Két éves a gyermekem. Eljött a bilire szoktatás ideje (beszélgetés)
Drága Raniko!!
Kérlek, beszéld meg a lányoddal, hogy cseréljünk. Egy ilyen nagymamáért adok kettő másikat!
:)
Sziasztok!
Nekem két 22 hónapos iker unokám van,kislányok.
Mereven elzárkoznak a bilizéstől.Amikor kis bugyiban vannak elég sokáig visszatartják a "végeredményt" de a bilire rá sem akarnak ülni.
Szerintem sem lehet erőltetni a kisgyereket hogy szobatiszta legyen,majd eljön az az idő amikor ő úgy fogja érezni szüksége van a bilire.
Nekem eszembe sem jut hogy a menyemet azért kritizáljam mert e gyerekek még nem szobatiszták.Az az elvem Ő az édesanyjuk, én csak a nagymamájuk vagyok.
Szerencsére az én anyukám nem cseszeget ilyenekkel. Ő a háttérből segít, ha kérdezek, azonnal válaszol, ha segítség kell segít, de sosem mond olyat, hogy kislányom, biliztesd a gyereket.
most mi megálltunk a bilivel, úgy gondoltam, 1-2 hétre hagyom, mert úgy látom, mintha Nóri most haragba lenne vele. Bármikor kérdezem, hogy ráülünk-e, azonnal nemnemnem-
furcsák az emberek :(
Így nehezebb dolgod lesz
Egyébként imádja a bátyját, mindenben utánozza.
Anyós (persze, hogy beleszól) azt akarja, hogy az egyik bilin üljön a fiam (ami ciki egy nagyfiúnak), a másikon a kicsi, és akkor utánozni fogja.
Szerintetek?
Szerintem hülyeség, mert a nagynak kínos már, a kicsi pedig utánozhat minket is, ha már egyszer tudja, mire való a WC.
Van szűkítőnk, legfeljebb azon lesz szobatiszta.
Ma "érdekes" dolog történt.
Egy ideje beszélgetünk a biliről a lánykával, és ráültek a babák, tudja, mi miért megyünk a WC-re, és mire való.
Ma előhoztuk a bilit reggel, de nem akart ráülni.
Beszélgettem arról, hogy senkinek nincs pelusa, és neki sem lesz, ha használja a bilit.
Akkor se ült rá.
Aztán amíg öltöztettük a nagyot, főztük a kávét, sumákban ráült, miközben végezte a dolgát, pelenkában.
szerintem ezt a felnőttek hiszik,h a gyerek ezt hiszi...egy gyerek nem gondolkodik így.
"ezt én csináltam,és most lehúzzák a wc-én".Főleg nem egy 2 éves...
sziasztok:)
Az én lányom most 17 hónapos,most kezdjük majd a bilizést.Had ismerkedjen vele:)
Én annyival könnyebb helyzetben vagyok,h nem a sajátomon gyakorolok. :-)
Azt viszont eldöntöttem,h anya tanácsát elfogadom majd,megpróbálom azt,amit ő velünk.Nem erőltette,de ráültetett bennünket.Amíg nekünk kedvünk volt...ha volt eredmény volt,ha nem,hát nem.És itt vagyunk...Szóval azt hiszem,bízhatok benne,ő majd a javamat akarja.
De az is biztos,h a mostani komfortosabb pelusokkal nehezebb dolgunk van...és anyáinknak is nehezebb volt,mert mosni kellett a pelust,nem csak kidobni... :-)))
Én se tudtam, de valahogy bennem volt, hogy magától fogja tudni mikor kell neki a bili.Tudta :D
Április végén kezdett bilizni és most már éjjel sem kell neki a pelus.
Tavaly is lehetett volna biliztetni, de ahogy én akrtam ő egyre inkább nem.A lényeg hogy ovi elött szobatiszta legyen :)
Szia! Semmiképpen ne engedd, hogy más beleszóljon, már az elején állítsd le a kedves rokonságot. Tudom nehéz, mert én is mondtam nekik, hogy ez magánügy: csak a férjemre, a gyerekemre és rám tartozik. Akkor elnémultak, de pár hétre rá újra kezdték.
Szerintem a gyereknek sem tesz jót, hogy állandóan a pelussal nyaggatják, hagyják békén.
Sziasztok!
Az én kicslányom 13! hónapos,most szombaton ugrott a torkomnak a Dédi,aki 30 évig csecsemősnővér volt,hogy mi az,hogy nem biliztetem már.
Mondjuk,ő volt az,aki minden kérdezés nélkül rámrontott szoptatáskor is anno,pedig 4x találkoztunk előtte összesen,és direkt bevonultam a sötét szobába. Bár ez baromira nem ide tartozik,csak érzékeltetni szerettem volna,hogy mennyire NEM a magánügyem,hogy mit csinálok a babámmal.
Igazából nagyon jó ez a fórum,mert fogalmam sincs,hogy kezdjek majd hozzá a biliztetéshez.
Kedves rokonok-nagymamák nem tudnak más témáról beszélgetni a kétévesekkel ? :-O :-S :-D
le kell őket finoman állítani, vagy adj a kezébe egy könyvet, hogy inkább meséljen, ha nincs jobb ötlete :-D
anyámnak se hagynám, hogy rágja a fülemet, én vagyok a gyermek anyja, itt zárjuk le a témát, és beszéljünk másról - kész :-)
Üdv mindenkinek!
Ha lehet, én is szeretnék csatlakozni a tapasztalatcseréhez.
A lányom csak augusztusban lesz kettő, így nem maradtunk le semmiről. Viszont itt a jó idő, amikor bugyi nélkül sem fázik.
Vagy sikerül elhagyni a pelenkát őszre, vagy nem.
A fiammal elég sokat kínlódtunk (hála anyósomnak, aki szerint már egy éves! kor után kéne biliztetni, és mivel együtt laktunk.... értitek..)
Már a lányomat is rárakta a bilire.
Ez úgy derült ki, hogy a bilit hazahoztuk, elővettük, és az istennek nem akart ráülni, szinte menekült.
Megkérdeztük a nagyfiunkat, hogy amíg a nagyinál voltak, volt-e olyan, hogy ráültette a hugit a bilire, és persze elmondta.
Így nem kis félelmekkel kezdem el az egészet.
:(
"egy jólnevelt gyermek 2 éves korára szobatiszta."
Látszik, hogy a könyv régi, mert a jól neveltség és a szobatisztává válás nem függnek össze.