Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan recept

Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan hozzávalói:
50 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál liszt, késhegynyi pirospaprika, só. Elkészítésekor a szeletekre vágott, becakkozott füstölt szalonnát ropogósra sütjük, kivesszük és meleg helyen tároljuk. A szalonna zsírjában előbb dinszteljük, majd később kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott vöröshagymát. Megsózzuk, meghintjük liszttel, pirospaprikával és egy kevés vízzel felengedjük.


Az Erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
Tejfölösen, szalonnával megszórva, puliszkával körítve is tálalhatjuk. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes étek reggelire vagy vacsorára.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 12. 08:51
Az erdélyi hagymatokány egyszerűen és gyorsan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook