Hurkaleves recept


3 liter abalé, 2 szál hurka, 3 petrezselyem gyökér, 6 sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 15 dkg cérnametélt.
A Hurkaleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk. Az abalevet felmelegítjük. A hurkákat megszurkáljuk, és a levesben kifőzzük. Hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a hurka megfőtt, kiszedjük a léből és hideg vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg a sárgarépa és petrezselyem is megpuhul, ekkor azokat is tálba tesszük. A levest átszűrjük, majd kifőzzük benne a cérnametéltet. Ebédnél a levest a zöldségekkel együtt fogyasztjuk, a hurkát pedig tetszőleges körettel második fogásként kínáljuk.
disznóöléskor vagy az után főzték. A lé hideg helyen tartva még egy-két napig elállt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, febr. 9. 17:10