Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göngyölt hús recept

Göngyölt hús recept

Elkészítési idő 45 perc

A Göngyölt hús hozzávalói:
6 szelet csont nélküli karaj
1/2 szál parasztkolbász
1 nagy fej vöröshagyma
szójaszósz
liszt
ketchup

őrölt fűszerpaprika
ételízesítő
2 kanál tejföl
étolaj


A Göngyölt hús elkészítési módja:
A közepesen vékonyra kiklopfolt hússzeleteket ízlés szerint besózzuk, egy picit állni hagyjuk. A kolbászt 6 vékony szeletre vágjuk, egyenként a hússzeletekre helyezzük, felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük. Kis edényben 1 dl olajat, 1 ek szójaszósz, kevés ételízesítőt összekeverünk. Beleforgatjuk a húsokat, majd forró olajban pirítjuk pár percig minden oldalát.
A maradék fűszeres olajba beleteszünk 2 ek. tejfölt, egy pici őrölt piros paprikát (ízlés szerint lehet még szójaszószt is), összekeverjük csomómentesre és a piruló húsra öntjük.
Fedő alatt takarék lángon sütjük tovább.
Meghámozunk 5-6 szem krumplit, karikára vágjuk, egy tepsi alját kibéleljük vele, majd a nagy fej hagymát karikákra vágva rászórjuk, és erre jön a hús. Előmelegített sütőbe toljuk, kis lángon sütjük tovább.
A zsiradékot lassú tűzön besűrítjük liszttel és egy kis ketchuppal, majd a tepsiben lévő ételre öntjük, közepes lángon még kb. 15 percig sütjük.


Csemegeubival vagy tejfölös ubisalival isteni! :)
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jún. 15. 19:31
A göngyölt hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook