Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Sziasztok,
Ma reggel fél 6tól - 6ig volt egy felgyorsulásom. Két héten belül másodjára... :-(
Felhívtam az orvosom,hétfőn megyek be éhgyomorra,meg is csinálja,és kedden haza is enged,a kisfiamra való tekintettel!
Nagyon bízom benne,hogy megoldja a problémám!
Sziasztok! Régen írtam már, de azért titeket nézegetlek rendszeresen, mindenkinek csuda szabályos szép szívverést! :)
Nálam például most az van, hogy a három évvel ezelőtti ablációm nem sikerült ugye, azóta viszont jól vagyok a rythmonormal, meg a bisoblockkal teljesen, viszont egy éve még újra akart műteni a doki, hogy a terhességre már jól legyek. akkor nem mentem bele, de most pár hete rászántam magam, és elmentem hozzá. Erre közölte, hogy nem műt meg még egyszer, mert így, hogy gyógyszer mellett jól vagyok, nem érdemes vállalni a kockázatot, emrt ezt a fajta ritmuszavart ami nekem van, nem garantált, hogy műtéttel javítani lehet. Eddig ez nem így volt egyébként, szóval gondolom többeknél nem vált be, és végül erre jutottak. mondta is, hogy pár éve még ilyenről nem is tudtak, csak mostanában szerzik a tapasztalatokat. Legalább hozzájárultam. :) Viszont én annyiban különbözök, hogy nekem alapból nagyon lassú a szívverésem, 40-60 között, de inkább negyven, és nálam ez okozza az időnkénti pitvarfibrillációt. Úgyhogy a jövendő terhességre nekem azt javasolta, hogy egyszerűen csak hagyjam abba a gyógyszert mikor teherbe esek, és majd ha rosszul elszek, helyreraknak, utána meg szedhetem tovább. Szóval így jártam, most majd lelkiekben nagyon rá kell erre készülnöm, hogy ne parázzam szarrá magam kilenc hónapon át.:) De például utánam jött egy srác, akinek mondta, hogy 98%, hogy sikeres lesz a műtét, mert ez már rutin, és amúgy a tünetei neki is pont mint neekm, csak neki nem negyven a pulzusa alapból, gondolom. Úgyhogy hajrá, szerintem megpróbálni mindenképpen érdemes, én meg még várok, hogy fejlődjön a technika. :) addig marad a gyógyszer.
Zita nagyon drukkolok neked is, minden rendben lesz!!!
Sziasztok!
Van akinek segített az abláció extrasystole-nél?Mert nekem 2 volt de nem javult.Ezért nem akarom a 3.kat sem.
Sziasztok,
Tegnap lett volna az ablációm,de láz,és kisfiam betegsége miatt nem jött össze...
Este fél 8tól-8ig volt egy felgyorsulásom :-( Ez már vmi intő jel...
Elindultunk autóval be a debreceni klinikára (40km) de még fél útig sem jutottunk...Máskor is megfigyelte a párom,hogy kb 140nél ha visszaengedi a gázt,vissza áll a pulzusom. Én ilyenkor már gondolkodni sem tudok,nem még,hogy ilyenekre figylejek. Szokás szerint olyan pánikrohamom volt,hogy csak nah...Sírás volt ám,levegőt alig kaptam,zsibbadt az arcom és a kezem...Szóval kivagyok :-((((
Köszönöm a bíztatást,de olyan szörnyű egybeesések jöttek közbe,hogy abláció halasztva. Belázasodtam,és a 11 hónapos kisfiam is mandulagyulladással,és lázzal van szegénykém,így nem tudom itthol hagyni. Egyébkénk is annyira nyűgös,nem nagyon nyugszik csak nálam,nagyon anyás korszakában van.
Remélem nem döntöttem rosszul,hogy most ez miatt halasztom az ablációt,de nem tudom itthol hagyni...
Sziasztok,
Rég voltam itt.... Remélem jól vagytok!
Csütörtökön fekszem be a debreceni klinikára katéteres ablációra.....
Van para rendesen :-((((
Nagyon bízom benne,hogy túl élem!!!!!!!!!!
A most 11 hónapos kisfiamat még fel kell nevelnem!!!!
Szép napot nektek!
Nekem is sok van holteren mérve 10%, az egész napos szívveréseknek extra.2x1 300-as rythmonormot szedek vannak napok amikor csak délután vannak, pedig állítólag 12óráig hatnia kellene a gyógyszernek.De szerintem kb.6 óráig hatnak.
Már túl vagyok sok gyógyszeren egyik vacakabb mint a másik.Ez sem vált be igazán.
szép napot.
Szia!
Az ablátió nem csak gyorsulásra van hanem extrákra is nekem azért csinálták és kellene most is de húzom már egy 1 éve.
Szia!
Még milyen gyógyszert szedsz,mellette?
sziasztok!
Csinálta egy új topickot:
Extrasystoléval együttélők klubja
név alatt.
Ide azoknak a jelentkezését várjuk, akinek nincsen gyorsulása csak extrái, ezért az ablatio nem javasolt.
Szép napot, köszi!
Sziasztok!
Ági,mintha csak rólam írtál volna!Én is sokat pörgök,sosem vagyok nyugodt,mindig aggódok valamin és agyalok!
Ha velem vannak a gyerekeim,akkor attól készülök ki,hogy rosszalkodnak,ha nagyszülők elviszik őket,hogy pihenjek kicsit,akkor végig aggódok,hogy nehogy valami bajuk essen,mert "senki sem tud úgy vigyázni rájuk,mint én"!Velem nagyon sok rossz dolog történt már az életben,ezért nálam is a környezet mindig mondja,hogy azért van,mert folyton szorongok,stresszben élek!Doki szerint ez csak fokozhatja,de önmagában nem válthat ki ilyen rohamokat!Szóval én is mindig próbálok megváltozni,de persze nem nagyon megy!
Sziasztok!
Hát nálam is hasonló a helyzet, mint Zitánál!
Extrák ezerrel...
Főleg esténként, meg már amikor lefekszek. Nem mindegy melyik oldalamra fekszek, hogy fordulok... Ti tapasztaltatok hasonlót? Mármint, hogy bizonyos testhelyzetekben több az extra. Meg olyan rossz érzés, mintha remegne a szívem...
Amúgy nekem meggyőződésem, hogy ezek a dolgok idegi alapon vannak. Nem a vegetatív id.rendszerre gondolok, mert az nyilvánvaló, hanem mostanában történt valami az életemben, ami miatt örökké stresszeltem, eredmény az elmúlt 2 hónapom "szívügyileg" borzalams volt (begyorsulások, extrák).
Az velem a baj, hogy alapból borzasztó impulzív és pörgős a személyiségem. Nem birok egy percig sem nyugton maradni. Folyton jövök-megyek, csinálok valamit (egyszerre kb. 3 dolgot) és közben még gondolkodok is hülyeségeken, kitalálok valamit amin aggódhatok stb. Nem tudom, hogy köztetek ismerős-e valakinek ez a helyzet, vagy egyedül álló vagyok köztetek az állandó pörgéssel és aggódással, de abban biztos vagyok, hogy ez a fajta életmódom nagyban hozzájárul a szívbajomhoz.
Nagyon, nagyon nehéz megváltozni. Próbálok sokat lazítani, pihenni, kikapcsolni, egyszerre csak egy dologgal foglalkozni stb...........
Ha kisebb fordulaton élnék, akkor talán a szívem sem pörögne fel annyira. Most ezen igyekszek. :-)
Hogy vagytok?
Nekem 2 napja nagyon sok az extra :-(((((
És közeleg a 08.30. is. Az extrák szeles időben,és mensis időszakban sokkal többször vannak. Most mindkettő közeleg...Kivok :-(
Szép estét nektek!
Tundeva! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és sok-sok babucit - de minimum kettőt! :-)
Köszönöm az infókat!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy :)
A hízás bizonyos értelemben nálam előre bekalkulált esemény, mert pont a terhességre való készülődés miatt váltottam betalocra :) de azért majd figyelek rá, hogy fölösleges pluszkilók ne szaladjanak fel.
Sziasztok, időközben szerencsére megszokta a szervezetem a Betalocot, meg ki is pihentem magam, szóval rendben vagyok. Leszámítva, hogy kezdek izgulni: most szombaton lesz az esküvőnk! :D
Meg is beszéltem a dokival, hogy ha nagyon izgulnék aznap és jobban pörögne a szívem, beveszek egy kicsit több gyógyszert inkább. Azért drukkoljatok nekem, hogy minden rendben menjen! :)
sziasztok!
Nekem is volt tegnap este rohamom,pedig március óta nem jelentkezett!Nyugalmi állapotban egyik pillanatról a másikra jött,ahogy szokott!Gyorsan próbálkoztam az arcom hideg vízbe tenni(néha használt,most nem),aztán hasprés guggolva,de semmi,végül lefeküdtem és úgy a hasprés kétszer-háromszor,éreztem,hogy egy nagyot dobban és visszaállt!Mindez kb két perc volt,nem tudtuk mérni,számolni mennyivel ver,de szokás szerint nagyon ugrált a mellkasom!Ilyenkor mindig elkeseredek,hiszen nekem már volt abláció,nem is régen,alig egy éve,tehát nem mondhatnám,hogy nagyon hatásos volt!Sajnos!
Én kecskeméti vagyok, most itt kezdtem el kardiológiára járni, mert eddig Bp-re jártam, de már nem lakom ott több éve és nagyon macerás volt feljárni. Nagy pocakkal méginkább nem lesz kedvem hozzá, és szülni is itt szeretnék helyben.
A nőgyógyászom, a háziorvosom és a kardiológus is egyből a Betalocot javasolta, azt mondták, kb 20 éve sikeresen és gyakorlatilag problémamentesen használják várandós kismamák esetén ezt a gyógyszert.
Benne is van a betegtájékoztatóban, hogy állatkísérletekkel nem bizonyítható a magzatkárosító hatása.
Én tudok neked nagyon jó kardiológust ajánlani, a Budai Irgalmasrendi Kórházban,elküldöm priviben a nevét, a kórházon keresztül el tudod érni szerintem.
Sok sikert a harmadik babához, remélem, megadatik nektek a tripla öröm :) Mi még csak az első babára készülünk, de szeretnénk másodikat is majd.
Tundeva, azt még elfelejtettem, hogy nekem csak az isoptint (verapamil hatóanyagú), engedték a terhességek alatt, mást nem. Nem szedtem rendszeresen, csak esetileg kaptam, ha gondom volt és akkor is szuriban.
Ha Betaloc-ot lehetne szedni terhesen is, az engem is érdekelne, mert még a jövőben (ha rendbe jövök valahogy)nagyon szeretnénk harmadik babát.
Szia!
Szerintem ez az idő az oka, meg lehet most, hogy gyógyszert váltottál, jobban odafigyelsz magadra, lehet olyan dolgokra is, amiket máskor észre sem veszel.
Biztosan minden rendben lesz! Csak erre gondolj!
Hová jársz kardiológushoz? Ha véletlenül fővárosi kórházba, meg tudnád priviben írni az orvosod nevét, elérhetőségét. Mert kardiológust keresek, mert nekem is jó volna beállítani valamilyen gyógyszert.
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?