Konjac liszt (beszélgetős fórum)
9. Chiron (válaszként erre: 2. - Icuska538)
2015. jan. 23. 21:50
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Én ebből készítek desszerteket (pudingot, krémeket, zseléket) sűrítek főzelékeket, leveseket, önteteket, szószokat. Nagyon kevés kell belőle. Egy picit ugyan más mint a hagyományos keményítő állaga - de én kész vagyok meghozni ezt a kompromisszumot. Ahagyományos keményítő csak szénhidrátból áll - a konjac lisztben meg 3 g szénhidrát van 100 grammban. Egyébként egy 100 g konjac liszt nekem legalább 2 hónapig kitart. (már csak főzésre használom)
2015. jan. 20. 21:19
Igen, az előttem szóló jól mondja. Nem viccből kicsi kiszerelésben árulják :)
7. birsalgo
2015. jan. 20. 09:22
Nemigaz,hogy a konjakliszt gusztustalan.Nagyon kevés kell belőle, mindent lehet vele süríteni.Egy fél mokkáskanál elég egy fazék főzelékhez és nem hizlal mint a liszt.Habarásként kell használni.Meg joghurtba is lehet keverni, ha nagyon éhes vagy, olyan pudingszerü lesz.Egyébbként a méregdrága Ördögnyelv alapanyaga csak olcsóbban meg lehet venni.
6. M0ncsa (válaszként erre: 1. - Ribiszke1979)
2015. jan. 16. 21:34
A lisztet sajnos nem ismerem, csak a tesztat, de ha suru, nyulos lett, akkor lehet, hogy hasonloan viselkedik, mint a tapiokaliszt. Annyi a titka, hogy sokkal kevesebb kell belole a suriteshez, mint a "sima" lisztbol, kb. fele. Illetve konjac eseteben nem tudom, ki kellene kiserletezni az aranyokat :)
4. Icuska538
2015. jan. 16. 12:43
Várjátok meg más véleményét is . Én nem azt mondom, hogy ehetetlen ,de nagyon nyúlós, mázgás...stb....én a főzeléket nem birtam megenni vele...de mint ahogy irtam is lehet csak nagyon pici is sűritené.....
2015. jan. 16. 12:40
Engem is érdekel ez a téma, jó lenne 1-2 kg-ot lefogyni. Még én nem próbáltam ilyet venni, de ha undorító, akkor azt hiszem, nem is veszek.
2. Icuska538
2015. jan. 16. 12:36
Pocsék mázgás szinte undoritó! De gondolkodtam azon , hogy kevesebbet kellene tenni , éppen picit mert nagyon sűrit....
1. Ribiszke1979
2015. jan. 16. 12:22
Fogyókúrához használt már vki konjak lisztet?Mikor,hogyan ette-itta?Tapasztalatok,receptek??
További ajánlott fórumok:
- Melyik lisztet használjátok?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Adtatok lisztet 4 hósan a babátoknak (naturan anyatejjel vagy tápival)? Mi a tapasztalat?
- Konjac liszt felhasználása fogyókúrához. Receptek tapasztalatok?