Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kipróbált szalagos fánk receptet keresek! Sima vagy réteslisztből készül? fórum

Kipróbált szalagos fánk receptet keresek! Sima vagy réteslisztből készül? (tudásbázis kérdés)


8. Guruljka (válaszként erre: 5. - Lilibeth59)
2012. jún. 11. 21:16
A szesz azért kell bele,mert attól nem szívja úgy be a zsiradékot.
2012. márc. 4. 17:59

Szinte minden szalagos fánk receptje jó, csak ritkán írják mellé, hogy attól lesz szalagos, ha elég forró olajba teszed, és nem a lisztes oldalával kezded, utána az első sütést lefeded.

Utána már látod, ha megfordítod, hogy ott a szalag :)

2012. márc. 3. 17:12

Garantált siker:

-1/2 kg liszt-rétes

-2 tojás

-2 kanál cukor

-só

-3 dl tej 2,5 dkg élesztő futtatva

-diónyi margarin

Összekutymantani, pihen, amikor elválik az edény falától akkor nyújtani, kb ujjnyi vastagra és szaggatni, középen meg a mélyedést kialakítani,ami a lekvár helye:o)

Sok sikert!

5. Lilibeth59 (válaszként erre: 4. - Pné Veronika)
2012. márc. 3. 16:57

Ebből az adagból jó sok fánk készülhet.

Biztos nagy a család.

Kipróbálom, bár nekem nem csak feleznem, hanem negyedelnem kell a hozzávalókat!

A rumot esetleg ki lehetne hagyni, vagy valami mással (aroma) helyettesíteni?

4. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2012. márc. 3. 16:47

Szia! Én évek óta így készítem:


Szalagos fánk (ahogy én készítem)

1kg liszt

4dl tej

80 g élesztő

10dkg porcukor

12dkg olvasztott vaj

10 db tojássárgája

2 evk rum

A sütéshez:

olaj


Tálaláshoz:


baracklekvár

porcukor


Elkészítés:

A langyos tejbe rakom a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.

A kenyérsütőgépbe teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom.

Letakarva duplájára kelesztem( kb 30 perc)

Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassuk ki a fánkokat.

Amíg az olaj felforrósodik, pihentessük, majd az ujjunkkal lyukat nyomva, azt a felét rakva az olajba, fedő alatt süssük, míg aranybarna nem lesz. Megfordítva már nem kell a fedő, de vigyázzunk, ne legyen forró az olaj, mert gyorsan megéghet.

A kész fánkokat lecsepegtetjük majd porcukorral megszórjuk, és lekvárral tálaljuk.

3. r-iett (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2012. márc. 3. 16:35

Már jó párszor kipróbáltam és mindig sikerült és fini is lett

[link]

2012. márc. 3. 16:23
sima liszt
2012. márc. 3. 16:22
Kipróbált szalagos fánk receptet keresek! Sima vagy réteslisztből készül?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook