Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Az informálódáson csak azt értettem, hogy kik voltak bent, és esetleg mi lehetett az én fiamnál gyengébb skill, amit az adott tanárok kereshettek?
A te gyerekednél ezek sem gyengébbek.
De közben nekem is mondtak az ismerősök mindent, hogy (a legvégén voltunk) akár már nemek aránya / típus, annyi mindent dönthetett (vagy nem).
Én teljesen megértelek, hidd el.
Majd találkoznak a gyerekein az E5-ben, és ott lesznek csapatjátékosok, empatikusak, nyitottak, pozitívak, stb. ;-)
Lassan összedobhatunk egy magyar szövegértési feladatot az E5 nulltáboraira vonatkoztatva. Igaz v Hamis
Ha Évi idén júniusban iratkozik be az E5-be, és Évi nővére jövőre kezdi a 9. osztályt, akkor Évinek kell-e sátrat vinni idén augusztus 10-én "oda" ... ? :-D
Miért, miben mások a Radnótiba járó gyerekek? :)
(Nekem nagyon érdekes itt ezen a fórumon a Radnóti kvázi különállása, pedig sztem nagyon-nagyon hasonló a két iskola szellemisége, gyerekekhez való hozzáállása, tanári felkészültsége. A PR-ja nem, ez tény.)
Kedves Csitkenye, olvasom a vívódásodat és teljesen megértem. Ha segít: sok vívódó szülőt hallgattam már meg, vagy olvastam róluk, és valahogy van az úgy, hogy az élet jobban tudja, mi lesz a jó a gyerekednek. Ahogyan jellemezted, nekem is inkább E5be (esetleg Trefortba) illő személyiség, mint Radnótiba (ezt annak alapján, amit szintén hallottam, olvastam ezekbe járó gyerekek és szüleitől/ről).
Sok sikert!
Nah, erre én is kíváncsi lennék. Mert, ha a felekezeti hovatartozásra gondolsz, akkor az nem stimmel, mert nagyon sok nem zsidó vallású is jár oda. De kétségtelen, hogy az iskolának hagyományosan zsidó gyökerei vannak, így nyilván sok ilyen felekezetű (is) jár oda.
De Csitkenyének én is azt mondanám, hogy ez senkinek sem a bukása, pláne nem úgy, hogy egy E5 van a zsebben. Amennyire hallottam és le tudtam szűrni, a két suli amúgy nagyon hasonló szellemiségű, biztos nagyon jó helyen lesz a gyerkőc. szóval nagyon ügyesek vagytok!
Kedves Csitkenye! Ne őröld magad, nem a te hibád, nem a gyermeké. Senki nem bukott meg.
A Radnóti egy speciális gimnázium, ahol van egy nagyon fontos szempont is a teljesítményeken túl. Éveken keresztül jelentkeztek oda olyan tanítványaim, akik kiválóak voltak, mégsem vették fel őket, a valamivel gyengébbet viszont felvették. Nem értettem a dolgot, vidékről jöttem.(Onnan, ahol a csitkenyét csitkenyének hívják) Aztán az egyik kollégám felvilágosított, és akkor megértettem.
Nem akarom tovább részletezni, nem lenne PC. Ettől persze a Radnóti lehet jó.
Belső kényszert éreztem, hogy megnyugtassalak. Lépj túl a helyzeten, nem ti hibáztatok. Sok sikert kívánok teljes szívemből a gyermekednek.
Köszi szépen.
Én annak külön örülök, hogy nem sátras, bárki mondhat bármit, hogy jó buli.
Nem sátoroznak és minden infot megkapnak a szülők. Ez a 6.-os Nulltábor.
Nagyon sok szuper program van nekik 7.-ben. Irigykedünk a gyerekre :)
feltételezem eddig még mindenki túlélte
trefortban is van sátrazás
ig. úr szerint durván jó buli
egyes diákok ezt máshogy élték meg :-)
Értem.
Azért annyit csak tudni róla a szülőnek, hogy hol alszanak és hány napos...
Azért nyugtass meg, hogy mielőtt elengedem a gyereket, csak meg mondják, hogy hova megy.
Nálunk ez is számít az iskola választásban.
Köszönöm.
Mondjuk ez barátságosabb egy ilyen korú gyereknek.Bár a sátorozás nekem annyira nem jön be ilyen korú gyerekeknél.
Értem.
A 6 osztályosoké hány napos nem tudod esetleg?
Hmmm...akkor a 7 osztályos gólyák külön mennek a 9 osztályostól a 10 napos sátoros nulltáborba.
Köszi szépen, akkor tényleg rosszul vagyok informálva.
Ami publikus.
Külön vannak. Máshol vannak. Máskor van a két tábor. És más a tematika is.
Ami a közös, hogy nem szabad részleteket megosztani róluk. Egyikről se.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?