk több hatodikost láttam, hallottam, akik akkor jöttek ki a szomszéd teremben zajló felvételiről). Úgy tűnt, hogy ők nem ilyen negatív élménnyel távoznak.
😂
Fiamnál karácsonykor rendszeresen előfordult már, hogy ing, nyakkendő, ünneplős nadrág kombóban ült le a szőnyegre legozni vagy másfél órát. 😁
Megnyugtatlak, a VPG-ben nagyon kedvesek lesznek. Nekünk az volt a legnagyobbik gyerkőc élete első szóbelije (nekünk szülőkként is az első, amit végigasszisztáltunk), így meglehetősen izgultunk. Végtelenül kedves és empatikus tanár úr és tanárnő szóbeliztetett, inkább jó hangulatú, kötetlen beszélgetésként értékelte a Fiam.
Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy minden beszélgetés kétirányú, azaz a nem csak a gyerek, hanem az iskola is "minősül". Még ha fájdalmas tapasztalat is, de jobb ilyenkor szembesülni, hogy nincs meg az együttműködéshez szükséges szimpátia, és nem menet közben derül ki. Ebből a szempontból óriási előnynek tartom, ha a leendő osztályfőnök szóbeliztet.
a lányomnak is mentességet ajánlottak a Veres Pálné reál osztályába. Memgutatom majd neki a videót, mert matek az egyik kedvence. Mennyire jó a biológia, kémia oktatás? Tartanak majd ismerkedést az osztályfőnökkel, oda mindenképpen elmegyünk majd, mert nagyon fontos a személyes benyomás, szimpátia.
Mivel ezekkel a tárgyakkal kapcsolatos egyetemre készül, igy a képzeletbeli listán az E5 termémszettudományos, ill a Berzsenyi biokémia tagozata előnyt élvezne, ha ugy alakul.
Ne idegesits :D
a lányom ma kezdi a szóbelit, 11:30-ra van időpontja, még csak fel sem kelt :D
de majd elmesélem neki a fiad hozzáállását
Csak mert van ilyen is... 😁
A fiam ma kezdi a szóbeli ‘sorozatot’.
Tegnap du. elment fodrászhoz.
Este kipucolta az ünneplő cipőjét. 😂
Most reggel óta azzal idegesít, hogy nincs inge (frászt nincs! 😁), amit a kedvenc zakójához fel tudna venni.
“Anya! Minden részlet fontos. Ne gondolják, hogy valami utcagyerek vagyok!”
😂
Igen, német, lényegesen kevesebb jelentkezővel. Persze ez még nem garantálja a bejutást.
Az angolon durva a gyerekek száma. Drukkolok!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?