Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kezek - lábak ápolása fórum

Kezek - lábak ápolása (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Kezek - lábak ápolása

8. bionet28 (válaszként erre: 6. - Enissa)
2012. máj. 16. 16:23

Tökéletesen igaz, hogy otthon is lehet, sőt kell a kezeket lábakat ápolni. Mégis sokan vannak akik erre nem adnak, és bizony egy kicsit igényes munkahely már szóba sem áll az ilyen jelentkezővel.

Ha sokat utazol tömegközlekedésin tapasztalhatod, mennyien igénytelenek önmagukra.

2012. jan. 28. 21:17

Igen úgy értettem. Nagyon sokan azért nem kapnak munkát, többek között, mert nem szép a kezük, körmük. Akik rendszeresen emberekkel foglalkoznak, vagy magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek ott ez követelmény. Csak nem mondják meg, a HR -esek.

A nem szépen vágott köröm, a csúnya egyenetlen lakkozás, vagy éppen a lakktól megszínesedett, cigarettától csúnya kéz, köröm is sok esetben elutasítást von maga után.

Számtalan olyan esettel is találkoztam, úgy nők, mint férfiak között, akik valamilyen "ihlettől" rendbe tették, tetették a kezüket, lábukat, és magasabb fizetéssel jutalmazták.


És én magam nem űzöm ezt a szakmát. Én egészségvédelemmel foglalkozom, annak kapcsán foglalkoztat a körömnek, kéznek, lábnak a betegségei. Így találkoztam sok - sok emberrel aki saját bőrükön tapasztalták mindezek hiányának, vagy nem megfelelően elvégzett ápolásnak a munkahelyi hátrányát.


Továbbá több HR -es ismerősöm, és maguk a komolyabb cégtulajdonos ismerőseim is mindezeket megerősítették. Még bizony a több ezer, illetve tízezreket foglalkoztatók is. Én magam is adok elhelyezkedési tanácsokat, amiben ez a kitétel is szerepel.


Az tény, hogy van szakmabeli a családomban, aki ezeket csak megerősíteni tudta.

Nagyon sokan vannak, akik fodrászhoz elmennek rendszeresen, hiszen az látszik. Azt feltételezik a kezükkel senki sem foglalkozik.

Számtalan kilakkozott gyászkeretes kezet látni, no meg úgy vágott körmöt, amely igen lépcsős, nem beszélve az olyan kézről amelyik zöld a cigarettától.

Nyáron meg a lábak, sarkak. No ezekről már ne is beszéljünk.

Tökéletesen igaz, hogy otthon is lehet ápolni a kezet, lábat, csakúgy mint a hajat. Viszont meg kell tanulni helyesen tenni mindezeket.


Azon kívül aki komoly munkára, és fizetésre vágyik, annak bizony ezekre is áldozni kell.

És bizony egészségügy vonzata is van, egy szakszerűtlenül kezelt körömbenövésnek, egyáltalán a körömbenövésnek, tyúkszemnek, és társainak.


A köröm töménytelen betegséget jelez, amit egy jól felkészült, pár éve vizsgázott Uniós egészségügyi követelményeknek megfelelően képzett szakember meg tud állapítani, és ez bizony életet mentett már sok esetben. Azért hangsúlyozom a pár éve végzetteket, mert a régi szakemberek kevesebbet tanultak, akkor még ezekről a betegségekről nekik nem kellett ennyit tudniuk.

2012. jan. 27. 22:52

Olvastam, de akkor sem értem. mindegy is.Esetleg arra gondoltál, hogy ha nem manikűröztet valaki akkor nem is kap munkát??? ... ha ápolatlan akkor meg is érdemli, de vagyunk pár tízezren biztos akik sosem voltak és attól ápolt a kezünk, lábunk.


szép estét! enissa

2012. jan. 27. 22:38
Nem a pedikűrös, mivel a pedikűrösök manikűröznek is, és sokan műkőrmöznek is. Ha a cikket elolvasod, akkor világos a bettike2007 - nek írt válaszom.
4. Enissa (válaszként erre: 3. - Bionet58)
2012. jan. 27. 13:45
Ezt a mondatot nem értem, ki lesz ettől munkanélküli? A manikűrös, hogy nincs fizetőképes kereslet, vagy inkább olcsóbban dolgozik?
3. bionet58 (válaszként erre: 2. - Bettike2007)
2012. jan. 26. 15:40
Az igaz, viszont mint írtam számtalan esetben munkanélküliség, illetve jóval alacsonyabb fizetés az ára.
2012. jan. 25. 13:53
Ez mind szép és jó,legyen meg a higiénia,de nem mindenki tud pedikűröst,manikűröst fizetni,sajnos..
2012. jan. 24. 13:08
Számtalan esetben lehet nyáron tapasztalni. Csinosan öltözött, a fodrász kezeit a hajukon viselő nők, férfiak, a kezükkel, lábukkal mit sem törődnek.
Pedig ez nem csak esztétika, hanem egészség is.
Továbbá a munkához jutást is megkönnyíti.

Ugrás a teljes cikkre: Kezek - lábak ápolása

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook