Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kiütések limfómától fórum

Kiütések limfómától (beszélgetés)

ápr. 1. 07:02
lanyomat is bizonyos etelek kiutik,engem meg a mosoporral/neve nem erdekes ,mert nem otthon elek/,de a folyadekos mososzer nem okoz viszont gondot.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Alinka01)
márc. 31. 18:06
Köszi. Nagyon keveset használok belőle. Sőt, semmilyen dezodort, testápolót nem hadználok, mert kicsap 20 éve. Naptejből is csak hipoallergént. Ha mellettem valaki be van fújva, már attól köhögök, viszketek. Csak eddig itthon erre nem volt példa még. De köszönöm
6. alinka01 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 31. 17:52

Az öblítő használatának több a kára, mint a haszna! A mosógép rendesen kiöblíti a ruhát, nem kell(ene) utána még szándékosan egy vegyi anyagot belenyomatni.

Találkoztam már bőrgyógyásznál piros kiütéses babával, aki nyilván nem nyulkált az öblítős nedves ruhához, de az egész testét ilyennel mosott holmik borították. Nem idézném a bőrgyógyász haragos kirohanását, ezt látva...

"Az öblítőkben lévő kationos felületaktív anyagok lerakódnak a textilszálakra, és nem csupán puhává, varázsolják a ruhákat, de sok embernél allergiás bőrreakciót váltanak ki."

[link]

"Az öblítő allergia olyan túlérzékenységi reakció, amelyet a mosáshoz használt öblítők vegyi anyagai váltanak ki."

[link]

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Alinka01)
márc. 31. 17:31
Nem volt ilyen. Viszont klimax előtt vagyok. Illetve a mosógépből kuszedtem a ruhát, de attól a lábamon nem lesz kiütés, ha az öblítő irritálna
4. alinka01 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 31. 17:00
Gondold végig, mit ettél vagy ittál olyasmit, amit eddig nem, vagy amiből többet fogyasztottál, mint korábban. Ott lehet a bűnös.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Alinka01)
márc. 31. 16:56
Köszi. Nekem semmi előzménye nem volt
2. alinka01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 31. 15:19

A limfóma nagyon komoly betegség, miért pont arra gondolsz?

Nekem ilyen viszkető kiütésem a covid idején volt, amikor a magas szelén tartalma miatt sok kesudiót ettem. Kiderült, a kesudióra lehet ilyen allergiás tüneteket produkálni.

A férjem szivesen megivott régebben egy pohár jó vörösbort az ebédhez, majd egyszercsak szintén ilyen piros, viszkető foltjai lettek tőle.

Szóval: inkább ilyen irányban kellene keresni az okot.

márc. 31. 14:15
Viszkető kiütések, amik pár óra műlva eltűnnek, lehet a limfóma jele? A test minden részén előzmény nélkül jelentek meg, antihisztaminra vagy nem arra eltűntek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook