Kiszáradás 3 évesnél. Tapasztalt anyukák tanácsát kérem! (beszélgetés)
Felébredt és egyszerre megnéztem a bőrét.Rugalmas!
de a nyelvét nem hajlandó kidugni.:(
Baj,ha fényes?
Akkor viszont nem valószínű, hogy rota.
Elképzelhető, hogy a betegségtől hány. A lányom is minden betegségnél hányt.
Próbáld itatni, de ne sokat egyszerre, hanem sokszor több kortyot. A mi Doktor Nénink ilyenkor javasolja a jéghideg colát, de kismennyiségben.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm.
Meglesem és utána még egyszer átolvasom miket írtatok.
Voltunk ma délelőtt orvosnál.
Kapott Cecloretta nevű gyógyszert.
Hajnalban volt az első hányása.Semmi jellegzetes szag,csak tömény slejm.De eszméletlen mennyiségű.
Lehet,hogy túlzottan aggódok,de nem voltunk még így.
Hétfőn kezdtük az ovit.....
Eddig egyszer hányt,akkor is azért mert nem rágta meg rendesen a kaját és az irritálta a torkát.
Két kis csoporttársa is kórházba került kiszáradással.Ezért félek ennyire.
Igen,lázas.
Most alszik,de kb fél órája már lement neki 37,9-re.
Nekem lánykám a rota vírus miatt kiszáradt, olyan szinten hogy nem tudtuk felébreszteni.De ő hányt és hasmenése volt 30 percenként.
Igazából bágaydt volt, kedvetlen és a fehér lepedékes a nyelve, meg a szemei ilyen beesettek.Azóta már tudom, hogy ezek jelek lehetnek, akkor nem tudtam sajnos.
Mentő vitte a Lászlóba és infúzió vagy 7 üvegnyi, már nem is tudom :(
A durva hogy mindez nagyon hamar lezajlott, csak sajnos nem figyeltem eléggé a tüneteket.
Pont ezt olvastam én is.
Ezért kérdeztem olyan anyukákat akiknek van személyes tapasztalata.
Most als
száraz ajak,acetonos lehelet,és nincs pisi
amennyi kiment alul felül azt visszapótolni folyamatosan,apránként.
Ha nem vagy nyugodt,menj az ügyeletre,ott pisiből meg tudják nézni,nálunk legalábbis ez volt mikor a lányomnak hasmenése volt.
Még ezt találtam: A kiszáradás tünetei: beesett kutacs, aluszékonyság, száraz nyálkahártya. Ha hirtelen eszik sokat, könnyen kihányja! Próbálj neki könnyen emészthető ételt adni, egyszerre csak keveset! Inni is sűrűn, néhány kortyot. Így elkerülhető a hányás, hisz nem terhelődik a gyomor.
"
Kortyonként itassuk!
A hányás bakteriális vagy vírusos fertőzés kísérője, ritkábban gyomorrontás jele lehet. A betegséget rendszerint láz, étvágytalanság is kíséri. Az evést ne erőltessük, a szervezet a kórokozók elleni küzdelemre összpontosít, ezért lelassul az emésztés. A folyadékpótlásra azonban nagyon ügyeljünk! Sok szülő gondolja azt, hogy úgyis kihányja a folyadékot a gyerek, felesleges itatni. Egy- és négyéves kor között az egészséges gyermek napi átlagos folyadékszükséglete egy liter. A hányás okozta folyadékveszteség hamar veszélyessé válhat. Minél kisebb a baba, annál inkább fenyegeti a kiszáradás. Figyelmeztető jelek: beesett szemek, behúzódott kutacs, érdektelenség, mozdulatlanság. Ha ilyesmit tapasztalunk, feltétlenül forduljunk orvoshoz. A kiszáradás a leggyakoribb ok, ami miatt kórházba kell szállítani a kicsiket.
Mit adjunk inni?
– A forralt, lehűtött víz nem megfelelő ilyenkor, mert az ásványianyag- és cukorveszteséget is pótolni kell. A tej szintén nem jó innivaló hányós gyerekek számára.
– Az édeskömény- és kamillatea gyomornyugtató hatású. Egy deciliterhez egy kávéskanál cukrot adjunk. Ha a gyerek nem szívesen fogadja, azzal itassuk, amit szeret.
– A gyógyszertárban kapható Normolit porból készült, sajnos nem túl ízletes ital pótolja az elvesztett ásványi sókat is.
– Próbálkozhatunk gyümölcslevek, főként almalé itatásával is, ezt még a kicsik is szívesen elfogadják.
Óránként 50-100 gramm folyadékot kell a kis betegbe diktálnunk, ám semmiképp sem egyszerre, ez ugyanis újabb hányást idézne elő. Az utolsó hányás után öt-tíz perccel adhatunk két kávéskanál teát, majd öt-tíz percenként újabb két-két kanálkával. Ha nem hányja ki, lassanként emelhetjük az adagot. A szoptatott gyerekek most (is) könnyebb helyzetben vannak, szoptatni ugyanis továbbra is a baba igényének megfelelően lehet. Előfordulhat, hogy a teljes gyógyulásig csak anyatejet fogad el, ezzel azonban semmi gond sincs, sietteti a gyógyulást."
Acetonos lehelet a jele.
A sok hányás és láz vezet ehhez - ha ezt érzed, kórház, infúzió, mert kiszárad.
Szia!
Az én lányom most lesz 2 éves,már kétszer is ki volt száradva,mintkét alkalommal láz miatt.Pedig ivott is,ugyan nem sokat mégis olyan sűrű volt a vére,nem jött mikor akartak venni tőle.
Én is olvastam,hogy bágyadt lehet,az én lányom az is volt.Meg hogy a bőre nem rugalmas,ezt nem tapasztaltam.
Igazából nem tudtuk,hogy ki van száradva,csak a kórházban mondták.
Jobbulást a kislányodnak!
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek légyszíves nagyon fontos lenne! Mik a kiszáradás tünetei?
- Másfél éves babát mikor kell kórházba vinni hányás-hasmenés esetén? Mi a kiszáradás olyan első jele, ami már csak infúzióval kezelhető?
- Herpangina! Kiszáradás?
- Mik a kiszáradás tünetei kutyánál? Megint Pite kutya... :(
- Pajzsmirigy alulműködés és a kiszáradás
- Tapasztalt anyukák tanácsát kérném!