Kiskamasz gond (beszélgetés)
Mondjuk az a tanár sem normális, aki 1-est ad, mert nincs ott a füzete... Mondom ezt úgy, h anyám tanárnő.
Ez a bepakolás szerintem szétszórtság. Esetleg próbáld meg akkor bepakoltatni, miután kikérdezted/ellenőrizted a leckéjét.
Te milyen voltál 11 évesen?
Engem minden érdekelt csak a suli nem.
Persze az egyesek már túlzások. Beszélgess el vele vagy a párod, hogy a jövőjére mennyire ki fog hatni ez a példátlan viselkedés és jegyek.
Valami oka csak van arra, hogy nem teszi meg, hisz helyette nem a gép előtt ül.
A ti gyereketek, nektek kell ismerni.
határokat mindig próbálgatják...
sajnos a szabályok lefektetése, betartatása is kihívás...
de ha biztonságban érzi magát továbbra is akkor nincs gond...
Sajnos még 5.es is kicsi lehet ahhoz, hogy magára maradjon...
a testvérem is segít az 5.es gyereknek, még a tanulásban is...
arany középutat úgy kell megtalálni, hogy ne csak szabályok legyenek, de ő is tudjon érvényesülni benne...
nálunk most módi, hogy addig nincs semmi más míg kész nincs a lecke és a tanulni való...persze a kikérdezés sem marad el...
minél előbb megtanul, annál előbb tud játszani, kikapcsolódni és elmenni a barátaival...ez hétvégére is vonatkozik...ha pénteken nem tanul meg hétvégén addig nem megy sehova míg meg nem tanult...
volt, hogy programot mondtam le, mert nem volt meg a tanulni való...puffogott, de rájött, hogy a megbeszélt szabályt betartom...még akkor is ha nekem is bosszúságot jelent...lemondani, egy már lebeszélt programot...
Nagyobb gyermekem 11 éves múlt. Egyébként nem rossz gyerek, de mostanában elszaladt vele a ló. Felesel, flegma, próbálgatja a határokat.
De, amit a héten művelt az már tényleg sok volt. Ma este elém állt, hogy egyest kapott ebből és ebből, mert nem volt nála a füzete, ja és tegnap is ebből a tantárgyból, mert szintén nem volt nála füzet.
Minden este szólok neki, hogy pakoljon be a táskájába, rendezze el a tolltartóját, reggelre a ruháit. Ma is megtettem, el is ment, kis idő múlva jött vissza, hogy kész van. Gondoltam ellenőrzöm, a táskájában a fele cucc sem volt benne, a ceruzákhoz hozzá sem nyúlt, és persze találtam a táskájában kb. két hetes reggeli maradványát is. Ezután jött az egyesekkel. Azt hittem világgá futok.
Sokak szerint szigorúak vagyunk vele, de sajnos a fenti példák nem ezt mutatják.
Most kénytelen vagyok bevezetni azt, hogy megint minden este kiszedem a cuccait és mint első osztályban ellenőrzöm, hogy mindent elpakol-e, de azt gondolom egy ötödikes gyereknek ezt már egyedül kellene intéznie.
Tudom, hogy nincs könnyű korszakban, de ezt a magatartást, hozzáállást nem tudom elnézni.
Már minden létező dolgot megvonta tőle, nincs számítógép, nincs telefon stb, tehát ezekkel semmire nem mentem.
Esetleg valami használható ötlet?
További ajánlott fórumok:
- Számítógép függőség gyerek, kiskamasz, kamasz
- Mamika a kiskamaszkorban?
- Duci a kiskamasz lányom!Segítséget kérek!
- Milyen tavaszi hajat javasoltok kiskamasz fiúnak?
- Óvodás kori dackorszak avagy kiskamaszok? Érezted már hogy nem bírok a gyerekemmel, nem fogad szót, nem hallgat rám? Mit teszel ilyenkor?
- Lövetnétek fülbevalót kiskamasz fiúnak?