Kiütések limfómától (beszélgetés)
Az öblítő használatának több a kára, mint a haszna! A mosógép rendesen kiöblíti a ruhát, nem kell(ene) utána még szándékosan egy vegyi anyagot belenyomatni.
Találkoztam már bőrgyógyásznál piros kiütéses babával, aki nyilván nem nyulkált az öblítős nedves ruhához, de az egész testét ilyennel mosott holmik borították. Nem idézném a bőrgyógyász haragos kirohanását, ezt látva...
"Az öblítőkben lévő kationos felületaktív anyagok lerakódnak a textilszálakra, és nem csupán puhává, varázsolják a ruhákat, de sok embernél allergiás bőrreakciót váltanak ki."
"Az öblítő allergia olyan túlérzékenységi reakció, amelyet a mosáshoz használt öblítők vegyi anyagai váltanak ki."
A limfóma nagyon komoly betegség, miért pont arra gondolsz?
Nekem ilyen viszkető kiütésem a covid idején volt, amikor a magas szelén tartalma miatt sok kesudiót ettem. Kiderült, a kesudióra lehet ilyen allergiás tüneteket produkálni.
A férjem szivesen megivott régebben egy pohár jó vörösbort az ebédhez, majd egyszercsak szintén ilyen piros, viszkető foltjai lettek tőle.
Szóval: inkább ilyen irányban kellene keresni az okot.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam arcán már több hónapja apró, piros kiütések vannak.Mitől lehet?
- Mosópor és öblítő váltás volt nálunk sensitivre, mégis a kisfiamon kiütések lettek...
- Mi okozhatja ezeket a kiütéseket?
- 21 hónapos kislányom testén ma délután csaláncsípésszerű kiütések jelentek meg, majd elmúltak és este más helyeken jöttek ki. Mi lehet ez?
- Milyen kiütések lehetnek ezek rajtam?
- 10 hós babámon kis, piros, hólyagszerű kiütések. Mi lehet?