Ki mennyit hízott a terhessége alatt? (beszélgetés)
Az elsővel 25 kilót híztam, 3900 gramm lett a babó, szülés után 12 minuszom volt. Nem szedtem vitamint a terhesség alatt. A másodiknál vitamint is szedtem mégis 10 kiló jött fel, ami le is ment, 4050 lett a babó. Aztán szoptatás alatt híztam 16 kilót, :( De már visszafogytam, sőt még vékonyabb vagyok :)
Nekem nem egyenletesen jött fel a súly, az elsőnél igen, de a kicsinél a 25. hétig híztam 2 kilót aztán a többi 8-at. 41 hétre született.
Én az első terhességem alatt a 12. hétre szedtem vissza a leadott 1,5 kilómat, utána teljesen egyenletesen híztam 13,5 kg-ot.
Most a 24. hétre értem el a terhesség előtti súlyomat, és azóta híztam 4 (talán már 4,5) kg-ot, szintén egyenletesen.
Szóval én az első harmadban nem hízok, hanem fogyok és maximum azt szedem vissza. :)))
Egyenletesen jönnek/jöttek fel a kilóitok vagy inkább a második, harmadik harmadban?
Kinél hogy volt?
Köszi
A kislányommal tizenegy kilót híztam, szülés után egy hónappal már strandoltunk, és akik nem ismertek, nem hitték el, hogy a bébi az enyém. AMi pedig a melleket illeti, én is meg voltam győződve, hogy minden formából kimennek. REngeteg tejem volt. MÉg a rengetegtől is több. SZerintem hármas ikreket is szoptathattam volna és akkor is lett volna mindenkinek bőven. A párom, olykor aggódva megkérdezte, ezek ekkorák maradnak örökre? :)))))
Mert ő a régi mérettel is elégedett volt. Kilenc hónapig szopott a kislányom, utána kb három-négy hónap alatt visszanyerte a régi formáját. De most komolyan nem túlzok. De nem is ez a lényeg. Mindez pedig szerintem alkati kérdés.
A nagymamám hatvanöt éves korában mamográfián járt, ahol a nővér megjegyezte, lám, ilyen szép lehet a melle valakinek akár még idős korában is, ha nem szoptatott. igen ám, de a nagymamám két évig szoptatta az anyumat:).
AZ ember szépségének több, mint a hetven százalékát a sárm adja, nem pedig a test szépsége.
Sziasztok!
Én 20 kg-ot híztam, 5 hetes a kisfiam, és már csak 6 kg van rajtam!!!Remélem hamarosan ez a néhány kiló is eltűnik!!!
A 2. terhességem alatt 9 kilót híztam. A lányom most 7 hetes és már 1 kilóval kevesebb vagyok, mint a terhesség kezdetekor. Sajnos azért még a hasam nem lapos.
Az első terhességem alatt pedig kb. 12 kilót híztam.
Sziasztok!
Majdnem 20 kg-ot, sajnos, de remélem a 2.-nál kevesebb lesz!
Ne búsulj! Én a fiammal 25 kg-ot híztam, a lányommal 23 kg-ot. Mind két szülésem, szoptatás után két kiló maradt rajtam (fogyókúra nélkül).
A doki azt mondta "anno", hogy 15 kg után kórház, diéta, stb. Ettől kezdve papíron soha nem híztam. Na mára már ezt bepótoltam, de azóta eltelt 26 év.
A férjem a kilencedik hónapban mindig "kedveskedett". Nem azt mondta, hogy menjünk, ha nem, hogy "guruljál már anyukám". Igaz a 160 cm magasságomhoz képest könnyebb volt átugrani, mint megkerülni. A kistányér szó szerint megállt a hasamon, de egészséges voltam, a gyerekek is.
Nálam még több volt, 65-tel vágtam neki, szülés előtt 74 voltam, szülés után egy-két héttel pedig már 63.
Összességében én is fogytam terhesség alatt két kilót. (Szoptatás kezdetén kétpofára zabáltam a csokit és emellett is kisebb maradt a súlyom, mint az induló súly! - ha nem eszek annyi csokit, még kevesebb lett volna a végeredmény :)
De én sem direkt fogytam, végig gyomorsavam volt, és sokszor hánytam....
Mivel minden könyv, szakmai fórum azt írja, hogy min 4-5 kg a baba, a méhlepény és a magzatvíz, ezért gondoltam, hogy a 3 kg szinte hihetetlen, hizsen akkor az anyának fogynia kell a terhesség alatt. Nem mondom, hoyg ez jó vagy rossz, csak hogy nem átlagos.
Ha a babád rendben van, és alkatilagcsak ennyit híztál eddig, akkor nagyon szerencsés vay:-)
Mi olyan hihetetlen ezen? Biztosan ilyen alkat.
Én most 4 kilónál tartok, és már csak 4 hetem van hátra...
A gyereknek semmi baja, a terhességem teljesen tankönyvszerűen folyt, és a baba is megfelelő méretű.