Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Könnyű módszerek a fogyás és az egészséges étkezés érdekében fórum

Könnyű módszerek a fogyás és az egészséges étkezés érdekében (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Könnyű módszerek a fogyás és az egészséges étkezés érdekében

1 2
19. Böce (válaszként erre: 17. - Jucika33)
2018. júl. 4. 09:53

Éhesek ők is, meg lehet, hogy esznek is ezt-azt, csak nem vallják be itt, mint te😄

Én is nagyon éhes tudok lenni. És hiába mondják, hogy igyak egy-két pihár vizet az elteliut. Hát, akit a víz elteliut, az nem is volt éhes.

2018. júl. 4. 09:15
Ja, igen. Én úgy fogyókúrázom, hogy kb hatszor eszem egy nap és hiába ellenség a cukor, nem tudok róla lemondani, mert akkor egy hét után feladom az egészet, így meg szépen mindig végigcsinálom. Így a napi étkezéshez hozzátartozik a vacsora után egy sor csoki, illetve ha torta van (mert imádok sütni) abból is eszem. Szerinte a titok a mennyiség csökkentése, nem szabad elvárni magunktól, hogy egy teljesen másik emberré váljunk.
2018. júl. 4. 09:09
Én is nagy fogyókúra guru lettem az utóbbi huszonöt évben. Nagyon érdekes számomra, hogy mennyire más módszereket vagyunk képesek betartani. A kérdésem- kíváncsiság, nem kekeckedés- ha valaki elhízott, vagy csak vaskosabb mint szeretne, az nem attól alakul ki, mert sokszor sokat eszik? (mint én) Mert egész nap csak enne (mint én)? Aki egész nap, akár 10 órán keresztül nem éhezik meg, az mitől lesz éhes egyszer csak utána? Ha meg akkor sem éhezik meg, akkor mitől hízott idáig? Én átlagosan két óránként olyan éhes leszek, hogy leenném a vakolatot is. A fogyókúra ennek a kordában tartása és komoly önuralmat kell gyakorolnom, hogy a két órát háromra toljam ki. Reggel már ötkor azzal kelek, hogy most azonnal, legalább egy tejeskávét! Viszont este nyolckor már nem is kívánok semmit. Szóval, aki képes naponta csak kétszer enni, az nem ájul el közben? Mert akkor én nagyon irigylem őt. Így biztosan könnyebb fogyókúrázni. :-)
2018. jún. 19. 09:30
És a hagyományos köretekbõl krumplis, rizses, makarónisból alig eszem. Ennyi.
2018. jún. 19. 09:29

Én is jobban hiszek a régi többétkezéses elvnek. Nekem 3 dolog segített:1. stresszmentesebb életforma- több pihenés, lazább hozzáállás a dolgokhoz- sokszor voltam stresszevõ.

2. Cukor teljes elhagyása-se méz, se juharszirup- ezek, az édesítök nem váltak be. Nem néztem azt, hogy vannak rejtett cukrok más ételekben. Édesség nincs és kész. Hozzászoktam az ízvilághoz és ahogy megkóstolok egy ketchupot, vagy valami cukrozottat rögtön érzem, hogy cukros.

3. Sport. Rendszeres programszerū.

Heti 1 kiló lement így.

14. imaginary (válaszként erre: 11. - 31bc25d879)
2018. jún. 8. 13:03

Valaki a 16 òrás "böjtre esküszik", ami azt jelenti, hogy a vacsora, es az első reggeli étkezés között 16 òrának kell eltelnie.

Ott vannak a tibeti szerzetesek, akik ebéd után már nem vesznek ételt magukhoz, közöttük se sok elhízottat latni.

Mindenkinek magának kell kitapasztalni, es azt a módszert követni, ami hosszútavon is tartható.

13. Guruljka (válaszként erre: 11. - 31bc25d879)
2018. jún. 5. 17:38

Kinél hogy jön ki a napi ritmus.

Annak idején (a régi jó dr. Spock gyermekorovos könyvében volt olvasható), hogy babák és kicsi gyerekek étkezését vizsgálták. Az egyik csoportot úgy etették, ahogy általában szokás (ez a kaja, itt és most, ha nem eszed, megmarad...), a másik csoport válogathatott.

Írta, volt gyerek, aki három napon át csak a sárgarépás ételt ette, utána áttért másra. Az volt a tapasztalat, hogy egy hónap alatt a válogatós gyerekek is minden szükséges tápanyagot bevittek a szervezetükbe.

És sokkalta jobban fejlődtek, mint azok a babák, akik a felnőtt észjárás szerint ettek.

Általában egy felnőtt megteheti, hogy azt eszi, amire gusztusa van, de a gyereknek ha éppen nem arra lenne gusztusa, és nem tudja vagy nem meri megmondani, akkor az rossz evő.

Miután felnőttem, mondhat bárki bármit, vállalom, hogy rossz evő vagyok, de én bizony szenvedtem ettől gyerekként eleget, nekem ha nem kell ébredés után rögtön az étel, hát nem fogom ráerőszakolni magamra.

Ha pedig éhes vagyok, tuti hogy nem fogom az órát nézni.

2018. jún. 5. 14:36
Mindenki olyan módszert kövessen, ami neki megfelelő. Leírtam a saját ötleteim és a módszert, ami nekem fekszik, mert nekem így jó. Aki napi 10-szer rágcsál, mert olyan típus, az tegyen úgy, nekem teljesen mindegy. Ettől én még nem nevezem sem tudatlannak, sem butának.
2018. jún. 2. 15:13

Nekem szimpatikus és meggyőzött az az étkezés, hogy napi 8-9 órában együnk és a fennmaradóba ne.

Tehát ha a reggeli 8 órakor akkor a vacsora 4-5 órakor legyen.

Ha 9 akkor 5-6 óra. A többiben a szervezet "pihen". Nekem úgy néz ki, hogy ez beválik.

10. Guruljka (válaszként erre: 8. - 6360f9a5a8)
2018. jún. 2. 15:05

Én biztosan nem fogok akkor enni, amikor azt valaki más, elméletben (mivel nem ismer engem, sőt csak adogatja az általános tanácsokat a neten) azt ajánlja. Nem fogom az órákat sem számolgatni, hogy mikor ettem utoljára.

Alvás alatt nem éhezik a szervezet, hanem nyugalmi állapotban van, az emésztés ilyenkor erősen le is lassul. Ez valami újabb tévedés, hogy valaki sokallotta azt az időt, ami evés nélkül telik az alvás idején. De hát akkor alvás van és kész.

Azt sem hiszem el senkinek, hogy ha az órámra nézve hopp eszem, akkor fogyni fogok.

Én az éjszaka fél kettőkor feküdtem le. Nem aludtam el azonnal, még tévéztem. Olyan 4 óra felé ragadt le a szemem. Ma délután kettő körül ébredtem. Hogy hánykor ettem tegnap este utoljára, nem néztem, de lehetett olyan 10 óra. ha úgy vesszük, most erősen éhesnek kellene lennem, mert azóta eltelt 15 óra is, de messze van még, hogy éhes legyek. Úgy érzem, mintha nemrég ettem volna. Nem vagyok éhes. Na most ha idejön egy nagyokos, és azt mondja, reggel 8-kor reggelizünk!!! - simán körberöhögöm, de még meg is kérdezem, balról vagy jobbról kezdjem-e.

2018. jún. 2. 14:48
legelfoglaltabb napjaimon 2x eszem egy nap. 1-3 zsemlés szedvicset délelőtt és este főzök. De ez bármennyire kevés kaja, nem fogyaszt, inkább hizlal, de legalábbis szinten tart nemcsak engem ( 175/79 ), a fiamat 206/105 ) is. Ok egész napi koplalás után este azét nem eszünk olyan keveset.
2018. jún. 2. 14:32

Hát van akinek ez jön be van akinek az de az hogy eheztetve van a szervezet 16 órán át.... Hát te tudod.

Én a saját módszeremmel már 6 kilót eladtam. De kinek mi válik be. Abban egyet értek hogy egészséges ételek.

7. michelle.r (válaszként erre: 5. - Mézes-Krémes)
2018. jún. 1. 16:42

Én elég aktívan sportolok, a hét minden napján valamit. Hétvégén általában úszom reggel, aztán teniszezem délután. Hét közben reggel futok egy órát a konditeremben, 3 szor egy héten, amikor nem, vagy spinningelek, vagy callaneticsezem.

Meg is halnék, ha öször ennék egy nap, a három is ritkán jön össze. Nem szeretek reggelizni, a salátámból szoktam néhány falat sajtot, zöldséget, bogyókat kiszemezgetni, és egy kávé.

Nyáron még ebédre is salátát eszem többnyire - ma kivételesen egy kis adag gyros tálat, amiben hús volt, némi zöldség, valami joghurtos uborkaszósz.

Este egy-két szelet grillezett tarja, fetás paradicsom salátával. Ma még két gombóc fagyi is lecsusszant :)

És iszom 2-3 liter citromos vizet. ha ennél többet eszem, fáradt és enervált vagyok.

6. unom (válaszként erre: 5. - Mézes-Krémes)
2018. jún. 1. 16:01

Én nem ezt az életmódot követem, mondjuk másikat sem, de este 10-11-től másnap délig nem szoktam enni.

Simán megy mellette az edzés, se erőtlen, se éhes nem vagyok.

5. Mézes-Krémes (válaszként erre: 3. - Szeretekolvasni)
2018. jún. 1. 09:21

Hála az égnek szakember segítségével (aki ezt tanulta és ebből él) lett kialakítva az étkezésem, ami nem diéta vagy fogyókúra, hanem életmód, kvázi kényelmesen tartható, követhető, éhezés nélkül. Ez nem szakaszos illetve nem átmeneti, hanem egy életen át tartható dolog. Az eredmények meg elég erőteljesen látványosak, de természetesen kemény edzésekkel egybekötve. Azért megnézném, hogy egy 1-2 órás súlyzós illetve saját testsúlyos edzést hogyan tud letolni az, aki szakaszos éhezésben él. Mondjuk biztos van olyan is, hááát én erre képtelen lennék.

Engem az nem győz meg, hogy a vadászó őseink így éltek. Barlangban is éltek, meg ameddig a tüzet nem ismerték, addig nyersen is rágták meg a húst, mégsem megyünk vissza a barlangba nyerst húst enni.

De egyébként kinek mi jön be, tényleg az számít. Akinek ez működik, az csinálja. Szerintem ez működésképtelen akkor, ha aktívan sportolsz mellette, el se tudom képzelni. Nekem tuti nem menne, kidőlnék. Márpedig ha egészséges életmódról van szó, annak elengedhetetlen része a rendszeres mozgás.

2018. máj. 31. 18:00

Teljesen fölösleges azzal foglalkozni, hogy mi elavult és mi divatos, azt kell nézni, hogy kinek mit kíván a saját szervezete. Nekem a napi kétszeri étkezés a legmegfelelőbb, úgy érzem jól magam (kivéve, mikor nassolok 😇), más meg hatszor szeret enni madárnak valónyit, és neki úgy jó.

Kár ezen vitázni meg butázni.

3. szeretekolvasni (válaszként erre: 2. - Mézes-Krémes)
2018. máj. 31. 17:53

Kicsit olvass utána! Mostanság kezd elavult nézetté válni a napi 6 étkezés. Keress rá, hogy időszakos böjtölés, több életmóddal, egészséggel kapcsolatos oldal is ír róla.

Ha már mást butának nevezel, legalább tájékozódj előtte...

Például, hogy ne kelljen sokat keresgélni:

"Érdemes átgondolni, hogy az ember az evolúció során sokat koplalt, így ez a módszer nem teljesen szokatlan szervezetünknek. Vadászó őseink ritkán jutottak élelemhez, akkor viszont megették mindazt, amit sikerült elejteniük. Hűtőszekrény sem állt rendelkezésünkre egészen a 19. századig és 0-24-es éttermek sem voltak a régi időkben. Tehát szervezetünk alkalmazkodott a koplaláshoz, sőt sokkal természetesebb, mint a manapság elterjed napi 4-6 étkezés, amit az élelmiszeripar és a fitneszipar erőltet ránk. Itt el is érkeztünk második tévhitünkhöz, azaz: 2-3 óránként enned kell, hogy az anyagcseréd gyors maradjon. Ez nem igaz! Mindennek az alapja, hogy a napi energiaszükségleted ki legyen számolva (mennyi kalóriát kell bevinned egy nap) és a makrók a helyén legyenek (fehérje, szénhidrát, zsír). Ebben bármelyik személyi edző segítségedre lehet. A kiszámolt kalóriamennyiségedet pedig teljesen mindegy, hogy 2 vagy 6 étkezésből viszed be. Az összetétel a fontos!

Összefoglalva: Az anyagcsere gyorsasága nem az étkezési gyakoriságtól függ és a fogyás üteme sem. A lényeg az, hogy a napi kalória-, fehérje-, szénhidrát- és zsírbevitel annyi legyen, amennyire a fogyáshoz/súlytartáshoz/izomépítéshez szükséged van. Hogy ezt konkrétan mennyi étkezésre elosztva eszed meg, az rád van bízva."

speedfit.hu

"Talán 2017-ra már tisztába kerültünk azzal, hogy ne napi 3 étkezésben gondolkodjunk, mert ekkor sokkal nagyobb mennyiségű ételt veszünk magunkhoz. Az az ajánlás, hogy sokszor együnk naponta, keveset. Mi van akkor, ha a szakaszos éhezés, vagy böjt mégiscsak jót tenne? Az intermittent fasting (IF), vagy szakaszos éhezés, de hívhatjuk böjtnek is, nem csak arra való, hogy lefogyj, hanem arra is, hogy védje az egészséged. Ez a módszer sokkal több, mint egy érdekes megközelítés azoknak, akik le akarnak fogyni."

peakshop.hu

"Nos, lehet, hogy Te (még) nem látod a módszer eget rengető és megváltó erejét, vagy már el is zárkóztál a továbbiaktól, mert a katabolizmus és a lebomló bicepszek borzolják épp az idegeidet... Valóban merész, pláne első hallásra a történet, de van egy ütős érv mellette: működik! Követői váltig állítják, hogy a hagyományos diétákra keményen ráver mind fizikai, mind pszichés értelemben!

A Leangains jó hatással van a szervezetre, számos egészségügyi és másfajta előny mellett (például normál étkezések lehetősége, akár a késő esti órákban is…) talán a legfontosabb, hogy maximalizálja a szervezet növekedési hormon szintjét – amivel sikeresen elérhetjük a vágyott testalkatot! (Erről később még részletesebben értekezünk.) Persze a diéta egyéb pozitív aspektusa sem elhanyagolható..."

fitbuilder.hu

2. Mézes-Krémes (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
2018. máj. 31. 15:57
Igen erős dolog, hogy napi két étkezést hirdetsz egészségesnek... Szomorú, hogy sokan ezt majd követni fogják, és azt hiszik, hogy ez jó nekik. Nem, rohadtul nem jó, és nem egészséges! Ha már butaságot csinálsz, legalább cikket ne írnál róla...
2018. máj. 31. 09:35
Elhatároztam, hogy egészséges életet akarok élni, de a lehető legkényelmesebb módon. Az életben fontosabb dolgok is vannak, mint hogy azon törjem egész nap a fejem, hogy mit egyek. Szerintem az időmet és az energiámat olyan dolgok építésére kell fordítanom, amelyek igazán fontosak. Emiatt az elmúlt hónapokban különböző stratégiákat dolgoztam ki önmagamnak, amelyek megkönnyítik az egészséges táplálkozást.
Szeretem az egyszerű dolgokat, nem vagyok a túlbonyolítás embere. Általában megpróbálom megérteni a főbb nyomvonalakat és inkább elhagyok a részletekből. Természetesen nem mindenre van válaszom, de már vannak bevált ötleteim az egészséges étkezéshez, fogyáshoz és a lazításhoz.

Ugrás a teljes írásra: Könnyű módszerek a fogyás és az egészséges étkezés érdekében
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook