Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Melyik lisztet használjátok? fórum

Melyik lisztet használjátok? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
173. hópihe14 (válaszként erre: 172. - Klarika5)
2016. júl. 15. 17:16

Gratulálok, nagyon ügyes vagy!

Nem is kell abbahagyni a reformot, egyelőre még célszerű tartani. Max. néha-néha a sátoros ünnepeken bátrabban tudsz egy kicsit étkezni, és egy kicsit beleszabadulni a tilosba. :))

172. klarika5 (válaszként erre: 171. - Hópihe14)
2016. júl. 15. 17:01
Igen, minden elsőnek kipróbált receptet utána a szám íze szerint ízesítek, s onnan egy kicsit saját is.Ma voltam a belgyógyásznál. Megdicsért, hogy az új eredményem nagyon jó. A cukor 7, de a 3 havi átlag 6, és ez nagy eredmény. A többi is jó: vérnyomás, koleszterin, húgysav is jó. De a reformot nem hagyom abba. Legközelebb visszakeresem itt a zsemle receptet, azt fogom megsütni.
171. hópihe14 (válaszként erre: 170. - Klarika5)
2016. júl. 15. 07:36

Valóban jó lesz bele, ill. kell bele valami hús is, nélküle igen-igen zöldség-íze van!

Persze meglehet, hogy az a baj, hogy a levébe nem raktam külön sót, csak ami a leveskockából kifőtt.

Ettől kezdve lehet legközelebb igazítani, saját ízlés szerint! :))

170. klarika5 (válaszként erre: 168. - Hópihe14)
2016. júl. 13. 19:04
Én is örülök, fogok ismét csinálni, de brokkoli, karfiol lesz benne több, nem borsó. Szerintem virsli is jó bele. Én az aszpikos nyelvet ismertem meg, de azt végképp nem ennék meg.
169. klarika5 (válaszként erre: 166. - 328e1b30ab)
2016. júl. 13. 19:02
Valóban finom, a férjemnek is tetszett.Kétszer szedett. A kicsi rá sem nézett. Nekem az epémet azért kikezdte, de a hagyma, paprika amúgy is ki szokta.
2016. júl. 13. 13:44

HEURÉKA!

Tökéletes lett az aszpikos zöldségem, nagyon szépen alszik. Köszike! :))

167. 328e1b30ab (válaszként erre: 165. - Klarika5)
2016. júl. 13. 12:51
A kuszkusz durumtészta, érdemesebb bulgurt használnod, ami durumbúza töret.
166. 328e1b30ab (válaszként erre: 165. - Klarika5)
2016. júl. 13. 12:51
De jó! Nagyon örülök, hogy ízlik :)
2016. júl. 13. 12:38

Én meg reggel gyorsan turmixoltam a gazpacho összetevőit, hűtöm. Szerintem csodafinom.

A kuszkuszt leforráztam, csirkemell filével és kovászos uborkával lesz. Ez már csak kímélő kaja!Pénteken új belgyógyászhoz megyek, a régit nyugdíjazták. Remélem, nem kezdi ez is újból a kivizsgáltatásomat.

164. hópihe14 (válaszként erre: 163. - Klarika5)
2016. júl. 13. 10:44

Szia! Ahogy mondod: ha a háztetők és a vetemények, gyümölcsök a helyükön maradnak, akkor már az jó lesz.


Egyébként kb. 10-15 perce tettem be a hűtőbe a kész műalkotást. Eldúdoltam neki az altató dalt, majd látom, mi lesz belőle.

2016. júl. 13. 10:36
Itt is nagyon meleg lesz. Mindegy milyen, csak vihar, jég ne legyen!!!
2016. júl. 13. 07:07

Szevasztok. Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek.

Nálunk még mára is hőgutát jósolnak. Felétek milyen idő van?

161. hópihe14 (válaszként erre: 160. - Klarika5)
2016. júl. 12. 16:41
Köszi, neked is.
160. klarika5 (válaszként erre: 159. - Hópihe14)
2016. júl. 12. 16:13
Hála Égnek, mindhárom vékony, soványka mondhatni. És rengeteget mozognak, fociznak. Való igaz, hogy nálam a jutalmazás kapásból valami rágcsa, ropogtatni való volt, de most már, hogy én is reform alatt vagyok, visszafogom magam.Holnap gazpacho lesz, bár a recept szerint egy éjszakára hűtőben kellene érlelni, de nem minden összetevő van itthon. Elmondtam a férjemnek a receptúrát, s azt mondta, akkor ezt most kihagyná. De azért is megcsinálom. Akinek nem kell, esznek csirkemellet kuszkusszal, kovászos ubival.Jó pihenést délutánra!
159. hópihe14 (válaszként erre: 156. - Klarika5)
2016. júl. 12. 15:49

Most próbálj meg leszokni róla!

Gondolj arra, ha az apróságok azt látják, hogy szinte egész nap egy-egy falat, és ők is rászoknak, aztán a főétkezésnél már nem esznek rendesen.

Arról nem beszélve, hogy majd otthon is ugyanezt csinálják, kialakul náluk is ez a szokás, pedig valóban, csak egy kis odafigyelés kérdése.

Most, hogy ők itt vannak, most ragadd meg az alkalmat, ha nem akarsz nekik rossz példát mutatni, a legjobb lehetőség, hogy te magad leszokj róla! :)))

2016. júl. 12. 15:43

Szépek az unokáid, láttam valamelyik nap a képeiket, amiket felraktál, csak arra gondoltam, hogy a te gyermekeid.

Ővelük már nyugodtan lehet menni pancsolni, fagyizni, egyéb kellemes játszótéri kikapcsolódásra. Akkor egész biztos neked is meg lesz a napi km! :))

2016. júl. 12. 15:39

Szia Klárika.

Igen, időben írsz, mert ma már nem megyek ki a konyhába. Délelőtt 2 napra megfőztem, és közben mostam-terigettem is. A lábaimnak mára ennyi elég volt.

Majd holnap elkészítem, és szólok, hogy szépen megaludt-e, vagy sokáig kellett ringatnom. :))

156. klarika5 (válaszként erre: 153. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 15:25
Én magam magam előtt is szégyellem, hogy mindig tömök valamit a számba. Aztán panaszkodok, hogy kövér vagyok, ég a gyomrom, görcsöl a hasam. A férjem meg így: csodálkozol, nem tudod a vacsorát kivárni? Végül is igaza van. De amit nem lát, az nincs. Szerintem. Pedig csak magamat áltatom.
155. klarika5 (válaszként erre: 152. - Hópihe14)
2016. júl. 12. 15:22
3 van: 8 - 10 - 12 évesek, kettő testvér, egy szóló.
154. klarika5 (válaszként erre: 151. - Hópihe14)
2016. júl. 12. 15:21
Remélem még időben írok: Én kanalanként mértem és raktam bele, mert közben számoltam. Aztán összekavartam, majd fel a lángra és addig kavargattam folytonosan, míg forró lehetett már, de nem forrt. Kicsit kevergettem még levéve, aztán evőkanállal osztottam, hogy egyenletes legyen a tetején, a maradékot még ráöntöttem - s be a hűtőbe.
153. 328e1b30ab (válaszként erre: 150. - Klarika5)
2016. júl. 12. 11:59
Ezt hogy érted? Nem ehetsz akkor, amikor akarsz?
2016. júl. 12. 11:05
Mekkorák az unokáid? Milyen idősek?
151. hópihe14 (válaszként erre: 149. - Klarika5)
2016. júl. 12. 11:02
Már félig készen van, vagyis a különböző zöldségek és a tojás, uborka is oké. Már csak a levet kell a kockával megfőzni, és ha meghűlt, bele a zselatint, de ez már azt hiszem, ebéd utánra marad. Jó lesz ez, ha neked sikerült, nekem is gondolom összejön,így hogy leírtad, a zselatint hogyan kell belerakni a lébe. Több mint 50 éves konyhai ügyködés mellett, tudod, a jó pap is holtig tanul. Majd jelentkezek, mi is lett vele. :))
150. klarika5 (válaszként erre: 148. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 10:44
Igazából ezt nem is velem, hanem a férjemmel kellene megbeszélni. Gyakori válasza az a kérdésemre, hogy na, milyen volt?,hogy jó, jó, de máskor azért ne így csináld. Tegnap is így jártam az aszpikossal. De hát ő vékony, bármit és bármennyit eszik, sovány is marad. De ráadásul nincs is oda a hasáért. Nála az evés alapja a szokás, hogy délben KELL enni. Reggel sokat, változatosat,este szinte semmit.Talán azért is szoktam rá a nasira az évek során, mert azt stikában is lehetett:(
149. klarika5 (válaszként erre: 147. - Hópihe14)
2016. júl. 12. 10:37

Persze, örülök neki. De próbáld ki te is, mert ha kettőnek sikerül, akkor ajánlhatjuk:)

Nem sokat járok a Hoxára, pláne - mint most is - ha rám bízzák a kicsiket.

148. 328e1b30ab (válaszként erre: 146. - Klarika5)
2016. júl. 12. 09:54

Ugyan, ne így fogd fel! A szakácsnői képességeid ellen nem támadás az, ha szélesedik a repertoárod és ki tudsz lépni a szokásos, rántás-habarás, panírozás, olajban sütés, rengeteg zsíros hús stb. bűvköréből.


Igazából azokat a legkönnyebb viszonylag jól elkészíteni. Friss alapanyagokból, jó textúrájú, okos fűszerezésű ételeket készíteni, sok-sok nem péppé főzött zöldségekkel: na, az a valódi szakácsnői képesség! :)

2016. júl. 12. 09:11

Klarika!

Utólagos engedélyeddel, az aszpikos zöldség receptedet beraktam a kajás naplómba, hogy esetleg mások is olvassák.

Az a naplóm, és a Glikémiás Index-el kapcsolatosan vezetett naplóm sem titkos, bárki olvashatja nyugodtan.

146. klarika5 (válaszként erre: 138. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 09:08
Ez is megszokás. De pici delikát, pici só.Ha belegondolunk, minek is a húslevesbe delikát, mikor tele van zöldséggel...Anyukám így csinálta, én meg folytattam. Még most is előttem a mozdulata, ahogy leemeli a delikátos üvegecskét, és kiméri a kanálkával:(( Nagy úr a szokás, de jó úton haladok.A család nagyon szereti a majonézes dolgokat, az is szakácsnői képességem elleni támadás, hogy lecseréltem a tejfölt joghurtra.No meg az adagok csökkentése! Csak 3/4-t, mint amit a szemem kíván. Azóta jobb is a közérzetem.
145. klarika5 (válaszként erre: 144. - 328e1b30ab)
2016. júl. 12. 08:57
Találtam is egy receptet hozzá. Van benne uborka, paprika, hagyma, fokhagyma, borecet, olíva. Turmix.Behűtött vízzel hígítani. Pirított zsemlekockával kínálni. A paradicsom héját lehúzni. Ígéretesnek hangzik.Kíváncsi leszek, az emberem mit szól hozzá. Bár neki mindig az ízlik, aminek elkészítéséhez min. másfél óra kell:)))
144. 328e1b30ab (válaszként erre: 142. - Klarika5)
2016. júl. 12. 08:47
Nem lehet, hogy a paradicsom héjával van baja a gyomrodnak? Sokan úgy készítik, hogy forró vízben lehúzzák a héját előtte. Talán így bejöhet, de ha mégsem, sebaj, van még ezer étel a világon :)
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook