Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kontaktlencsések ide! fórum

Kontaktlencsések ide! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
140. buschne (válaszként erre: 136. - Valaki001)
2010. júl. 20. 21:48
Egyetértek és kiegészíteném még azzal, hogy egy kis rutin után már tükör nélkül is megy:-)
139. buschne (válaszként erre: 138. - Valaki001)
2010. júl. 20. 21:44

Nekem sokszor rátapadt, főleg, mikor véletlen elaludtam benne és utána akartam kivenni....Ilyenkor azt hittem, az egész szaruhártyám jön vele...

Nos, ez azért van, mert száraz a szem. Lehet genetika, légkondi, ventillátor, túlzott ideig monitor előtt ülés, stb.

Mindig sajnáltam a pénzt műkönnyre.

Most, hogy a műtétem miatt használok nem is keveset, rájöttem, hogy nagy hiba volt erre sajnálni a pénzt!!!

Sokkal konfortosabb érzés és élesebben is látsz tőle (mivel nem száraz a szem).

Van olyan műkönny, amit lencseviselőknek fejlesztettek ki, a Refresh amit ismerek és csak ajánlani tudom! Sokáig elég és azt hiszem, fél évig lehet felbontva tárolni.

2010. júl. 20. 18:20

Amúgy veletek nincs olyan hogy néha nagyon "rátapad" a szemetekre a lencse ?

tegnap kikaptam fél perc alatt most meg nem sikerült 5 perc alatt se , hiába húznám ki szélre nem érzem hogy jönne a lencse

137. Nikike1988 (válaszként erre: 136. - Valaki001)
2010. júl. 20. 15:28

a körvonalait látom azért :)

legrosszabb esetben az orromba tszem:DDDD de azt megérzem úgyis:DD

barátkozom a gondolattal és ráveszem magam hogy neki vágjak

mi bajom lehet meg egyébként is egyszer élünk:)

és útálom a szemüveget:S

136. valaki001 (válaszként erre: 135. - Nikike1988)
2010. júl. 20. 12:57

Szia.

Ne félj tőle.

Ha csak annyit ki tudsz venni a tükörből hogy hol van a szemed akkor nyert ügyed van :)

Ott elfogják mondani hogyan csináld,stb.

Elsőre lehet hogy sokat fogsz vele szenvedni de lehet hogy berakod percek alatt.

Ha nem sikerül elsőre,2x-orra,3x-orra,4x-erre sem akkor se add fel :D (lásd az én esetemet).

Kinevetni nem fognak , hisz ha sikerül nekik fogsz fizetni a lencséért.

2010. júl. 20. 12:14

sziasztok

Van egy olyan problémám hogy nagyon szeretnék már egy ideje lencsét de valahogy még soha nem jutottam el odáig.nem mertem belevágni..

van köztetek olyan akinek plusszos a szeme és legalább 5ös de lencsét használ?

nézegettem szemüveg nélkül a szemem tükörben de egyszerűen nem tudom elképzelni hogy én látnám azt hogy hova rakom a lencsét:)

Voltam optikában és nem is olyan húzós az áruk és a nő mondta hogy megtanítják hogy kell de félek hogy ott szerencsétlenkedek..

134. buschne (válaszként erre: 133. - Valaki001)
2010. júl. 19. 22:13

Örömmel olvasom, hogy közben már megoldódott!

Sok gyakorlás a titka.

Bár én sosem húztam szélre:)

Az tuti, hogy otthon minden más...

2010. júl. 14. 19:12

Valaki segítsen légyszi. Sürgős lenne :D

Nem tudom kivenni a lencséket sehogy sem.

azt a módszert tanultam hogy szélre kell kihúznom a lencsét és úgy kijön , de itthon nem akar összejönni.

2010. júl. 12. 22:58

Szerdán megyek kontaktlencsét próbálni.

először az orvosnak kell betennie nekem, aztán nekem kell kivenni és betenni majd megint kivenni :D

előre félek h hülyét csinálok magamból ha nem tudja berakni az orvos.

131. buschne (válaszként erre: 130. - Tempest)
2010. jún. 30. 18:26
:-)
130. Tempest (válaszként erre: 129. - Buschne)
2010. jún. 30. 18:14
Köszönöm, a választ, sokat segítettél.
129. buschne (válaszként erre: 128. - Tempest)
2010. jún. 30. 18:03

Pontosan ezért van a korhatár, amiket írtál! Hogy ne legyen hebrencs, valóban be kell tartani a higéniás szabályokat és a lencsét is tisztán kell tartani.

Azért írtam, hogy én vennék neki, ha nyaggatna, mert én úgy emlékszem erre az időszakomra, ami most a fiadnál van, mintha csak tegnap lett volna!!!

Nyáron lecsúszott az orromról,télen bepárásodott, többször eltört, amiért még ki is kaptam, sosem szabadott levenni, sportolni nem lehetett benne, anélkül meg nem láttam ja és a bukósisak alatt is olyan béna volt...

Ez még a legkevesebb, de az, hogy folyton csúfoltak és ezáltal nagyon csúnyának éreztem magam benne.

Tehát Isten egyik legnagyobb ajándéka volt( no meg az apámé) amikor megkaptam az első lencsémet. Komolyan, remélem a feltalálója Nobel-díjat kapott érte...

Szóval onnantól teljesen más lett az életem.

Igaz, én úgy 16 lehettem, de ma már sokkal jobb lencsék vannak, mint akkor, tehát nyugodt szívvel vennék én is a lányomnak.

Esetleg próbáld meg dokitól megkérdezni, hogy más oka is van-e a korhatárnak és akkor még mindig dönthetsz így vagy úgy, sőt ő is megérti, ha a fejlődésében gátolná, vagy a látásában kárt tenne.

Egy mínuszos szem az így is, úgy is romlik, ha viselik a szemüveget, ha nem, régen a lencsénél is lehetett hallani, hogy majd megvakulok, stb.

Ez nem egészen így működik, mert aki szigorúan eljár a kontrollokra, annál időben észreveszik, ha vmi gond van.

Nekem egyszer volt olyan gondom, hogy azt a lencsét nem szokta meg a szemem és akkor véltottam másikra, és az nagyon komfortos volt.

Szóval, ha nem érzi teljesen tutinak, amit elősször próbál, mindenképpen próbáljon másikat ott, vagy máshol, mert mindenkinek más jön be.

Remálem, segítettem.

128. Tempest (válaszként erre: 127. - Buschne)
2010. jún. 30. 17:32
Hát akkor nézelődöm, mert az enyém nyaggat. Csak én is hallottam fél füllel ezt a 16 éves kort, azért kérdeztem. Mondtam a gyereknek is hátha beletörődik még két évre, de nem , azzal jött, hogy van olyan osztálytársa akinek van, és ez igaz is. Szóval nem tudom mit csináljak. Igazából szemüvegesek véleménye érdekelne, vagy inkább olyanoké akik lencsét hordanak, hogy tényleg annyival jobb érzés, tényleg más, jobb, komfortilag, meg kinézetre meg mindenre?? Nem tudom jól megfogalmazni a kérdésem, a lényeg, hogy nem szeretném elutasítani a gyereket, olyan dologban amihez nem tudok hozzászólni, sosem voltam szemüveges, nem tudom milyen az, és nem tudom milyen helyette lencsét kapni. Én szerintem jól áll neki a szemüveg, és még nagyon fiatal, de látom, hogy nem győztem meg ezzel. Nem egy életre zárkóznék el , csak még az a két év. De nem tudom, hogy számít -e két év, ha két év múlva igen, akkor most miért nem, jogosnak érzem a kérdését. Szóval kicsit tanácstalan vagyok. Azt látom, hogy most kezd "nagyfiú" lenni. Már saját "férfi" tusfürdőt kért, nem jó a kád széléről a baba. Spray-t vett magának, odafigyel a hajára, szóval gondolom ennek a folyamatnak a része lenne a lencse is. Egyébként nagyon helyes, úgy érzem azért nem viszi túlzásba, csak mosolygok, mikor leborotválja a kis pihe bajuszát. Szóval nem tudom, hogy mivel teszek jót. Nem tudom, mi az oka a 16 éves korhatárnak, valami egészségügyi, vagy csak egyszerüen úgy gondolják, hogy a kontaktlencse viselése nem való hebrencs kölyköknek, szóval azt tisztán kell tartani, figyelni kell, a szembe kell nyúlni stb. ezért lehet a korhatár?? , hogy felelősségteljesebbek legyenek?
127. buschne (válaszként erre: 126. - Tempest)
2010. jún. 30. 07:45

Van alsó korhatára! 16 év v. 18 is van, el is csodálkoztam, mikor egyszer mondta a doktornő.

De ne ilyedj meg, hallottam egy csomó szülőtől, hogy már 14 évesen, sőt, az egyik anyukának 10 éves volt a gyereke...

Azt nem tudom, hogy csinálta, de a kislánynak iszonyatosan erős szemüveg kellett és képtelen volt a szemüvegben teljes életet élni.

Szóval, ha úgy érzed, hogy a fiad érett rá, én elintézném neki ( a sajátomnak is el fogom, de csak ha nyaggatni fog.) Én ugyanis 20 éves problémamentes kontaktlencseviselést mondhatok magaménak.

126. Tempest
2010. jún. 29. 23:05
Kérdezném, hogy a kontakt lencse viselésének van vmi. alsó korhatára. A fiam 14 éves, és "szétnyúz" vele, persze nem állandóra gondolnám, csak bizonyos napokon, szóval váltva hordaná a szemüveggel. Ő már kaphat?
125. lencsilány84 (válaszként erre: 121. - Buschne)
2010. jún. 29. 10:31
Köszönöm szépen! Bár sajna úgy néz ki hogy állandóban, tehát az év 365 napján nem tudok majd lencsét hordani, mert van valami a bal szememmel. Csak alkalmanként, vagy időszakosan, pl. nyáron. Úgyhogy most kiélvezem! :) Aztán majd meglátjuk hogyan tovább.
124. Nikike1988 (válaszként erre: 123. - Mocori)
2010. jún. 28. 22:02
a te szemed mennyire rossz? + vagy -?
123. Mocori (válaszként erre: 122. - Nikike1988)
2010. jún. 28. 21:56

Szia!

Szerintem ne félj tőle. Én imádom és sokkal élesebben látok vele. :) Könnyen bele lehet jönni a behelyezésbe. :)

122. Nikike1988 (válaszként erre: 117. - Buschne)
2010. jún. 28. 21:52

én igazából szeretnék de félek tőle:S

Olyan vaksi vagyok és félek hogy nem látnám vagy nem is tudom

121. buschne (válaszként erre: 120. - Lencsilány84)
2010. jún. 28. 21:39

Nagyon örülök neki!

Neked is legalább annyi sikeres lencsés évet kívánok, amennyi nekem volt! :-)

120. lencsilány84 (válaszként erre: 118. - Buschne)
2010. jún. 28. 21:02
Köszi az érdeklődést!:) Igen beindult. Végülis havi lencsét vettem. Kb. most tartok a 3. hétnél, és eddig szerencsére minden rendben.
119. buschne (válaszként erre: 108. - Valaki001)
2010. jún. 28. 20:51
És Veled mizu? Van már lencséd? Be tudod már rakni?
118. buschne (válaszként erre: 115. - Lencsilány84)
2010. jún. 28. 20:49

Mizu?

Beindult a lencseprojekt?

117. buschne (válaszként erre: 116. - Nikike1988)
2010. jún. 28. 20:48

Szia!

Az Optikában megtanítják a használatát, sőt, elvileg addig haza sem viheted, amíg nem raktad be ill. ki legalább egyszer.

Többféle kihordási edő van, ma már az egyhavisv. a kéthetes az, ami nagyon jó is és elérhető is árban.

Ezekben akár aludni is lehet. Legalább is egyes fajtákban. ( Én azért rendszeresen nem aludnék benne, hacsak nem muszáj.)

Vannak akár naponta cserélhetők is, de ezek jóval drágábbak és ugyan minek, esetleg ha vki nyaralni megy haverokkal és ciki vele vesződni és még meg is teheti, na akkor vennék olyat.

Remélem, tudtam segíteni.

Ja, abba bele sem gondoltam soha, hogy egy távollátó ezt hogy oldja meg, mennyire nem lát közelre valaki...

Ezt meg tudná írni esetleg valaki?

2010. jún. 27. 14:21

sziasztok

Segítséget szeretnék kérni.

Már kicsi korom óta szemüveges vagyok de az utóbbi időben rettenetesen zavar a szemüveg főleg nyáron és erősen gondolkodom a lencsén.

Viszont alig látok:+5 és +5,5 és félek attól hogy nem tudnám használni mert nem látnám rendesen betenni kivenni...

Aki tapasztalt lencsés az írjon légyszí:)

egyáltalán milyen fajtái vannak? milyen időközönként kell cserélni és megtanítják az optikában a használatát?

115. lencsilány84 (válaszként erre: 114. - Buschne)
2010. máj. 27. 18:57
Köszi a bátorítást! :)
114. buschne (válaszként erre: 113. - Lencsilány84)
2010. máj. 25. 08:55

Értem:)

Azóta ügyesedtél, komolyodtál.

Azonkívül lehet, hogy amit most kapnál lencsét, az nem lenne ennyire lágy és tapadós. Emlékszem arra a nagyon vékonyra, tényleg sok rutint igényelt. Szerintem vágj bele nyugodtan és ha a pénztárcád megengedi, veheted a 2 hetest is...

113. lencsilány84 (válaszként erre: 112. - Buschne)
2010. máj. 24. 21:16
Ez a kiszakadásos dolog 10 évvel ezelőtt történt, úgyhogy már nem nagyon emlékszem rá, hogy mekkora volt akkor a körmöm :P De valami olyasmi dereng, hogy a kivétel után nekem anno mindig összetapadt a lencse és hiába tettem folyadékba, nem volt az az Isten amiért szét jött volna... :-( Hiába bántam vele óvatosan egyszer arra lettem figyelmes hogy nem kényelmes a viselete, és csak napokkal később vettem észre hogy megsérült. Engem is annyira megviselt ez akkor hogy egészen mostanáig úgy voltam vele hogy nekem soha többet klencse!
112. buschne (válaszként erre: 111. - Lencsilány84)
2010. máj. 24. 20:59

Szia! Hát ez érdekes...:-)

Én 20 évig viseltem lencsét, de én 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ment tönkre idő előtt.

Akkoriban 1 évig viseltük a lencsét, fehérjeoldni kellett stb. Képzeld, ha 2 hét után kiszakadt volna, apám le is vágta volna a fejem szamurájnkarddal:-) Szóval, mi megtanultunk vele óvatosan bánni.

Túl nagy a körmöd? Vagy mitől szakad el?

Bár szakértő én nem vagyok, de talán az lehet a különbség a havi és a 2 hetes között, hogy az előbbi még higénikusabb.

2010. máj. 24. 19:45

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni. . . Én most alkalmi lencsét használok, szó szerint csak alkalmanként. Kb. 10 évvel ezelőtt használtam utoljára lencsét, akkor havi hordásút viseltem, de mindig néhány nap vagy max 2 hét után tönkrementek. Volt olyan ami effektív kiszakadt. :( Most viszont gondoltam hogy lecserélném az alkalmi lencsémet vagy 2 hetes vagy havi cserélésű lencsére, de félek hogy megint a tisztítás miatt úgy fogok járni mint anno. Nektek mi a véleményetek?

Egyébként a cserélés gyakoriságát leszámítva van valami különbség a havi és a 2 hetes lencsék között?

Köszi a segítséget! :)

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook