Kinek kell mindenképpen bent lennie a szülés alatt? (beszélgetés)
jobb ha még a szülő nő sincs bent:PPP
ez,a lehető legjobb verzió
Én is rögtön erre gondoltam, hogy nem árt, ha bent van.
Apának nem feltétlenül, csak akinek "való", van, akit felesleges még fellocsolgatni, ha elájul.
Az anyának
:D
Én is nagyon szégyenlős vagyok,de még azt is megengedtem,h a szülésznő után mindig megvizsgáljon egy tanuló is- valahonnan neki is kell tapasztalatot szerezni!
Az elsőnél viszont a vizsgálatokon kívül végig egyedül voltam,szó szerint a párom kerített vkit,mikor már kint volt a gyerek feje! Na,de akkor jöttek 10en! De pont nem érdekelt,később pedig jót mulattam,mert az összes közel álló érdeklődőt lespriccelte a magzatvíz (a gyerek volt a "dugó")!
Te, szülészorvos, szülésznő, csecsemős. Nekik ott kell lenniük és ott is lesznek. Hogy ezen felül ki, az már kórházfüggő is. Nálunk pl csak 1 hozzátartozó jöhetett be. Mivel nekem fogsdott orvosom volt, Ő volt velem, de tőlem 2 méterre állt az ügyeletes doki is karba font kézzel:)
Én is aggódtam emiatt, de akkor ott már nem ez volt a legnagyobb gondom.
Nálam a végén beült a takarítónéni is:-)!
Rendesen meg is könnyezte a pillanatot!
Ja igen, nem mindenképpen. :D
Én mondjuk megőrülnék ha nem lenne ott az egyetlen ember akiben megbízom. De nyilván nem mindenki van ezzel így igazad van.
Szia!
Nálunk bant volt a szülész, szülésznő és a csecsemős, de az utóbbi csak a végére jött. Plusz a férjem. Az sok? Szerintem nem. De megmondom őszintén, nem ez volt a legnagyobb gondom. Bár szép szüléseim voltak, de ez akkor huszadrangú.
őszintén megmondom, akkor ott még az sem tűnt volna fel/zavart volna ha a portás meg a takarítónő is ott van.
amúgy amíg simán ment minden, addig a páromon kívül csak 1 szülésznő és 1 orvos volt bent. majd 2 orvos... még 2 szülésznő, főnővér, 3 orvos, 4 orvos stb
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy ki az,akiek feltétlenül bent kell lennie a szülőszobán?Mert én speciel magától a szüléstől nem félek,de azt aztán végképp nem szeretném,hogy 10-en álljanak körbe,amikor halálszégyellős vagyok.Tudom,lehet,hogy buta kérdés,de erről sehol sem találtam semmit.Nem lehet esetleg olyat kérni,hogy az orvoson meg max 1 ápolón kívül ne mászkáljon már be más?Amúgyis nagyon kiszolgáltatottnak érezheti magát egy szülő nő,aki ráadásul azt sem tudja,mi vár rá.Én most vagyok 7 hónapos terhes és egyre jobban félek ettől...Tudom,persze,hogy muszáj ott lennie néhány ápolónak,ha történne valami,vagy én nem is tudom.Első terhességem,és fogalmam sincs ezekről..Meg sok helyen olvastam,hogy úgysem ez lesz a legnagyobb bajom,amit értek is,de azért mégis...
További ajánlott fórumok:
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Diákigazolvány! Elsős gyermekem képe alatt az én aláírásom szerepel. Így kell lennie?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Szülés után egy ideig még normális ha gyakrabban kell vizelni és szoptatás ideje alatt megnőhet az étvágy?
- Hogyan számoljuk ki, hogy edzés alatt, mennyinek kell lennie a pulzusunknak?
- Már a beágyazódás ideje alatt is magasnak kell lennie a testhőmnek?