Ki miért lett ilyen? (beszélgetés)
én mindig "vasgyúró" voltam, 8. osztályos koromig kifejezetten kövér... :(
aztán középsuliban valami történt, lement rólam pár kg, de aztán végülis megállapodtam a "töltöttgalamb" formátumnál :)
Azért lettem ilyen, mert gyári hibás vagyok!:)))
Agyilag is, meg súlyilag is!:))))
Már reklamáltam a gyártónál, de lejárt a garanciám!:)
Én is körülbelül 16 éves korom óta fogyókúrázom. Mindig is "erősebb" voltam, mint a kortársaim, és persze otthon sem az egészséges táplálkozás elvei szerint ettünk (ilyen-olyan-amolyan okok miatt ezt nehéz lett volna megoldani).
A lényeg, hogy 2004. szeptember 1-én azt mondtam, hogy elég. Akkor 97 kg voltam. Azóta már sikerült lefogynom 79 kg-ra, de ezt több lefogyok-visszahízok folyamat eredménye volt.
Most, felnőtt fejjel kezdem megérteni a fogyókúrák és diéták mibenlétét, és csak most kezdek mentálisan is áthangolódni. Életemben először érzem úgy, hogy most sikeres leszek. Az álomsúly 66 kg, attól még messze vagyok, de nem adom fel.
Az is idegesít néha, hogy párom - persze nem szándékosan - mondogatja, hogy "de kis husi vagy", anyósjelöltem pedig "nagydarabnak" aposztrofál. Ez is hajt: nekik is meg akarom mutatni. És punktum. :)
Na, jó belefogok...!
46 éves vagyok és kb. 25 éve fogyókúrázom...!!!!!!!!
Sajna ez nem vicc.Mindíg is "erős testalkatú" voltam és időnként fölszaladt a súlyom. Szóval: 20 évesen is 60 kiló voltam, ami a 165cm-hez képest még nem vészes.Szülés....évek múlása....évente feljött 5-6 kiló, amit többnyire sikerült is leadnom. Aztán 30 évesen egyszer csak észrevettem, hogy egyre könnyebb felszedni és egyre nehezebb leadni! Ez 40 után csak fokozódott. 44 évesen 84 kiló voltam. Akkor kezdtem az Atkinset és le is adtam 4 kilót. De sajna én imádok enni és ráadásul az allergiámra szedett gyógyszerektől még nagyobb lett az étvágyam. Most megint 82 kiló voltam. Remélem csak voltam,2 napja csinálom a *t.
Egyszerű: imádok enni:P
Bár, már nincs gondom a súlyommal egy ideje.. kb. 2-3 kg ingadozás, de ezt tudom "kezelni".
Én soha nem voltam vékony kisgyerek
inkább olyan husiska...a lényeg az hogy az oviban menzás voltam és otthon is ettem utánna...na akkor minden elszabadult...
úgy meghíztam hogy csak na
most vagyok 85 kg 170 centire...nah ez már tényleg a csillagos ég...Már egy éve együtt vagyom a barátommal és ez alatt az egy év alatt 10 kilót híztam!!!!!
Lehet h a nyugalomtól nem tudom...:(((
Remélem a menzakaja majd segít valamennyit mert ami ott van az nem sok minden kalóriát tartalmaz:)
ezt úúúúúgy utálom! mért kell a gyereket tömni? anyukám most is azt mondja,hogy anorexiás vagyok, és hogy nme eszem semmi normélisat, és túl vékony vagyok...BMI szerint még bőven normélis vagyok...
de gyereknek ,meg amíg hagytam, engem is tömnek. a szüleim is túlsúlyosak...:(
Hú, ez a nagyhalál! Amikor nagyi azt mondja a túlsúlyos 12 évesről, hogy "erős a csontozata", meg "szép, fejlett lyányka". Nálunk ez volt. Ami tény, az erős csontozat, bár jelzem, 100 kiló felett kifejezetten karcsú a kezem és a csuklóm, szóval az erős csontozat se mindenhol igaz.
De ezt jól bedumálják a gyereknek, aki aztán el is hiszi és lesz belőle túlsúlyos, hipertóniás, boldogtalan felnőtt.
:(
Nekem akkor kezdodott igazan amikor meghalt eletem elso szerelme. Nem akartam senkinek tetszeni el kezdtem enni es levagattam a derekig ero hajamat csutka rovidre:(
MOstani eszel mar nem ezt csinalnam de akkor ugy ereztem ezt kell tennem!
Azota vannak igazan a sulyomal problemaim.
A szüleim válása után kezdtem el hízni. A helyzet rosszabodott, mikor anyu élettársa is bejött a képbe. Masszívan utáltuk egymást.
Aztán 16-17 éves koromban sikerült lefogyni 60 kilóra, úgyhogy délután 4 után nem ettem, és heti 3*kondi + 2*aerobic. De sajnos a sportolás lehetőség megszűnt, és társam sem akadt a mozgásra, úgyhogy szépen kezdtem mindent visszaszedni.
Egyetemen aztán jött a mozgástalan, csipszzabálós vizsgaidőszak, meg a büfé finom hot-dogja. 80 kiló fölé iperedtem.
Tavaly Atkinsszel sikerült 12 kilót leadni, de azóta sajna mind visszajött:(
De majd most;)
Sosem voltam vékony, de mindig szerettem volna, ha nem is vékony, de legalább nem ennyire kövér lenni.
Terhesség alatt feljött 30 kg. Ez borzasztó. Aztán szétmentünk a párommal, akkor 1 hét alatt 8 kg-ot dobtam le.
Megnyugodtam és folyamatosan szedtem vissza a kilókat.
Szeretnék lefogyni, de olyan nagyon nehéz.
Imádom az édességeket, a tésztát.
Hát ez van.
Én sovány voltam.... túl sovány is időnként.
29 évesen egyszer csak elkezdtem hízni... orvoshoz mentem. Kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel lehet a gond. Elkezdtek kezelgetni (szó szerint, mert amit csináltak az nem kezelés!) 4 év alatt 35 kg jött rám, pedig folyamatosan diétáztam. 800 kal. diéta melett 5 hónap alatt újabb 6-8 kg ragadt rajtam... de szerintük minden rendben volt, anak ellenére, hogy az 1-2 db 3 milliméteres göbökből a 4. év végére 10 db 2-3 cm-es + megszámlálhatatlan 3-5 milliméteres göb lett a pajzsmirigyemben...
Végül felháborodtam, orvost váltottam és az új orvos 2 hónapon belül a sebészkés alá zavart, ahol kivették a teljes pajzsmirigyemet, és még jó hogy időben, mielőtt elrákosodott volna. (Csak ennyit az első orvosom odaadásáról és odafigyeléséről!) Azóta gyógyszert kell szendnem (életem végéig!) és a gyógyszerbeállítás igen kellemetlen volt. De most már legalább van értelme a diétázásnak és az elmúltt fél évben 35 kg-tól szabadultam meg! Nem is hiszitek el milyen szenzációs érzés újra 36-os ruhákban járni a 46-os helyett!
Kívánom, hogy minannyian sikerrel járjatok és átérezzétek ezt a felemelő érzést! :)
Sok-sok éve vettem egy könyvet az anyukámnak: Farkaséhség.
Beleolvasgattam a könyvbe, és sajnos nem elrémített, hanem arra ösztönzött vmi belülről, hogy próbáljam ki.
Sajnos megtettem. Félreértelmezve azt hittem, hogy megtaláltam a lakolás nélküli bűnözés megoldását. Bármennyit ehettem, ha kihánytam, nem volt bántudatom a zabálás miatt.
Ördögi körforgás ez...
Néhány éve beavattam a titkomba az egyik barátomat, aki elvitt egy neves pszichológushoz. 2szer jártam nála, utána anyagi okok miatt abbahagytam.
Sajnos csak annyit értem el, hogy a hányás leredukálódott, ma már csak hetente max. 1szer teszem, de a falásrohamok megmaradtak.
Ennek eredménye az 50 kiló plussz. :(
Mikor "elkezdtem" 60-62 kiló voltam, szülés után is! Most meg símán vágósúlyom van, egy disznót már kiteszek :(