Kovászos uborkát csinált valaki? (tudásbázis)
Idén még nem csináltam ,pedig imádjuk.:((
Olvastam a receptet,jól hangzik ,bár én nem szoktam bele fokhagymát tenni,és az ubiknak a végeit sem vágom le ..persze ha öregecske az ubi,akkor kesernyés lehet a vége.
DE szerintem nincs rossz koviubi :)
én még eddig akiét kóstáltam mind finom volt :)
ez így van! :)
én jó sok kaprot teszek bele 5literebe rakom mindig
és 1nagy fej fokhagymát...és levét sózóm :)
meleg vizesen rakom bele öntöm rá pontosabban...
és én most már ki tapasztaltam,hogy ha bevágom meg puhul de ha nem,akkor jó kis kemények maradnak :)
...és ha lehet egyforma nagyságú ubik legyenek végeiket le kell vágni ,jól meg mosni! :)
én kenyér csücsköt teszek bele de ne kelljen szürügettni gézzel csavarom be kicsikét!
Az elejéről írjam, hogy előkészíteni az uborkát?
(Már bocs, de lehet, teljesen kezdő vagy kovászos ubiban)
További ajánlott fórumok:
- Valaki csinált már Kitexes szakmai nyelvvizsgát?
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Hámozott uborkából készített már valaki kovászos uborkát?
- Kovászos kenyér sütése....van valakinek emléke, tapasztalata?
- Ki hogyan csinálja a kovászos uborkát?
- Jó pár évvel ezelőtt készítettem először kovászos uborkát,...