Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kiszáradás 3 évesnél. Tapasztalt anyukák tanácsát kérem! fórum

Kiszáradás 3 évesnél. Tapasztalt anyukák tanácsát kérem! (beszélgetés)

1 2 3
34. pmjudit (válaszként erre: 32. - Hellokitty2000)
2011. febr. 17. 19:14
Most lázas?
2011. febr. 17. 19:12

Felébredt és egyszerre megnéztem a bőrét.Rugalmas!

de a nyelvét nem hajlandó kidugni.:(

Baj,ha fényes?

32. hellokitty2000 (válaszként erre: 31. - Pmjudit)
2011. febr. 17. 19:11
Nálunk sajnos van egy olyan gond is(ami végül is normál helyzetben nem baj)hogy semmit nem iszik meg csak a vizet max még a rostos barackot.De most az sem kell neki.
31. pmjudit (válaszként erre: 28. - Hellokitty2000)
2011. febr. 17. 19:00

Akkor viszont nem valószínű, hogy rota.

Elképzelhető, hogy a betegségtől hány. A lányom is minden betegségnél hányt.

Próbáld itatni, de ne sokat egyszerre, hanem sokszor több kortyot. A mi Doktor Nénink ilyenkor javasolja a jéghideg colát, de kismennyiségben.

2011. febr. 17. 18:59

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm.

Meglesem és utána még egyszer átolvasom miket írtatok.

29. Fio69 (válaszként erre: 26. - Hellokitty2000)
2011. febr. 17. 18:58
Az viszont jó ha kijön a slejm. Torokgyulladásnál inkább a meleg tea jó gondolom, de abban nem tudok tanácsot adni, hogy milyen lenne a legjobb.
28. hellokitty2000 (válaszként erre: 25. - Pmjudit)
2011. febr. 17. 18:57
Hasmenés nincs szerencsére!
27. Fio69 (válaszként erre: 14. - Pmjudit)
2011. febr. 17. 18:54
a nem kivánt rész törlendő. :-) Ezt találtam neki hirtelen a tünetekre. Mi is voltunk egy éve kórházban rota vírussal, szintén a lászlóban. akkor 3 éves volt. Az ambulancián a dokinő haza akart minket küldeni, de ott helyben kidobta a taccsot és akkor bent tartotta a kérésemre. Amig a felvételre vártunk elaludt a karomban délelőtt. A doktornő aki felvette rögtön azt kérdezte, hogy mióta ilyen aluszékony. Megnézte a hasán a bőrét, összenyomta és úgy emlékszem utána ráncos maradt. Ez már a kiszáradás jele volt.Végül ő is kapott infúziót, szerncsére nem olyan sokat.
26. hellokitty2000 (válaszként erre: 18. - Fio69)
2011. febr. 17. 18:54

Voltunk ma délelőtt orvosnál.

Kapott Cecloretta nevű gyógyszert.

Hajnalban volt az első hányása.Semmi jellegzetes szag,csak tömény slejm.De eszméletlen mennyiségű.

2011. febr. 17. 18:53
hasmenés?
24. pmjudit (válaszként erre: 21. - Hellokitty2000)
2011. febr. 17. 18:52
Mikor mi kerültünk be rotával a szobatársaink az ovis csoporttársak voltak....
23. Gigi80
Csillog a nyelve?
Igen jó a nagyon hideg cola, de csak a pepsi -a másikban sok a koffein.
21. hellokitty2000 (válaszként erre: 11. - Verosz)
2011. febr. 17. 18:51

Lehet,hogy túlzottan aggódok,de nem voltunk még így.

Hétfőn kezdtük az ovit.....

Eddig egyszer hányt,akkor is azért mert nem rágta meg rendesen a kaját és az irritálta a torkát.

Két kis csoporttársa is kórházba került kiszáradással.Ezért félek ennyire.

20. pmjudit (válaszként erre: 17. - Hellokitty2000)
2011. febr. 17. 18:51
Ha egész nap lázas és többet hányt ki, mint amennyit megivott, vidd orvoshoz! - tudom mimről beszélek, mindkét gyerekemmel voltunk kórházban rotával.
19. gne2
2011. febr. 17. 18:49
Nekem a kisfiam ilyen, ha szörcsög, akkor hány is. :( Próbálj neki sokszor 1-2 kanálnyi folyadékot adni, valamennyi megmarad benne. Szoktam belekeverni Humana elektrolyt port, ez megelőzi a kiszáradást.
18. Fio69 (válaszként erre: 1. - Hellokitty2000)
nálunk is volt már hányásos vírus, de nem volt torokgyulladás, az biztos, hogy akkor hideg innivalót kell adni hányinger ellen és ilyenkor jó a cola is! Biztos vagy benne, hogy a háthától van a hányás?
17. hellokitty2000 (válaszként erre: 15. - Pmjudit)

Igen,lázas.

Most alszik,de kb fél órája már lement neki 37,9-re.

16. Tina87
2011. febr. 17. 18:47

Nekem lánykám a rota vírus miatt kiszáradt, olyan szinten hogy nem tudtuk felébreszteni.De ő hányt és hasmenése volt 30 percenként.

Igazából bágaydt volt, kedvetlen és a fehér lepedékes a nyelve, meg a szemei ilyen beesettek.Azóta már tudom, hogy ezek jelek lehetnek, akkor nem tudtam sajnos.

Mentő vitte a Lászlóba és infúzió vagy 7 üvegnyi, már nem is tudom :(

A durva hogy mindez nagyon hamar lezajlott, csak sajnos nem figyeltem eléggé a tüneteket.

15. pmjudit (válaszként erre: 13. - Hellokitty2000)
2011. febr. 17. 18:45
Lázas?
14. pmjudit (válaszként erre: 10. - Fio69)
Ennyi idősen már nincs kutacs, nincs étvágy és nincs anyatej....
13. hellokitty2000 (válaszként erre: 4. - Fio69)

Pont ezt olvastam én is.

Ezért kérdeztem olyan anyukákat akiknek van személyes tapasztalata.

Most als

2011. febr. 17. 18:44
Folyamatosan kínáld innivalóval.Csak egy-két korty.És ha úgy gondolod inkább hívj orvost...!!!!
11. verosz
2011. febr. 17. 18:44

száraz ajak,acetonos lehelet,és nincs pisi

amennyi kiment alul felül azt visszapótolni folyamatosan,apránként.

Ha nem vagy nyugodt,menj az ügyeletre,ott pisiből meg tudják nézni,nálunk legalábbis ez volt mikor a lányomnak hasmenése volt.

10. Fio69
2011. febr. 17. 18:43

Még ezt találtam: A kiszáradás tünetei: beesett kutacs, aluszékonyság, száraz nyálkahártya. Ha hirtelen eszik sokat, könnyen kihányja! Próbálj neki könnyen emészthető ételt adni, egyszerre csak keveset! Inni is sűrűn, néhány kortyot. Így elkerülhető a hányás, hisz nem terhelődik a gyomor.

"

Kortyonként itassuk!

A hányás bakteriális vagy vírusos fertőzés kísérője, ritkábban gyomorrontás jele lehet. A betegséget rendszerint láz, étvágytalanság is kíséri. Az evést ne erőltessük, a szervezet a kórokozók elleni küzdelemre összpontosít, ezért lelassul az emésztés. A folyadékpótlásra azonban nagyon ügyeljünk! Sok szülő gondolja azt, hogy úgyis kihányja a folyadékot a gyerek, felesleges itatni. Egy- és négyéves kor között az egészséges gyermek napi átlagos folyadékszükséglete egy liter. A hányás okozta folyadékveszteség hamar veszélyessé válhat. Minél kisebb a baba, annál inkább fenyegeti a kiszáradás. Figyelmeztető jelek: beesett szemek, behúzódott kutacs, érdektelenség, mozdulatlanság. Ha ilyesmit tapasztalunk, feltétlenül forduljunk orvoshoz. A kiszáradás a leggyakoribb ok, ami miatt kórházba kell szállítani a kicsiket.

Mit adjunk inni?

– A forralt, lehűtött víz nem megfelelő ilyenkor, mert az ásványianyag- és cukorveszteséget is pótolni kell. A tej szintén nem jó innivaló hányós gyerekek számára.

– Az édeskömény- és kamillatea gyomornyugtató hatású. Egy deciliterhez egy kávéskanál cukrot adjunk. Ha a gyerek nem szívesen fogadja, azzal itassuk, amit szeret.

– A gyógyszertárban kapható Normolit porból készült, sajnos nem túl ízletes ital pótolja az elvesztett ásványi sókat is.

– Próbálkozhatunk gyümölcslevek, főként almalé itatásával is, ezt még a kicsik is szívesen elfogadják.

Óránként 50-100 gramm folyadékot kell a kis betegbe diktálnunk, ám semmiképp sem egyszerre, ez ugyanis újabb hányást idézne elő. Az utolsó hányás után öt-tíz perccel adhatunk két kávéskanál teát, majd öt-tíz percenként újabb két-két kanálkával. Ha nem hányja ki, lassanként emelhetjük az adagot. A szoptatott gyerekek most (is) könnyebb helyzetben vannak, szoptatni ugyanis továbbra is a baba igényének megfelelően lehet. Előfordulhat, hogy a teljes gyógyulásig csak anyatejet fogad el, ezzel azonban semmi gond sincs, sietteti a gyógyulást."

Ha két ujjad között finoman összecsíped a bőrt a karján, kicsit meghúzod és elengedve nem rugalmasan visszasimul rögtön, akkor az is lehet a kiszáradás jele.

Acetonos lehelet a jele.

A sok hányás és láz vezet ehhez - ha ezt érzed, kórház, infúzió, mert kiszárad.

7. Lukasikmoncsi (válaszként erre: 2. - Csilluci75)
Igazad van!A lányomnak is az volt,és furcsa szagú a pisije.
6. hellokitty2000 (válaszként erre: 3. - Csilluci75)
2011. febr. 17. 18:42
Hát,remélem,hogy ezt észrevenném.Most szaglásztam bele a szájába,de csak a tipikus torokgyulladás hányással kevert szagoz éreztem.
2011. febr. 17. 18:41

Szia!

Az én lányom most lesz 2 éves,már kétszer is ki volt száradva,mintkét alkalommal láz miatt.Pedig ivott is,ugyan nem sokat mégis olyan sűrű volt a vére,nem jött mikor akartak venni tőle.

Én is olvastam,hogy bágyadt lehet,az én lányom az is volt.Meg hogy a bőre nem rugalmas,ezt nem tapasztaltam.

Igazából nem tudtuk,hogy ki van száradva,csak a kórházban mondták.

Jobbulást a kislányodnak!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook