Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kínai csirkeszárnyak recept

Kínai csirkeszárnyak recept

A Kínai csirkeszárnyak hozzávalói:
15 csirkeszárny,
1 evőkanál méz,
4 evőkanál Hoisin-szósz (fűszeres szójaszósz),
3 evőkanál meleg víz,
3/4 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma pépesítve,
1 szál újhagyma apróra vágva,
1 szelet friss gyömbér apróra vágva


A Kínai csirkeszárnyak elkészítési módja:
Készíts pácot a mézből, Hoisisn-szószból, vízből, sóval, borssal, újhagymával és gyömbérrel. Forgasd bele a csirkeszárnyakat, és hagyd állni legalább 15 percig. Előmelegített (180 fok) sütőben tepsire téve süsd a szárnyakat fél órát, időnként kenegesd meg a páccal. Kapcsold át a sütőt grillre, és pirítsd meg a csirkeszárnyakat mindkét oldalukon – forgasd meg pár percenként, hogy meg ne égjenek. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálald, rizzsel, wokban sült zöldségekkel, vagy grillezett fűszeres gyümölcsökkel is kiváló.


Kategória: Húsételek receptjei


A kínai csirkeszárnyak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook