Kineziológia (beszélgetés)
Kedves Zsuzso!
Nagyon örülök Neked, engem évek óta érdekel ez a téma. Nagyon szerettem volna tanfolyamot is végezni, de ennek valahogy mindig volt némi akadálya ...Ha van időd írni - szívesen olvasom
Kedves Edina!
Pánikbetegséget 100%-osan lehet ezzel a módszerrel gyógyítnai. Tapasztalatból tudom,hisz én is kineziológus vagyok és gyógyítottam már ki pánikbetegségből embereket. Sajnos Szegeden nem ismerek kineziológust.
Üdv.: Zsuzsa
szia Zsuzsa!
Engem érdekelne, hogy mennyire lehet ezzel a módszerrel pánikbetegséget gyógyitani?teljes mértékben?
Te amugy kineziologus vagy? Szeged környékén tudsz szakembert ajánlani?
köszi, üdv:Edina
A tesóm járt kineziológushoz, de vele sajnos nem sikerült eredményt elérni, hiszen mindennek az alapja, hogy egyáltalán hisz e benn...és ő nem tudott megnyílni, nem tudta átadni magát, így aztán nem is erőltettük.
De mindenképpen nagyon jó dolgonak tartom.
Jelen választásainkat a múltban átélt traumáink és örömeink befolyásolják.
Ma hozott döntéseink pedig megalapozzák a jövőnket.
Ha fel tudjuk oldani a múlt traumáit és örömtelibb életet élünk, választásainkkal azt a jövőt építjük, amelyeket valóban akarunk.
A kineziológia célja, hogy a kiegyensúlyozott energiaáramlás útjában álló akadályokat feloldja. A kineziológus segíti kliensét életvitele fejlesztésében, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, betegségek megelőzésében, az öngyógyítás beindításában és a személyiségfejlődésben. A kineziológia-mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe. Alapja a múltból származó érzelmi stressz feloldása. Izomteszteléses módszert használ. A kineziológiai izomtesztelés lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül felderítsük azokat az eseményeket, amelyek az egymásra épülve létrehozzák a jelenlegi problémát. Agyunk számítógéphez hasonlóan tárol minden információt. Minden, amit egyszer már átélt az lenyomatot hagy az agyban. Az agy egy része a régi élményeket összehasonlítja a jelen helyzettel és ha hasonló információt érzékel lekapcsolja az előagyi működést. Az akciót egy reakcióval helyettesíti. A régi negatív tapasztalatok emléke jelen van és hat mostani döntéseinkre, még ha tudatosan nem is emlékszünk rá. Ekkor jönnek létre a blokkok. A módszer feloldja a negatív érzelmeket és segíti a szabad döntést. Ez a módszer segítséget nyújt abban, hogy az emberek legyűrjék a negatív hatásokat, amelyek a múltban elfogadott vélemények és kritikák váltottak ki bennünk. Gondolatainknak teremtő ereje van, félelmeink pedig képesek megbetegíteni a lelket, és ha nem szűnnek meg, idővel a testet is. Éppen ezért fel kell dolgoznunk a bennünket ért negatív hatásokat.
Milyen problémák megoldására jó a kineziológia?
Minden olyan életvezetési problémára, ami zavar bennünket, és valóban akarjuk a megváltoztatását.
Minden probléma okozója a stressz. A stressz elakadást okoz. Azokon a területeken, ahol a sérülés ért bennünket, lelki vakfoltok keletkeznek. Képtelenek vagyunk a feladatok megoldására. Ez megnyilvánulhat egészen konkrétan, például gyerekeknél olvasási problémákban, de elvontabban is megjelenhet, például önbizalomhiányban. A feladat az, hogy megtaláljuk és megszüntessük ezeket a vakfoltokat. Egészen apró dolgok elvezethetnek olyan problémákhoz, amik egész életünket megkeserítik. Az is előfordulhat, hogy egy nagyobb probléma megoldása azt eredményezi, hogy a mindennapi kis konfliktusok, problémák közül néhány "magától" megoldódik.
• stresszoldás
• dyslexia
• tanulási problémák
• félelmek, szorongások, fóbiák
• önértékelési zavarok
• pszichoszomatikus eredetű betegségek
• életvezetési problémák
• szenvedélybetegségek
• fizikai és lelki traumák
• pánikbetegség
• fóbiák
• fogyás
• idegesség
• önértékelés
• depresszió
• allergia
• viselkedészavar
• szenvedélybetegség
• párkapcsolati problémák
• kommunikációs gondoknál
Várom kérdéseiteket a fenti témával kapcsolatban.
További ajánlott fórumok:
- Járt már valaki kineziológusnál? Mik a tapasztalatok érdemes elmenni? Használ?
- Járt már közületek valaki kineziológusnál? Érdemes elmenni?
- Hogyan űzzem el párom szkepticizmusát a kineziológiával kapcsolatban?
- Adjunk esélyt gyermekünknek a kineziológiával!
- Járt már valaki kineziológusnál?
- Hogyan gyógyít a kineziológus?