Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hámozott uborkából készített már valaki kovászos uborkát? fórum

Hámozott uborkából készített már valaki kovászos uborkát? (tudásbázis kérdés)


11. cel
2013. júl. 7. 14:59
Elkészült a hámozott uborkából (2/3 rész hámozott, 1/3 rész héjas) készült kovászos uborka. Igen, lehet készíteni hámozott uborkából is. Annyiban másabb, hogy elveszti a héjashoz képest a tartását, de ropogós és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, aki érzékeny az uborka héjára.
10. redi71 (válaszként erre: 6. - 9b10f3d7ff)
2013. júl. 5. 11:20

igen. annak idején csak "rendes" uborka volt, kígyó nem. uborkasalátának lehámoztuk, és a héját kovászolta, ugyanúgy, mintha uborka lenne.

naggyon finom volt. :-)

9. cel (válaszként erre: 2. - 3b1a5ec920)
2013. júl. 5. 10:39
Megírom majd, hogy hogyan sikerült:)
8. cel (válaszként erre: 5. - Redi71)
2013. júl. 5. 10:38
Nem hangzik rosszul, csak én lennék rosszul tőle:(
7. cel
2013. júl. 5. 10:34

Köszönöm, kedvesek vagytok, hogy válaszoltatok. Az a nagy igazság, hogy én sem tudom egyenlőre elképzelni csupaszon a kovászos uborkát, de próba szerencse alapon teszek el egy üveggel. Kegyetlen mód rosszul vagyok az uborka héjától, így azután, már kovászolt állapotban szoktam megnyúzni az uborkát, de igen mcerás.

Vagy sikerül vagy nem, de ami igaz az igaz, jól mutat az üvegben:)

6. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 5. - Redi71)
2013. júl. 5. 10:33
Ezt meg hogy kivitelezte? Csak a héját tette vízbe?
5. redi71 (válaszként erre: 1. - Cel)
2013. júl. 5. 09:38

azt nem, de a nagymamám a héját kovászolta be. :-)

isteni finom volt anno gyerekkoromban zsíroskenyérre fektetve. :-)

2013. júl. 5. 09:35
Felénk nem pucolják.
2013. júl. 5. 09:24
Nem,de szerintem "lágy" lenne,meg nyálkás.
2013. júl. 5. 09:21
meg soha; el se tudom igy kepzelni; csak a salatahoz
1. cel
2013. júl. 5. 09:18
Hámozott uborkából készített már valaki kovászos uborkát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook