Kispajtások. Zártkörű meghívóval! (beszélgetés)
Örülök, hogy nem annyira komoly Jankánál ez a dolog! Reméljük jók lesznek ezek a BABE termékek, amiket ajánlottak.
Jaj, tényleg ti az olajat mikor használjátok? Fürdés után? Robikánál használtuk rendszeresen, de esküszöm nem emlékszem rá, hogy mikor. Csengénél még csak párszor használtuk.
Mi is csak a gyógyszertári fürdetőt használjuk, meg a gyógyszertári popsikenőcsöt. Csaj amikor piros volt a feneke, akkor használtunk neogranormont. Nekünk az vált be, érdekes, hogy a sudocrem egyáltalán nem volt jó.
Robikánál mi a J&J termékeket használtuk, de csak kb. 3 hós kora után. Addig nála is csak a gyógyszertári dolgokat. Ja, meg olajat is, azt már kezdettől fogva. Szerintem abból nem lehet baj.
Köszike a bókot. Mármint, hogy Csenge nagyon hasonlít rám. :) Egyébként tényleg. :) Pici babának én is ugyanilyen voltam. Ilyen kis szépség! :DDD Csak aztán megcsúnyultam. :D Remélem Csenge nem követi a példámat! :)
Köszi, jól vagyunk, csak az evéssel szenvedünk még mindig. Bár most az előbb épp 140-et evett, de tegnap végig 80-100 között evett, igaz a végén 9 lett az étkezései száma! :S Gondolhatjátok, másból sem álltam, csak szoptatásból, tisztába tevésből, öltöztetésből. Aludni is nagyon keveset aludt tegnap, összvissz fél órát egész nap! :S
Sziasztok!
Maka, örülök, hogy jól vagytok és hogy átléptétek a bűvös 12. hetet! :) Biztos nagyon édes lehetett az uh. képen! Tényleg nagyon vágány pózban ült, figyeld meg, hogy fiú lesz! :) Kis vágány csávó! :)
sziasztok.
Ma voltunka 12 hetes uhon. Ülőmagassága 5,2 cm :-))
Nagyon lazán nyomja a picur, mert a fején az egyik kis keze, a lába felfele és a méhlepénynek támasztja, ja és mindezt fejjel lefele és mocorgott is 2x:-))
Hihetetlen, mennyit nőtt. Sajna fotót technikai ok miatt nem kaptunk, de minden rendben és ennyi elég is.
Sajnálom :(
Olvastam a naplódat remélem csak enyhe kimenetelű.
Hát engem annyit rémizgettek hogy semmit ne használjak 3 hónapos korig hogy még utána se merek.....
Sokan panaszkodnak pl a J&J termékekre pedig abból is kaptunk egy párat.
Mi a popójára elejétől fogva Soducremét használunk eddig semmi baja. Fürdetőt meg valami nagyon jó vett Bea (tesóm) persze kint itt nem is lehet kapni és nagyon szép a bőre tőle de mostanában mintha picit száraz lenne itt-ott de nem látszik nem hámlik csak ha simizem kicsit érezhető a térdeinél meg a pocijánál de nem tudom melyik krémet próbáljam ki rá van 3 féle J&J a síma a levendulás éjszakai meg az új növényi alapú vagy babaolaj..... szerintetek????
Hát akkot Zsombi is akkora lesz mint Robika volt:)
cm-re már van mert 2.h. volt 62cm ma próbáltuk lemérni mert már lassan jók rá a 68-as rugik és a 62-et alig birom ráfeszíteni :D szóval mi ma kb 65cm-et mértünk hétfőn volt 6350g kb és ha hozza a héten átlagot akkor ő is kb 6600g körül lesz.
Egyem meg a drágámat már 3 hónapos lesz vasárnap repül az idő :)
Jól vagytok????
Nagyon édes az új kép a naplódban a gyerkőcökről :) Nagyon szépek :) Csenge nagyon hasonlít rád szerintem :)
Köszi a bókot! :D Én, mint tapasztalt anyuka! :DD
Na, hát szóval mi Robikával csak 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mivel volt bőven tejcsim, és ugye akkor is azt mondták, hogy ha van elég, akkor 6 hós korig a kizárólag anyatejes táplálás az ajánlott. Persze ettől függetlenül el lehet kezdeni már 4 hós kortól, de nálunk nem volt rá szükség. Na meg az is az igazsághoz tartozik, hogy 5 hós koráig még a teát és a vizet sem volt hajlandó elfogadni. Szóval addig tényleg csak anyatejet kapott, 5 hós kora után már elfogadta néha a teát is.
Ha nem lett volna elég tejcsim, akkor biztos hamarabb elkezdjük, így viszont felesleges volt.
Most is így szeretném, ha csak Csenge vagy a cickóm másképp nem akarja. :)
Nyugi, volt egy ilyen időszaka Csengének is, hogy csak fél órákat aludt egyszerre. Utána visszaállt. Mostanában már megint többet aludt, most meg a védőoltás miatt még többet. :)
Hát ha Zsombika is visszaáll, habár ő már nagylegény! :) Ja, tényleg nagyon édes abba a sapiban a képen! Kis vágány csávó! :)
Ahogy nézegetem, akkor lehet, mint Robika volt ilyen idős korában! :) Ő 3 hónaposan 6620 g és 63 cm volt.
Hát nem tudom, hogy a meleg miatt van-e. Most pont nem is volt annyira meleg. Mert nálunk ez csak 2-3 napja van. Nálunk amúgy lehet, hogy meglesz a szokásos napi adagja, mert igaz, hogy keveseket eszik egy-egy alkalommal, viszont sűrűbben. Ahogy számolgattam, ma meglesz simán a 8 étkezése, ha nem több. :) Egyébként 7 szokott lenni vagy 6.
Remélem nektek is csak biztatót mond a doki!
Tündi :) te mint már tapasztalt anyuka :)))
Robikával mikor kezdtétek meg a hozzátáplálást????
Most rávagyok kattanva a receptekre.
Majd megbeszélem a védőnővel is de már beszéltük hogy Zsombi elég szépen növöget és mire 4 hónapos lesz valószínű már a 7kg-ot is túlépjük és így is egy zabagép lehet elkezdünk kóstolgatni. Meg hát a tejcsi miatt is mert nem biztos hogy laktató lesz már neki.
Heni te gondolkozol már ezen te mikor akarod elkezdeni a hozzátáplálást???
Sziasztok :)
Nagyon sajnálom hogy valami van Jankával :( Mit mindott a doki???
Milyen fürdetőt használtok? a gyógyszertárit??
Zsombi is picit hámlott az első hetekben de a védőnő mondta hogy az első pár hétben normális nekünk el is múlt.
Zsombinak sincsen olyan étvágya tuti a meleg meg a hülye frontok meg nem alszik mostmár napközben csak sziesztázik 30-45 perceket 1-2 óra az már ritka mint a fehér holló.
Hihetetlen hogy 3 hónapos lesz vasárnap :)
Sziasztok!
Jaj, szegény Janka baba! Remélem nem komoly! Majd írd meg mit mondtak a dokinál!
Egyébként Csengének is száraz volt a bőre az első pár hétben, néhol ő is hámlott egy kicsit. Már nem is tudom, hogy hol volt pontosan, de talán a fején. Azóta elmúlt szerencsére.
Ja, akkor cicihiánya volt! :) Én nem tudom, hogy mi van Csengével is, ma is és tegnap is mindig keveseket eszik egyszerre! Mostanában örülök, ha 100-at eszik, de volt tegnap 80 is. Na hát annyit nem is tudom mikor evett utoljára, talán 2-3 hetesen. :) Szóval most nem tudom mi a baj, de a cicimben biztos, hogy lenne több is, szóval nem az a baj. Majd figyelgetem, nem-e a védőoltás hatása ez is!
Helló csajszik!
Na nálunk is beütött a krahhhh...Jankát vinnem kell ma délután bőrgyógyászhoz, mert nem tudjuk, hogy mi van, de a lábán, kezén, meg egy picit az oldalán is teljesen ki van száradva a bőr és enyhén hámlik is, hiába kentem olajjal, már olíva olajat is kentem rá kínomban, egy darabig jó volt, de még úgy is lehetett érezni rajta, hogy valami nem jó, mert olyan volt akkor is mint egy kis rinocérosz bőre...most 2 napig nem kenhettük neki semmivel, mert a dokinéni szeretné látni, hogy miről is van szó. Nem piros neki meg semmi, csak nagyon száraz, kórosan...Lehet, hogy alergiás valamire, vagy kezdődő ekcéma, fogalmam sincs, majd ma du. 4-6 között kell mennünk és kiderül, majd írok, hogy mi volt.
A naplókat mostanában nincs időm olvasni, mert Janka egyre élénkebb és szinte már felül a pihenőszékében is, annyira akaratosan akar ülni, hogy hihetetlen, ja és tegnap egész nap nem fogadta el a tápszert csak cicizett és ha nem adtam neki cicit, akkor üvöltött egy órán keresztül, mire rájöttem, hogy mi baja van :) Csak este fogadta el a tápszert.
Tündikém, mi már nem használunk pólyát, már szerintem bele se férne normálisan :D Nekünk jó volt, mert Ati is meg én is könnyebben meg tudtuk fogni, pakolgatni ide-oda és akkor ha vittük valahova pl: dokihoz, akkor a mózeskosárba tettem bele, abba vittük.
nem semmi :(
Én már előre félek a jövő keddtől pedig most csak 1 szuri lesz....
Ne is mond én már attól rosszúl voltam amikor a korházban a pici vénáját szúrták nemhogy a fejéből szegénykém :(((( Jobbulást !!!
Sziasztok lányok!
Tegnap meg volt a 2 hós oltásunk, úgy hogy elég zsúfolt volt a nap, ezért is nem jöttem.
A naplómban részletesen leírtam mi volt. Nagyon dúrva volt, főleg a vérvétel, utána meg a 3 oltás! Nagyon megviselte szegénykémet, utána meg egész nap aludt szinte, de még szopizások közben is sírdogált! Biztos fájt neki a combikája! Reméljük ma már jobb lesz a helyzet!
Remélem mindannyian jól vagytok!!!
Reni, várom a naplóbejegyzésed! Nagyon izgi! :)
Maka, remélem veled (veletek) is minden rendben!!
Halihó :)
Minden rendben csak hát Zsombi mostmár szinte egész nap fent van és szórakoztatni kell meg figyelni rá :)
Tündi én is irigykedek ám én mindíg is nehezen fogytam ha kellet.
Na majd még jövök mert Zsombi nyüszög.....
Sziasztok!
Jaj, Heni ne irigyelj, majd jönnek még fel rám is a kilók! :) Csak valahogy engem annyira azért sosem érdekelt ez a téma, hogy fogyizzak is. :) Nem bírnám! :(
Örülök, hogy ilyen sokat tud már Janka szopizni!! Látod látod csak lesz ez még több is!! Szépen lassan növöget az adag!
Nagyon édes Janka a képeken! Főleg amikor mosolyog, na meg az a cicire várós kép! Nagyon édes!
Tényleg azt már régóta akartam kérdezni, hogy ti használtok még mindig pólyát? Mert mi egyáltalán nem is használtunk. :) Annak idején Robikánál sem. Pedig van, kaptuk a nővéreméktől, de nem kellett. Ugye régen az volt a szokás, hogy pólyában hozták haza a babót a kórházból, de manapság a hordozók idejében, bele sem tudtam volna úgy tenni. Itthon meg már nem kellett. Nektek úgy könnyebb hozni-vinni?
Judit, Zsombika is egyre édesebb kisfickó! Lassan választania kellene menyasszonyt magának! :))) Olvastam, hogy azon gondolkodtok, hogy kimennétek. Sajnálnám, ha jegelnetek kellene a kistesó témát, mert tudom mennyire szeretnéd. Amúgy viszont megértelek benneteket.
Jaj, lányok holnap megyünk az első védőoltásunkra!! Na és még vérvétel is lesz neki!! :S Már előre félek!
Reni, Maka mi van veletek??? El vagytok veszve ti is!
Éviről tudtok valamit???
Helló!
Tündikém, irigyellek nagyon :) De most én is úgy vagyok vele, hogy kivárom, amíg Janka megunja a szopizást és majd utána bekeményítek fogyókúra téren :)
Mindjárt felrakom a képeket, tegnap a bográcsozáskor végül nem csináltunk közös képeket, mert Szilvi nem akart, mert nem volt topp állapotban. Na mindegy, majd legközelebb.
Tegnap újabb rekord született szopi ügyben 370 ml-vel :DDD
Sziasztok Csajok!
Hát igen, látszik rajtuk, hogy testvérek! :D
Látom a fogyás a téma. Hát szerencsére nekem ilyen problémám nincs, de igazából, ha lenne sem sokat foglalkoznék vele. Valahogy soha nem voltam az a fogyizós, pedig néha nem ártott volna. :)
Most viszont képzeljétek már 2 kg-mal kevesebb vagyok, mint a terhesség előtt. :) Szóval nem csak hogy visszafogytam az eredeti súlyomra, hanem még annál is kevesebb vagyok. :) Ez Robikával is ugyanígy volt. Amíg szoptattam fogytam, mint a fene, utána pedig megálltam. Amint abbahagytam a szoptatást, vagyis már naponta csak 1-szer vagy 2-szer szopiztattam, úgy szépen kúsztak visszafele a kilók is. :S Szóval szerintem ez most is így lesz, úgy hogy addig a jó, amíg szopi van. :) Épp a dokim is megjegyezte kedden, hogy rajtam aztán észre sem lehet venni, hogy nem rég szültem! :) Ma is épp megdicsértek, hogy milyen jó alakom van, nem is hinné az ember, hogy most szültem. :) Szóval hízott a májam. :DD Na persze azért nem fogok elszállni, mert soha nem volt jó alakom, csak annyi, hogy nem vagyok kövér.
Bár lehet, hogy nálam azért megy ilyen könnyen a fogyás, mert ugye 3 óránként tényleg szopizunk, és ugye nem is keveset. Épp a legutóbbi szopinál mértem, hogy 140-et evett. :) Szép kis teljesítmény. Én azt hittem, hogy minden kisbaba ennyiket eszik, de ahogy Heni írta, hogy Janka, egész nap kb. 500-at eszik mostanában, hát kezdem azt hinni, hogy Csenge egy zabagép! Na mindegy, csak ne hogy emiatt fájjon neki a pocakja. Na de hát elvenni nem fogom tőle a cicit, az biztos.
Képzeljétek már majdnem 5 kg! Kb. 4,90 lehet most.
Ja, képzeljétek én is eljutottam ám a fodrászhoz! Bár én szerettem volna, ha jobban megritkítja, mert még így is elég sok maradt! Olyan dús, és nekem is nagyon meleg ugye ebben a melegben! Én is mindig felkötöm. Na mindegy, majd legközelebb!
Jajj Tündi tényleg nagyon hasonlítanak egymásra piciként :)
Csengusz nagyon édes!!!
Heni te is rakjál fel új képeket a naplódba Jankáról ha van időd.
Meg ha minden jól megy 28-ra már be vagyok jelentve a fodrászhoz remélem időbe oda is érek és Jani is jól meglesz addig Zsombival és szerintem levágatom a hajamat megint már volt rövid hajam. Már szörnyű ahogy kináz tuti a szopi miatt hullik is törik is jobban szopi miatt mindíg fel kell kötni az is töri jobban meg melegíti is a nyakam ebbe a melegben.....
Az update-et azt azért figyelem mert mindent ehetsz csak nem mindegy mikor pl: az elkoholmentes sör az update 2 kód és csak du.3ig lehet inni mértékkel.
Legalább megnyugtat picit többet ne hízzak ha már le nem megy könnyen.
A RR 20 perc hasat meg ha tudom azért is csinálom mert azért a hasam puhább még mindíg mint volt.
jaaajjj és Zsombi is TV mániákus lett mostanában :D
Aha, szóval ezért nem fogyok, pedig nem eszek sokat, de tényleg. Nem zabálok :)
Köszi, hogy megírtad! Akkor még várhatok egy kicsit :)
További ajánlott fórumok:
- Gólyaklub! Zártkörű, meghívóval..
- Giliszta csoport (Zártkörű, meghívóval)
- Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval!
- Gyere baba gyere!Zárt körű! Csak meghívóval.
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- A baráti.körbe csak meghívóval lehet regisztrálni?