Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetés)
Az én lánykorom közel 27 éve volt!
49-51 voltam.Most meg már lementem 91 re. :(
Amikor még én is naponta mérlegeltem, engem nagyon le tudott hangolni, ha egy-egy nap többet mutatott mint előző napon.
A centi nem ennyire érzékeny, ami a mérlegen esetleg 5-10 dkg, az a centin nem több, mint pár milliméter. Gondolom én, ezért ha már 1-1 egész cm változás több napon keresztül mutatkozik, akkor azt már valósnak veszem.
Azt mondják: kutyaharapást szőrével, izomlázat ugyanazzal a fajta testmozgással, csak sokkal kevesebbet, és sokkal kíméletesebben. Próbáld csak ki, nekem bevált, valamikor réges-régen. :))
Kb. egy évvel ezelőtt álltam mérlegre utoljára.
Akkor vettem egy újat, mert a régi összevissza mért, a még régebbit pedig már nem igazán látom (=vonal-kijelzős). És amikor kiderült, hogy a legújabb is ahányszor ráálltam mindig mást-mást mutatott, akár 6-8 kg eltérésekkel is, azóta vannak sarokba állítva.
Egy év óta csak a centi, reggelenként. Másfél cm kb. 1 kg, vagyis 3 cm tesz ki 2,0 kg súlycsökkenést. Azt mondtam, ha ezzel a számolással majd valamikor május vége, június közepére belül leszek a 80 kg-on, és már biztosan 7-essel kezdődő számot mutat, akkor veszek egy tuti mérleget! :))
Szép reggelt mindenkinek! Mai mottóm: "Nembaj ha fáj a farizma, attól nő a karizma :)" Tegnap jól megtornáztattam magam, ma nyögök a lépcsőn :D
Hogy vagytok?
Eszembe jutott ma reggel egy kérdés: Ti milyen időközönként mérlegeltek? Már ha mérlegeltek :)
(Velem ma reggel nem volt kíméletes a kis számláló dög, de szerintem csak izmot szedtem fel)
Nálunk még csak borult, egyelőre nem esik. Tegnap nagyon nagyot gyalogoltam, régen volt, hogy ennyire elfáradtam, mint tegnap sikerült.
Tegnap napos idő volt, ma borult, eredetileg holnap gondoltam, hogy lemegyek kenyérért. Mára még van. Meglehet, hogy lesétálok és hozok annyit, hogy a jövő hét elejéig elég legyen.
Ez nincs kőbe vésve!
Ugye úgy szól a tanítás, hogy amennyiben 7 egymást követő nap alatt 7000 kcal deficitet összehozunk, akkor azon a héten fogyunk 1 kg-ot!
Vagyis totál mindegy, hogy egyik nap 200 kcal deficit, a másikon 800 kcal deficit, amit összehozunk, a heti összesenben legyen meg!!
Ezért is nagyon jó módszer ez, amit csinálunk, mindent eszünk, csak odafigyeléssel!!
Kedves egészségedre amit megettél, ma-holnap biztosan be tudod hozni a lemaradást, akár a kaja oldalon, akár egy kis rámozgással. Összejön az!
Sziasztok! Nálunk csepereg az eső Békéscsabán.
Ma úton leszek, mert bérletet veszek, csekket fizetek be, aztán anyukámmal találkozom a sűrgösségin és ha megvizsgálták, hazavisszük. Nagyot esett hátra és megütötte a bordáját. Meg kell röntgenezni. Nagyon remélem, csak zúzódás.
Legyen hasznos és kellemes a napotok!
1772/160 30 perc séta
Szerintem ezen a héten hizni fogok.