Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetés)
1478/144
Gyalog jöttem haza
25 perc.
Bocsi, nem úgy értettem. Tudom, hogy nem most akarod csinálni, hanem akkor ha stagnálna a súlyod.
De ezzel lehet kevesebb kalóriát vinnél be, mint eddig, és arra a szervezeted úgy reagálna: "Nanemá', eddig is alig adtál enni, most meg még kevesebbet adsz?" Vagyis még inkább el kezd tartalékolni. Ha jól tudom, ilyenkor bűnözős napot szoktak tartani, vagy megemelni kicsit a napi kcal bevitelt, mondjuk +100 kcal/nap.
Nem tudom, hogy ez mennyire jó, vagy hogy egyéni dolog-e.
Az viszont saját tapasztalat, hogy én megtettem azt, hogy időnként beiktattam egy bűnözős napot. Mondjuk nem azért, mert stagnáltam volna, csak úgy éreztem, időnként ki kell törnöm kicsit :)
Nem ettem mondjuk 4000 kcalt, de két-három hetente egy nap mondjuk 400-500 kcallal többet ettem, mint "normálisan". Mondjuk egy baráti összejövetelen többet ettem, és utána nem ostoroztam magam, hanem másnap folytattam a kevesebb kcal-val.
És a bűnözős héten mégis fogytam ugyanannyit,de olyan is előfordult, hogy pont azon a héten többet fogytam, mondjuk nem 50 dkg/hét, hanem 70 dkg/hét.
Nem tudom, van-e összefüggés, vagy csak véletlen az egész. Azért minden héten egyszer nem mertem bevállalni a "bűnözős" napot.
(A testmozgás intenzitásának növelésével szintén lehet sokkolni a szervezetet,hogy beinduljon, úgy hogy még mellette többet is eszik az ember.)
Ezt meg a futás miatt tapasztaltam. De ez itt, azt hiszem most nem opció :)
Nem azt mondom, hogy én feltétlenül jól csinálom, vagy követendő, csak saját tapasztalatot írok, ;)
Én is a felezős módszert választottam, főtt kajából az eddigi felét eszem meg és elég. Kenyeret csak reggel eszem, teljes kiőrlésűt, édesség semmi. A gyaloglást is nagyon megszerettem már várom az esti levegőzést, nagyon hozzá lehet szokni. Január eleje óta 2-3 nap maradt ki.
Hétvégén lakomázunk jön haza a gyermekem és ilyenkor minden finomsággal kényeztetem /csak havonta egyszer jön, sajnos/ de én majd figyelek rá de egyek túl sokat.A menün még gondolkozom de ilyenkor 2-3 félét főzök. A sütit ő sem szereti így az nem lesz.
Vasárnap husleves,
hawai csirkemell, rántott karaj, petrezselymes krumpli, kukoricás rizs, ecetes szilva és uborka
Holnap töltött paprikát sok paradicsom mártással és tökfőzeléket.
Szomvaton babgulyást és fánkot.
Én is három felnőtt férfira főzök, akik szeretik a jó hagyományos magyar konyhát no meg a pizzát és a spagettit.
De nekem nem muszáj azt és annyit enni, mint ők.
Ezért találtam ki magamnak a felezős diétát.
Alig egy pár szabályom van:
Kenyér egy szelet reggel. Eleinte nehéz volt, de most már mindent meg tudok enni kenyér nélkül. A kocsonyát is.
Mindenből a felét eszen, mint regen.
Ha éhes vagyok, először iszom egy nagy pohár vizet. Ha negyed óra múlva is éhes vagyok, eszem.
Nincs csoki, cukor, sütemény. Na jó ezt születésnapokon meg szoktam szegni :)
Nincs kármentő evés.
Megeszem viszont azokat az ételeket, amikbe recept szerint kell kenyér vagy cukor pl. fasirt vagy töltött paprika.
Képzeljétek, az egymásraszólós módszer működött, eltűntettem ma 2 liter vizet :D Nem, nem kiöntöttem, megittam.
A másik meg, hogy az épületgépész bácsi hozzájárul az egészséges élethez: kértük, hogy a nőimosdóban az érzékelős világítást állítsa már át 30mp-ről 60mp-re, mert azért mi nők el tudunk ott időt tölteni na. Hát, rossz irányba tekerhetett valamit mert most 15mp a szintideje, életemben nem vécéztem még tornázva de mindent el kell kezdeni :D
Elbizonytalanodtam azzal kapcsolatban, hogy mit is kell majd tenni, ha esetleg beáll pár hetes stagnálás.
Eszembe jutott, hogy a KB.-nek is van egy Fórum oldala, ahol lehet ezt-azt kérdezni, és hozzáértők válaszolnak a kérdésre.
Rögtön találtam is egy kérdés-csoportot a stagnálásról, rákatt... hát hogy ott mi megy??? Ha itt a hoxán úgy oltanák egymást a fórumozók, mint ami ott megy, már mindenki a föld alá süllyedt volna szégyenében. Azt hiszem maradok csak a főoldalnál, ahova bevésem a napi dolgokat, az a Fórum nem az én fórumom. :))
Köszi a befogadást!
Nekem a Demis diéta vált be testsúj csökkentésre.
Mivel az állati fehérjét nem nagyon bírja a szervezetem sok tésztafélét ettem.Ez igen meglátszik.Lejtőn nem megyek szívesen,mert félek,hogy elgurulok.4 pasit etetek.2 kamaszt,1 fiatal felnöttet,és 1 öregecskét,akit már úgy megszoktam.;)+ anyósom.44éves leszek ,és 60kg LESZEK,de most sajna 90 felett vagyok,mindez brutális 150 cm mélységhez(szerintem a 150cm felnőttbe nem nevezhető magasságnak!)
Szép napot mindenkinek!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Nem lehet egységesíteni senkit sem, tényleg úgy van, kinek mi jön be.
Nekem ebbe a formába, hogy kevesebbet eszek mindenből, azért jön be, mert ezt mozgással tudom egy kicsit korrigálni, ha „véletlenül többet eszem”. Lehet, hogy nem fogom elérni az álom súlyomat, de amit leadtam már annak is örülök. A KalóriBázist meg használni fogom, mert azzal tükröt állítok magamnak.
Sziasztok!
Csatlakozhatok?