Konyha nélküli ház (beszélgetés)
Szerintem értsd jól.
Ha a konyha házon kívül van - mint, ahogy a fórum címe erre enged következtetni - és az udvaron át, ne adj Isten a kert másik végébe...háátöö..."futkozásilag" nagyon nem mindegy a megtett lépések és kilométerek száma. De mindenki maga tudja:)
Azért nem mindegy, hogy a szomszéd helyiségbe, vagy udvarra.
Ha jobban belegondolok, milyen jó is lenne egy konyha nélküli ház... helyette szakácsnővel, bejárónővel, szobainassal. Óóóó, élvezném.
Nekem kell, hogy a konyha bent legyen. Futkozna a fene, hogy megkavarjam vagy megkóstoljam, megnézzem az állagát az ételnek. És az illatát sem érezném ha pl. odakozmálna vagy a sistergést sem hallanám ha kifutna mert pl. hoxázom:)
Arról nem beszélve, hogy a családom addig a házban?
Szokás dolga. Én is felöltözöm, ha kimegyek kaput nyitni. Legalább egy kabátot felkapok a hátamra és cipőt télen.
Nekem se tetszene, ha a családtól külön lennék vagy hurcolnám az ételt ide-oda.
Hűtő lehet a házban is, apróságokért ne legyen muszáj kimenni.
Ettől függetlenül mi szokásaink szerint furcsa lenne. Például belegondolok, hogy hátul egyedül főzőcskéznék, család elöl tv-t néz, kimaradni minden jó beszélgetésből, hááát...
egy sima kapunyitáshoz, vendég ki-bekíséréséhez én se vettem fel soha cipőt, se kabátot
papucsban, -20-ban is simán
1-2 perc alatt nem fázik meg senki
Nem!Udvari pacskerban mászkálok odakint!
Mindig az ajtó mellett van,ahogy a kerti cipőm is mellette.
kinti papaucs, benti papucs
lábtörlő
lakásban csak zokni
már miért is ne?
Én igen! :D
Pólóban,papucsban.Akár mínusz 20 fokban is.
Ismerem a nyári konyha fogalmát, de mint a neve is mutatja, az "nyári" konyha. Azért találták ki, hogy a nyári hőségben ne melegítsük fel a lakást még jobban a főzéssel. Okos dolog volt, még a légkondicionálás elötti időkben. De ezt télen nem használták. Legalábbis nem konyhaként.
Na de el tudom képzelni, hogy egy karácsonyi családi vacsorán a háziasszony rohangál az udvaron keresztül a különbözú fogásokkal.
Hát én nem lennék az a háziasszony.
Szamomra ez elhetetlen megoldas lenne.
Mi most koltozunk uj helyre, es ott kulon lesz egy pici konyha, ahol csak a huto, tuzhely, konyhaszekreny, mosogato van, es kulon egy etkezo.
Egyelore nem tudtam kitalalni, hogyan fogom ezt megoldani. Az etelt fazekastol viszem at a masik helyisegbe? Vagy tanyeronkent egyensulyozok vele?
De hogy meg egy joghurtert is kulon epuletbe kelljen mennem, azt biztosan nem vallalnam, legfeljebb kenyszerbol.
Lehet, de én például nem szeretek. Főleg, ha fűtés sincs, aztán valamikor este 7-kor ennék egy rántottát. Decemberben.
Viszont fogyókúrának nem rossz, ha belegondolok.
További ajánlott fórumok:
- Egy betű cseréjével alkossunk egy új e és é betű nélküli négybetűs magyar szót az előzőből!
- Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás
- Nyelves csók, vagy nyelv nélküli?
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Ok nélküli féltékenység?
- Mit csináltok a konyharuhával, hogy szép fehér, foltnélküli legyen (ne csúnya sárgás)?