Kismaros, Verőce - milyen ott élni? (beszélgetés)
Bocsánat!!! Csak most látom a kérdést, eddig nem jártam itt :)
A fészre tették fel, de ott már nem találom, viszont a youtube-on "Verőcemaros Express Tábor 2013" és "Express Nemzetközi Üdülőtelepe Verőcemaros - Volt egyszer egy tábor..." címszó alatt megtalálod. (Ha azóta még esetleg nem... :-)))
Sikerült már dönteni, vagy még mindig aktuális a téma?
dunakeszin lakom és itt homok van.néha a tuják alá szoktunk hozni verőcei földet
Szerintem a börzsönyi rész nagyon szép.
én ha tehetném biztos királyrét és maros között gondolkodnék.
A "hasznosítástól" függ - gondolom én. Régen KISZ-tábor volt, és az a helyieknek munkalehetőséget jelentett, meg igen nagy forgalmat a faluban is, holott a tábor területe hatalmas. A fészen láttam, hogy jó pár éve gazdátlan a terület, teljesen lerobbant állapotban vannak az épületek is.
A boltokról már nem nagyon tudnék nyilatkozni, aki dolgozik, az többnyire bevásárol mire hazaér.
Érdemes körülnézni a Duna parton, nagyon jó partrész volt fürdésre, napozásra, de mostanában csak a nagymarosi strandrészről tudok.
Hogy zöldségtermesztésre reménytelen-e? Nem hiszem: gyerekkoromban pl. saját málnánk is volt (mármint a rokonoknak), napszámba is jártunk málnát szedni. Krumpli, répa, zöldborsó, zöldbab, uborka(!) mindenféle zöldség is megtermett, a kukoricaföld a Duna part felé volt, a barátnőm szüleinek őszibarackosuk volt, Börzsönyligeten is sokan termesztettek maguknak dolgokat, nem csak virágos-füves kerteket ápoltak.
Persze, ma már a faluban is zömmel virágoskertek, füvesített udvarok vannak :-)
Köszi :) azért a forráshoz nappal el lehet menni egyedül, vagy annyira gáz? :)
Én zöldségeket szeretnék termelni, saját fogyasztásra, a málna is fincsi, csak nem megoldás mindenre, pl. pörkölt alá nem tenném :)
Ha választhatsz, akkor inkább Kismaros :-)
Tényleg nagyon összetartóak, de hát bárhová is kerül az ember, a befogadásért "meg kell küzdeni", ki kell várni, míg megtörik a jég. És ennek a zártabb közösségnek azért megvannak az előnyei pl. Verőcével szemben, ahol a közbiztonság már messze nem a régi.
Mindkét helyen vannak rokonaim - igen, Kismaroson "őslakosok" :-) - de Kismaros a szívem csücske!
Bár, ha most így belegondolok, a volt Expressz Tábor mostani állapota nem tudni, hogy mit hoz majd...
De mindkét hely gyönyörű!
További ajánlott fórumok:
- Te milyen lakásban szeretnél élni?
- Tudnátok ajánlani olyan zenéket, amelyek kedvcsinálóak, amelyeket ha meghallgatsz olyan érzésed támad, hogy milyen jó élni?
- Ti is tapasztaltátok már, az emberek milyen indulatosak?Nem tudnak nyugodtan megbeszélni dolgokat, indulatos, személyeskedős, sértegetős let
- Hol alkalmaznak grafológusokat és milyen iskolát kell hozzá elvégezni?Érdesem kitanulni ezt a szakmát?Meg lehet belőle élni?
- Milyen pszichés betegséged van? Hogy tudsz vele együtt élni?
- Szeretném megtudni, hogy kerékpárral mennyire megterhelő a Kismaros - Szokolya közötti út?