Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan recept

Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan hozzávalói:
50 dkg vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál liszt
késhegynyi pirospaprika

Elkészítésekor a szeletekre vágott
becakkozott füstölt szalonnát ropogósra sütjük
kivesszük és meleg helyen tároljuk
A szalonna zsírjában előbb dinszteljük
majd később kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott vöröshagymát
Megsózzuk
meghintjük liszttel
pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük.


Az Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
Tejfölösen, szalonnával megszórva, puliszkával körítve is tálalhatjuk. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes étek reggelire vagy vacsorára.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook