Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal recept

Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal recept

A Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal hozzávalói:
50 dkg csirkemellfilé

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 tojásfehérje

2 evőkanál szaké vagy száraz fehérbor

5 evőkanál olaj

2 teáskanál reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

1 hagyma

25 dkg csiperke felszeletelve

pár szem shiitake

15 dkg bambusz (konzerv) vagy bambuszcsíra

2 evőkanál szójaszósz




A Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal elkészítési módja:
A húst vékony szeletekre vágom. A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverem egy csipet sóval, a csirkére öntöm. Forró olajon megpirítom a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobom a húst, és fehéredésig sütöm. Kiszedem, a maradék olajon megpirítom a gombát és a bambuszt. Visszateszem a húst, ízesítem szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverem kevés hideg vízzel, a húsra öntöm, és összesütöm.


Kategória: Húsételek receptjei


A kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook