Ki mennyit hízott a terhessége alatt? (beszélgetés)
Én 13 kg-ot híztam. Nem tudom a szüléssel mennyi ment le, elég tapló nővérek voltak ott, ahol mérni lehetett volna, inkább nem mentem.
Én 6 napot voltam a kórházban, mikor hazamentünk és ráálltam a mérlegre már csak 3,5 kg pluszom volt.
Aztán a szoptatás miatt elkezdtem Elevitet szedni, és visszajött 6 kg.:((( Ebből azóta lement 3 kg. Most itt tartok, és még szoptatom a fiam.
20 kg-t híztam aterhesség alatt. Eléggé vizesedtem is. 8-9 kg-val voltam kevesebb amikor hazamehettünk a kórházból.Sajnos nem nagyon tudtam szoptatni.Igy is kb. fél évbe telt mire ugyanannyi kg voltam mint a terhesség előtt. Ráadásul hiába voltam ugyanannyi,a testem valahogy átalakult,a csipőm szélesebb lett, a pocim is kevésbé rugalmas. Kb amikor 1 év már eltelt,akkor kezdtem ugy érezni, hogy újra a "régi" vagyok. Eleinte kicsit zavartak a változások,de a férjem sokat mondogatta,h.szép vagyok stb. igy az "én-képem" helyreállt és megbékéltem magammal:-)
Most már ott tartok, hogy másfél éves kislányom és kész vagyok egy új babára testileg és lelkileg egyaránt!
Hát az én terhességenm nem volt vaélami átlagos semmiféle szempontból de azért leírom!
Ikreket vártam, sajnos 22. héten születtek meg (csak néhány órácskát éltek:( )
Én 11 kg-ot szedtem addig magamra. A szüléssel 5-6 kg ment le. Kb két hónap alatt nyartam vissza az eredeti alakomat, vagy most már az is lehet hogy soványabb vagyok mint voltam. e ehez nagymértékben hozzájárul az is, hogy egyáltalán nincs étvágyam amióta ez megtörtént:(
Na de a következő terhességnél remélem, hogy többet hízok, tovább tart, és az sem lesz baj, ha nem sikerül azonnal leadni, mert lesz egy vagy két baba aki erről a témáról kellőléppen eltereli a figyelmemet!