Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ööö... akkor nekifutok még egyszer. 😅
Nyilván én sem. De nem olyan egyedi eset, mint gondolnád.
Tudom, hogy létezik ilyen. Még azt valamennyire meg is tudom érteni, ha a gyerek akad ezen ki és emiatt változtatni akar a sorrenden.
Persze, kint van a honlapon az összes osztályé :)))
Erre azért tennék egy csodálkozó jelet (és nem tartanám követendőnek).
Mer’amúgy tudjuk, hogy kik lesznek az ofők az Apiban?
Halál komolyan gondolom. Volt már nyáron teherbe esett osztályfőnökünk és külföldi állásajánlatot kapó nyelvtanárunk. Egyiket sem tudja megakadályozni egy iskola sem. :)
Nem csak az ő döntésüket befolyásolta a szóbeli pontszám, sokan írtak itt hasonlót. Személy szt ismerek egy családot (82 pontos, hatosztályos), akik 30-ból 29 szóbeli ponton is erősen megbántódtak, és bizony sorrend módosítás lett belőle. Merthogy ha dicsérték, akkor mégis mire vontak le 1 pontot. Ugye-ugye? :)
Nagyon érzelemvezéreltnek találom a hozzáállásodat. A fiad valami mást fontosabbnak tart, mint a szóbeli pontszáma. Mi az?
Értem. Korábban mindig kértek egy friss fényképet.
Más sulikban meg segítő diákok fotóztak.
Ó de jó. :) Gratulálok a gyerkőcnek !
Lányom nagyon szereti az olaszt. Neki is van osztálytársa aki hasonló okból választotta az olasz kéttant, de majd jövőre derül ki, hogy kinél hogy alakul a második idegen nyelv. (Nálunk tiszta sor, mert lányomnak még tanulni kell az angolt.)
Jó áll a gyereked az ideiglenesen? Priviben is válaszolhatsz.
Azért ezt nem gondolod komolyan, ugye? Nyilván lehet vis maior, de ha egy ilyen iskola kiteszi, hogy xy lesz az ofő, akkor az 99%.
Tudom :))) csak meglepett, hogy nem csináltak annak során.
Jó, de ki megy suliba VeTspKa vagy a fia? :)
Miért ne fordulhatna elő? Számos oka lehet a változásnak pl. más munka, költözés, váratlan családi esemény, hogy a járványt ne is említsem. Ezekkel szemben egy iskolának sincs sok befolyása (a más munka talán kivétel ezek közül).
OK, de VeTspKa talán azt szeretné, ha ők azok között lennének, akire emlékeznek. És ezt sztem meg lehet érteni.
Ha igen, akkor suttyomban. Nem kértek rá engedélyt, nem is szóltak róla.
Azért a max. szóbeli pont ahogy a fórum is bizonyítja, jótékony hatással tud ám lenni a gyerek döntésére. :-) Az enyémet leszámítva.🤐😅
Hát azért egy Apáczai csak nem teszi meg, hogy más lesz az ofő, mint aki a honlapon szerepel mint leendő. Fazék is kiteszi, Árpád is, most csak így elsőre, biztos csomó másik is.
Hogyhogy? E5-ben már nem kell fotó?
A férjem 3 dologból, amit kérek, 2-t elfelejt megvenni a boltban, de az évi 700 új gyerek nevét tudja. Pff...
Meg aztán, mi a garancia, hogy ténylegesen bármelyik az osztályfőnöke lesz? Hol van még szeptember...
Akkor nyilván kénytelenek lesznek abból főzni, amit kapnak. De azért én úgy gondolom egy "dream team"-mel ők is boldogabbak lennének, de ahogy ők is rangsorolnak, ugyanúgy megteszik ezt a felvételizők is.
Persze, adsz egy listát, hozzá fotókat, fél órán belül én is fogom tudni az osztálynévsort arcokhoz kapcsolva. Az, hogy kapnak utólag egy listát májusban (vagy később), nem biztosíték arra, hogy emlékeznek minden egyes gyerek március eleji szóbelijére.
E5? Nem fotózták a monitort?
Nem csodalkozom. Döbbenetes számomra a pedagógusmemória.
A volt sulink pedellusa október elejere az összes új kis elsős nevét es osztályát tudta, sőt a hozzájuk tartozó szülőket is tévedhetetlenül párosította.
A rokon srác ofője olyasmivel indított, hogy mennyire megnőtt a hajad, meg, hogy az új szemüveged nagyon jól áll...
További ajánlott fórumok: