Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kolbászos tésztaomlett recept

Kolbászos tésztaomlett recept

Elkészítési idő 20 perc

A Kolbászos tésztaomlett hozzávalói:
25 Dkg orsótészta
1 fej vöröshagyma
3 db piros pritaminpaprika
15 dkg parasztkolbász
8 db tojás
2 dl tejföl
1 csokor petrezyelyem
2 evőkanál vaj

bors.


A Kolbászos tésztaomlett elkészítési módja:
A tésztát sós, forró vízben roppantósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk és, ha kivágtuk a magházat, felkarikázzuk. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra szeljük. A serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát és még 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük a főtt orsótésztát, a karikára vágott kolbászt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásokat egy tálba felverjük, tejföllel elkeverjük, teszünk bele egy kevés sót, borsot és a tésztár öntjük, majd lefedve megvárjuk, amíg megdermed. A petrezselymet leöblítjük, Száráról lecsipkedjük a leveleket, felaprítjuk és megszórjuk vele az omlett tetejét.

Ha nincs pritaminpaprika, akkor jó a sima is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kolbászos tésztaomlett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook