Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kovászos káposzta, uborka, cukkini recept

Kovászos káposzta, uborka, cukkini recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kovászos káposzta, uborka, cukkini hozzávalói:
80 dkg-os káposzta/új/
2 vékonyabb cukkini
50 dkg kovászolni való uborka
1 nagy csokor friss kapor
3 gerezd fokhagyma
1 csücsök barna kenyér
3 kanál durva só /nem jódozott/ a legolcsóbb
1 db 5 literes üveg.


Kovászos káposzta, uborka, cukkini

A Kovászos káposzta, uborka, cukkini elkészítési módja:
3 kanál sót elkeverem a 3 literes fazékba, és felforralom, majd félre rakom.Megmosom az felhasználásra kerülő anyagokat, és az üveget is kimosom.
A káposztát ketté vágom, és 2 centis cikkekre újra vágom, az ujjakra vigyázni, majd az uborka két végét levágom, és bevágom, majd a cukkinit is először ketté, majd bevagdosom mint az uborkát.
Az üveg aljára teszem a fele kaprot, és a 2 ketté vágott foghagymát, majd elkezdem szépen elrendezve a káposztát, az uborkát, és a cukkinit beletenni. Tetejére a maradék fokhagyma, és a kapor.
Melegen ráöntöm a sós levet, ráteszem a gézbe kötött barna kenyér csücsköt, és erre is öntök sós levet, ha beissza pótolom.
Fóliával lezárom az üveget, ha forr ki tudjon a leve jönni.Ezt vissza lehet önteni.
Tányérra teszem, és a napon érlelem. 3-4 nap, majd a kenyeret leveszem, levet kinyomva visszaöntöm, és még 2 napig félárnyékos helyen érlelem. A káposzta kicsit roppanós legyen.
Amikor beérett zárható dobozokba teszem, levet öntök rá, és még a hűtőben érlelem 2 napot, és ezután fogyasztható.
Jó étvágyat!


A káposztát fontos, hogy 2 centis cikkekre vágjuk, mert lassabban érik át mint az uborka, és kemény marad.
Addig érik be, még fiatal a káposzta, mert amikor már nagyon kemény, nekünk nem ízlik.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 3. 17:21
A kovászos káposzta, uborka, cukkini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook