Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kínai egzotikus csirke recept kerestetik! fórum

Kínai egzotikus csirke recept kerestetik! (tudásbázis kérdés)


26. helian
2009. máj. 18. 18:09
Köszönöm szépen! :)
2009. máj. 18. 18:00

Csirkemell-csíkok palacsintatésztában

Írta: Háziasszony

2006. július 26.

Hozzávalók: csirkemell (filézett), liszt, tej, tojás, só, bors, zúzott fokhagyma, vöröshagyma (nagyon apróra vágva), olaj a sütéshez.


A csirkemellet ujjnyi vastag, de kicsit hosszabb csíkokra vágjuk. 1-2 tojásból (mennyiségtől függően) sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe sót, borsot, préselt fokhagymát és nagyon apróra vágott vöröshagymát (vagy vöröshagymakrémet) keverünk.

Serpenyőben olajat forrósítunk, a csirkecsíkokat a palacsintatésztába keverjük, majd egyenként beletesszük a forró olajba úgy, hogy lehetőleg ne süljenek össze. Pár perc alatt megsül, és nagyon finom omlós lesz. Papírtörlőre szedjük.

24. helian
2009. máj. 18. 17:53

Sziasztok!


Nem tudjátok véleltenül a kínai amerikai csirke receptjét? A csirkefalatok palacsintatészta-szerű bundában vannak kisütve. Már kerestem több helyen, de nem találom!


Köszönöm!

2009. máj. 11. 21:27
a sörtészta készítését meg valaki itt már leírta szerintem
2009. máj. 11. 21:27

persze, hogy méz van benne!

egyébként világosabb, mint a sima szójaszósz, mikor rácsurgatod, akkor nem lesz sötét

2009. máj. 11. 20:05
hm... néztem ezt az édes szójaszószt... és mivel szójaszósz, elég barna, szerintem mégiscsak méz van a dologban, de ezzel a sörtésztás, rácsorgatós dologgal kezd összeállni a kép :)
20. 104ebed9e1 (válaszként erre: 19. - Zebracsikó)
2009. máj. 11. 19:59

jajj drága zebracsikó! köszönöm szépen a tippet! édes szójaszósz... meg sem fordult a fejemben, hogy ez az, amit én méznek hittem :o


Megtennéd, hogy leírod nekem pontosan a receptet? Kérlekszépen! :)

19. zebracsikó (válaszként erre: 18. - Zebracsikó)
2009. máj. 11. 19:17
édes szójaszószt én a tescóban szoktam venni, sokszor pácolok is benne husit, mi nagyon szeretjük.
18. zebracsikó (válaszként erre: 16. - 104ebed9e1)
2009. máj. 11. 19:16
a csirkemell-csíkokat sörtésztába mártva kisütöd, édes!!szójaszószt kell venni, ezt erőspistával kikeverni és ezt csorgatni a kisült csikecsíkokra. esetleg rá szezámmag még.
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - 104ebed9e1)
2009. máj. 11. 19:09
Sajnos, segíteni Én sem tudok, csak annyi, hogy ezt a fajtát szeretjük Mi is,ez gusztusosabb mint a sötét színű! Én is örülnék a receptnek:)
16. 104ebed9e1 (válaszként erre: 15. - D972032f0a)
2009. máj. 11. 16:54

szia! már kerestem, és több oldalnyi találatot végignézve sem találtam azt meg, amire én gondolok. a legtöbb találat csak simán olyan, h megpirítod a csirkét és leöntöd mézes-szójás szósszal.. az amire én gondolok, (és NEM a szezámmagos csirke) kis bundában van, ami belül puha és sós a csirke miatt, kívül pedig ropogós édes-erős, a méztől és az erőspistától (csilitől talán) és gyönyörű színe van, élénk pirosas-narancssárgás, szóval nem az a barna szójaszószos-sült mézes


hát nagyjából ennyi :)

2009. máj. 11. 11:04
Szia...a Googleban megtalálod a Kinai mézes csirkét...több féle változatban is van.
2009. máj. 10. 22:32
Neked is! szia :)
13. bared
2009. máj. 10. 22:30

szép álmokat

szió))

12. bared (válaszként erre: 11. - 104ebed9e1)
2009. máj. 10. 22:29
na, majd szaglászok holnap én is a kollégák között))
2009. máj. 10. 22:26

Nem reklámként, de pl. a dunaplázás kínaiban annyira szépek szoktak lenni ezek.. vagy a bécsi útiban.. hirtelen másik nem jut eszembe, ahol biztosan ilyet ettem.. :(


Csorieva receptjével lehet kísérletezem majd, az övéhez ketchupot ír, lehet megspékelem majd egy kis erőspistával (mert az 100%, hogy van azon, amire én gondolok.)

Köszönöm az eddigi ötleteket!

10. bared (válaszként erre: 9. - 104ebed9e1)
2009. máj. 10. 22:23
én eddig még csak barnásat ettem a kínaiban is... lehet, hogy nem ez az , amit keresel((
9. 104ebed9e1 (válaszként erre: 4. - Bared)
2009. máj. 10. 22:22
Bevallom őszintén, még soha nem ettem ilyet a kínaiban, mert nem szeretem a szezámmagot, szóval nem tudom, mennyiben hasonlítanak egymásra az egzotikussal. A recept alapján lehetne az, amire én gondolok végül is, csak szezámmag nélkül, meg kicsit "rózsaszínűbben", mert amire én gondolok, az nem ilyen barnás, hanem szép narancssárgás-pirosas-rózsaszínes, nem is értem, hogy hogy nem barnul meg nekik a méztől sütéskor...
2009. máj. 10. 22:21
azért ha erre jársz, kíváncsi vagyok, ezt kerested-e....?
2009. máj. 10. 21:15
Kinai kaja c. fórumba is beleshetsz:)
6. bared (válaszként erre: 5. - Abe24d45e1)
2009. máj. 10. 21:07
nem, csak elmentettem egyszer magamnak...de a barátnőm igen, és azt mondja kiváló...
5. abe24d45e1 (válaszként erre: 3. - Bared)
2009. máj. 10. 21:06
te probaltad mar ezt ?
2009. máj. 10. 20:58
ezt keresed?
2009. máj. 10. 20:57
2009. máj. 10. 20:52

sziasztok!


szeretnék kínai egzotikus csirkét készíteni, de sehol sem találtam olyan receptet, ami arra az ételre illene, amit én szeretnék..

engem az az egzotikus csirke érdekelne, ami kis csirkemellfalatkákból áll, csípős, mézes kívül ropogós, belül puha bundában... van ötletetek? :)

2009. máj. 10. 20:50
Kínai egzotikus csirke recept kerestetik! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook