Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ki a jó vezető? fórum

Ki a jó vezető? (beszélgetős fórum)

10. Channa* (válaszként erre: 7. - 31bc25d879)
2018. máj. 17. 19:57
Egyetértek!
9. 31bc25d879 (válaszként erre: 8. - Lolka17)
2018. máj. 17. 19:47

Miért nem bent be? - megkérdezted?


Lehetőségeid:


- kérsz táppénzes papírt.

- kiírod szabadságra, majd csak elfogy neki.

- azt mondod, hogy oldja meg, ez egy munkahely, amennyiben itt akar a továbbiakban is dolgozni álljon be a sorba.

- keressen valakit ő maga helyett, te most éppen nem érsz rá ezt intézni.

- igazolatlan nap. Ha 3-4 ilyenje van, kezdeményezni lehet a munkaviszony megszüntetését.

- írásbeli figyelmeztető - ebből is ha van 3-4 fegyelmivel el lehet távolítani.


Még egyszer te ne menj be helyette, menjenek a többiek, majd kiutálják.

Tanulmányozd a munkatörvénykönyvét, kollektív szerződést vagy ami rátok vonatkozik.

Legyél határozott és céltudatos. Nem ő diktál, hanem te.

Tarts osztály értekezletet és legyél szigorú. Erre kifejezetten térj ki.

8. Lolka17 (válaszként erre: 7. - 31bc25d879)
2018. máj. 17. 19:06
Klasz, dolgokat írsz, és teljes mértékben igazat adok, és próbálok onmagammal is rendben lenni, mertha tán megingott saját magammal szemben az, hogy igen engem választottak, és mutassam meg hogy tenyleg kepes vagyok rá, hisz persze miért ne lennék, ha pozitivan allok hozzá, de valjuk be s szerintem egyet fogunk érteni, nekunk nem csak a munkára, a saját dolgunkra, az ő munkajuk minőségére, hanem mint emberre, mint munkatársra is odakell hogy figyeljunk. Az egyik alkalmazottammal történt meg, h kerülte a munkát, kitalált valamit, ami miatt nem mennt be dolgozni(nem először) és mivel nem tehettem mást, nekem kellett a szabadnapomon bemennem. Termeszetesen, hogy a többiekkel ne sgurjak ki es a minka tudjon tovabb menni, megtettem először, aztan jeleztem felé, hogy ez igy nem lesz jó, aztan megtette masodszorra is, ismet bementem. Már pattant el a húr, hisz ismét a szabadnapom volt.. (amiből nem túl sok van), majd hívtam, sajnos kiderult, hogy ismet hazudott hogy miert nem ment be, de a telefonba megigerte másnap megjelenik a munkahelyen.. Szerintem kitalaljatok mi tortent.... Nem ment... Ekkkr gondoltam, hogy nem mehet tovább, és felmentem az igazgatohoz jelenteni a dolgot. Rá pár napra mikor jott, ott kotottunk ki mindketten az irodába. Nem küldték el, de a miheztarzast megkapta, aztan tolem is. Már nemvoltam túl nőies, nem szeretem ha hulyenek neznek. És termesuetesen attól a perctol ereztem h még ő van felhaborodva... Hát ez volt a sztori, és itt ingott meg a dolkg, h tán nem tisztelnek, vagy valamit rosszul csinalom stb..
2018. máj. 17. 17:51

Vezető vagyok. Remélem jó. Mindenesetre szeretnek.


Beszélgetni kell velük, kávézni, ha lehet együtt reggelizni, ebédelni, meghallgatni a problémájukat mert az mindig van. Ha tudsz segíts, akár szabadnappal, cserékkel, vigasszal, jó tanáccsal.


Aki jól dolgozik dicsérd meg, vagy adj prémiumot ha teheted.

Aki nem végzi a munkáját azt jelezd felé négyszemközt.

Jók és hasznosak az együtt kirándulások, csapatépítő tréningek.

Az nem baj ha kicsit tartanak tőled, de mindig tudjanak hozzád fordulni, mind szakmai, mind emberi kérdésekben.

Légy igazságos. Ne lógjon ki a lóláb és ne kivételezz. Bár az elődöm régen azt mondta:" pofára menj és aki a te munkádat segíti, annak segíts te is".


Előbb-utóbb majd belejössz, megtapasztalod. Kialakul a vezetési stílusod. Még neked is tanulnod kell az új poziciót, de valamiért téged választottak.


Sok sikert:)

6. Lolka17 (válaszként erre: 2. - Ab3619a9cd)
2018. máj. 17. 17:51
Szia. Tudod azt gondoltam, hogy hisz mint munkatarsak eddig is joban voltam mindenkivel, ezutanis, s ez menni fog. Viszont valahogy nem igy lett. Az arany középút, az lenne az igazi, de azt hiszem még sokat kell tanulni erről, hisz senki nem születik főnöknek, vagy mégis?!
2018. máj. 17. 17:16
A legjobb vezető a silver. :)
4. SDitti (válaszként erre: 2. - Ab3619a9cd)
2018. máj. 17. 17:11

Az utolsó megjegyzéssel nagyon egyetértek. Ha másképp nem megy, ilyesmivel ösztönözni lehet.


Meg amennyire lehet igazságosnak kell lenni. Nem kimutatni, hogy az ember kit kedvel jobban. Ebből könnyen vérre menő harc is lehet.

2018. máj. 17. 17:09

Piszok nehéz és fárasztó. Az alkalmazottak egyébként is szeretik bűnbaknak kikiáltani a főnököt.


Én próbáltam úgy is, hogy csak a rájuk tartozó infókat nyújtottam. Nekik az jött le belőle, hogy kihagyom őket dolgokból, nem az, hogy a sok "így legyen, úgy legyen, hogy legyen" matekozástól megkíméltem őket. Volt egy olyan időszak amikor nagyon kellett hajtani. Semmire se volt idő. Csak közöltem velük, hogy készen kell lenni és hetekig nem piszkáltam őket. Eredmény: az egyik kiborult, mindennek lehordott a nagyfőnök előtt.


Tapasztalatom alapján: muszáj időt fordítani a megismerésükre, egy kis beszélgetésre mindig. (Érezzék, hogy egy hajóban eveztek.) Ha valakinek magánéleti gondja van, engedni kell szabadságra. Úgy se tudna rá figyelni. Persze gárdája válogatja, de nálunk nagyon megy "a hülye vagyok hozzá, nem tudom megcsinálni", én meg győzködöm, hogy már miért ne tudná és végül megcsinálja.

2. ab3619a9cd (válaszként erre: 1. - Lolka17)
2018. máj. 17. 17:06

Szia!

Voltam vezető,ráadásul az összes beosztottam sokkal idősebbek voltak nálam.

A munkájukkal sosem volt problémám,inkább a beosztáson ment a harc.

Előre megkértem őket,hogy igényeiket jelezzék,ha tudom teljesítem ha nem akkor így jártak.

Voltak ebből problémák,de kellő határozottsággal mindent meg lehet oldani.

Sosem szabad elfelejteni,hogy honnan jöttél és azt sem,hogy ez egy munkahely.Nem a barátaid hanem a beosztottaid.Nem szabad hangsúlyozni,hogy ha nem tetszik el lehet ballagni,viszont tettekkel lehet mutatni.

Ha másképp nem megy akkor mint a gyerekekkel:ha ezt megteszed akkor ezt megkapod,mondjuk a kért szabit ha nem akkor túlóra.Menni fog!

2018. máj. 17. 16:02

Sziasztok!

Nemrég váltam wellness részleg vezetővè egy kis hotelban. Örültem az új poziciomnak, ugyanakkor kicsit megis ijedtem a feladattól, mikor tőlem idősebb alkalmazottak közt kell sokszor fegyelmet tartani, és a munkába merülni. Szerettem volna, hogy az előző vezetőhöz képest kicsit másképp működjenek a dolgok, de sajnos összeomlani vélem a történetet. A feladataimat 100%ban elvegzen, panasz nem érkezik, viszont embereket koordinalni, nem egyszerű. Ha túl kemeny vagyok és az észrevételeket kicsit nyersen találom, úgy sem ért meg, ha ennek ellenkezőjét teszem a fejemre nőnek. Nemis a munkajukkal van a baj, habem az emberi viselkedessel.

Kérlek ha tapasztaltatok vezetőként, vsgy alkalmazottkent akár ilyen írjátok a tapasztalatokat. Köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook