Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes cukkinileves recept

Tejszínes cukkinileves recept

A Tejszínes cukkinileves hozzávalói:
3 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
petrezselyemzöld
zellerzöld
2 db leveskocka
ételízesítő

bors
olaj
liszt


A Tejszínes cukkinileves elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. A cukkiniket uborkareszelőn lereszeljük, és hozzátesszük. Pároljuk, amíg majdnem teljesen megpuhul. Ekkor felengedjük vízzel. Mehet bele az átpasszírozott fokhagyma, az apróra vágott petrezselyemzöld és zellerzöld, a só, bors, ételízesítő, a 2 db leveskocka. Ha az alapanyagok összefőttek és a cukkini is megpuhult, akkor elkészítjük a habarást a 2 dl főzőtejszínnel és a liszttel. Ezt hozzáöntjük, majd készre főzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. febr. 1. 16:58
A tejszínes cukkinileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook