Köpölyözés


Miután itt az oldalon nem találkoztam sajnos olyan cikkel, ami ezzel a témával foglalkozott volna, gondoltam megosztom kevés kis tapasztalatom Veletek. Hogyan vettem fel kicsi harcomat a narancsbőr ellen ezzel a régi, ősi módszerrel?

A köpölyözés szó hallatán mindenki arra gondol, hogy meleg kis "bögréket" tesznek az emberre, ami rátapad a testre és úgy fejti ki a hatását.

Való igaz régen ezt így csinálták. Ma már modernebb megoldással, kis üveg vagy műanyag harangok segítségével végzik, amiből egy apró pumpa segítségével kiszívják a levegőt.


Gondoltam, ha már csúnyán meghíztam és semmilyen csodakrém nem segít a narancsbőrös lábamon, kipróbálom ezt a lehetőséget. Nővérem korábban elkezdte, így láttam a hatást.

Való igaz nem egy kellemes dolog, pláne az elején.


A köpölyözés lényege:

Amikor beszívják a bőrt a kis harangba, és ezt oda-vissza húzkodják, a bőr alatt lévő zsírgolyók szétnyomódnak, szétpukkannak. Ezekben zsír, méreganyag, víz raktározódik el. Ahogy ezek a kis golyók szétdurrannak, a bennük lévő méreganyagok a kiválasztó rendszeren keresztül távoznak. Nagyon jó hatással vannak a vékony hajszálerekre is, eltüntetik őket.


Az elején, ha valakinek sok ott a lerakodás, csúnya a narancsbőre, akkor nagyon tud fájni, de én személy szerint azt az elvet vallom, hogy a szépségért sajnos meg kell szenvedni. Szóval az elején sajnos úgy néz ki az ember lába, mint akit agyonvertek, tele van véraláfutásokkal, de minél jobban tűnik el a narancsbőr, úgy maradnak el a véraláfutások is.


Nagyon hatásos és szép az eredménye. Először azt olvastam róla, hogy nagyon jól el lehet ezzel tűntetni a lovaglónadrág szindrómát. Ez igaz is. Ha ügyes és erős kezű masszőrt találtok gyönyörűen el tudja dolgozni a dudorokat.

Az én lábam sokáig úgy nézett ki, hogy a Kárpát-hegység hozzá képes csak egy kis púp, de most már gyönyörű szép sima a bőr. A hasam szülés után megereszkedett, mert nagy volt a baba és a hasam is. Azt hittem csak a plasztikai sebész lesz képes rajta segíteni, de napról napra húzódik vissza és lehet, hogy megúszom a plasztikát.


Így én csak javasolni tudom minden olyan nőnek, aki már nem tudja, hogy mit próbáljon ki a narancsbőr eltűntetésére. Lett egy szép nyaralásom, mert ennek köszönhetően le mertem vetkőzni a strandon és nem kellett dugdosnom a csúnyán narancsbőrös lábamat.
Írta: Csiga78, 2007. szeptember 25. 13:03
Fórumozz a témáról: Köpölyözés fórum (eddig 693 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook