Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pavlova torta II. recept

Pavlova torta II. recept

A Pavlova torta II. hozzávalói:
3 tojásfehérje
1 csipet só
1 csésze (250 ml) cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál citromlé
5 dl tejszín
1/2 csésze (125 ml) cukor
friss eper vagy akármilyen trópusi gyümölcs


A Pavlova torta II. elkészítési módja:
1. Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Legkönnyebben ezt úgy tudod csinálni, ha egy nagy tányért körberajzolsz ceruzával. 2. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 3/4 csésze cukrot lassan, miközben vered a habot. Majd add apránként a maradék 1/4 csésze cukrot a kukoricakeményítővel a habhoz, végül a citromlevet is. 3. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. 4. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráiig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. 5. Egy tálban verd fel a tejszínt fél csésze cukorral. 6. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pavlova torta ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook