Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kérdések, amiktől falra másztok? fórum

Kérdések, amiktől falra másztok? (beszélgetés)

1 2 3 4
60. bnedora (válaszként erre: 59. - Vvicus)
2012. márc. 27. 12:14
Szerintem a melledet akkor is megnézi egy férfi, ha nem szoptatsz. Vajon akkor is cikinek, intimnek gondolod?
59. vvicus
2012. márc. 27. 11:48
Ja, azt kifelejtettem, hogy mennyire utáltam azt a kérdést, hogy szoptatok-e, és mindeközben mindig a melleimre tévedt a kérdezők szeme. És ha ezt még ráadásul férfi kérdezte, az már tényleg kiverte a biztosítékot. Ezek olyan intim dolgok szerintem.
58. vvicus
2012. márc. 27. 11:47

Én azt utálom, amikor megkérdik, milyen idős terhes vagyok, aztán meg elcsodálkoznak, hogy "éééés eeeekkora a hasad?!". Hát nem látják?! Pfff.... :-)

Mi a mikor jön a tesó kérdést sikeresen megúsztuk, mivel még nem volt 1 éves a Lányom, amikor tervezve már a pocakban volt az Öcsi. De már jönnek a kérdések a harmadikra, pedig még a másodikat sem szültem meg...

57. d'moni (válaszként erre: 56. - Kálbá)
2012. márc. 27. 11:36

Nálunk is ez van.

Ja és egy vicc:

-De szép kisbaba kisfiú vagy kislány?

válasz:

-Majd ha felnő eldönti!

56. Kálbá (válaszként erre: 50. - D'moni)
2012. márc. 27. 11:23
Nekünk 2 éves volt a kislányunk mikor összházasodtunk. Az esküvőn odajött hozzánk párom egy barátja és megjegyezte, hogy a gyerek tiszta apja és hol voltam mikor készült, majd mikor arrébb ment még két méterre se volt, mikor oda jött egy másik ismerős, aki megjegyezte páromnak, hogy nem akarja megbántani, de a gyerekben semmit nem lát belőle :)
55. adbefc7882 (válaszként erre: 53. - Bnedora)
2012. márc. 27. 11:23

Nézd, engem nem zavar, ha megkérdezi, anyatejes-e a gyerekem és elég-e a tej. De mikor elkezdenek okoskodni és állítják fel a diagnózisokat, amikor sír a babám, azt igenis kikérem magamnak, ismerem a gyerekem.

Faluban lakok, így itt általában meg-megállok beszélgetni az idősekkel, ha meg akarják nézni Némót. De mikor kioktat, hogy hogyan van a gyerek felöltöztetve, miért nincs rajta overál, hisz ő még kisbaba(12 hetes és hétvégén nálunk 23 fok volt. Nem hinném, hogy téli overálba kell vinnem...), akkor igenis kiakadok.

Mint ahogy azon is, mikor felháborodik a gyerek nevén. Ákos Némó a neve, de mostmár direkt a Némót mondom, mert besokalltam kicsit.

54. 4c1a787e8f (válaszként erre: 23. - Bnedora)
2012. márc. 27. 11:20

Pont ezt akartam leírni..

Mégis mit kéne tőletek kérdezni?? Hogy szia, évek óta nem láttalak, ma hány felülést csináltál edzés közben?? Vagy mit??

Nyilván mindenki a családról fog kérdezni, ebből lehet egy felszínes üdvözlés, de akár egy mélyebb beszélgetés is, és ez a megszólítotton múlik..

Az angolok meg az időjárásról beszélnek.. mi egy kicsit mások vagyunk..

Ez van.

2012. márc. 27. 11:07
Úgy látom és tapasztalom, hogy bárki bármit kérdez, az valamilyen okból nem tetszik. Mindent ki lehet forgatni, mindenbe bele lehet kötni, ami már nekünk nem tetszik.
52. adbefc7882 (válaszként erre: 50. - D'moni)
2012. márc. 27. 11:03

anyós folyamatosan azt szajkózza, hogy "totál olyan Némó, mint az Apja"... még jó...:)

Na, meg mikor 1ütt sétálunk és valaki érdeklődik, Ő kezd el válaszolni... Pont mintha az övé lenne... Ettől rosszul vagyok :D

51. c3f39fd03b (válaszként erre: 23. - Bnedora)
2012. márc. 27. 11:03
Szerintem nem arról van szó,hogy a fiatalok nem szeretnek beszélgetni az idősebbekkel...Egyszerűen csak olyan kérdéseket is fel tudnak tenni,ami már messze menően az ember privát szférájába tartozik,és ilyesmikre közeli családtagokon kívül másnak nem igazán szívesen válaszol az ember.
50. d'moni (válaszként erre: 44. - Adbefc7882)
2012. márc. 27. 10:55

A hasonlítgatásról jut eszembe a másik irritáló kérdés:

Kire hasonlít ez a gyerek? ááá tiszta anyja!

49. Kangaroo Island (válaszként erre: 44. - Adbefc7882)
2012. márc. 27. 10:55

tök jó név a Némó, tetszik, a kis halacska jut róla az eszembe, de aranyos :-)

nálunk az volt, mikor mondtuk mi lesz a neve, hogy akkor adjunk neki 2.nevet is...aztán nem adtunk 2.nevet, mert nem akartunk, mikor fél éves volt a gyerek apám kérdezte, hogy anyakönyvezve van-e már, vagy még lehet változtatni a nevén??? :-/

48. Tücsibogár (válaszként erre: 38. - Bnedora)
2012. márc. 27. 10:54

Biztos, hogy a tejről nem kérdeznék. És tudom, hogy bár természetes dolog a szoptatás, és kikínlódtuk, végül nekünk is sikerült...de számomra ez egy olyan dolog, ami nem nyilvánosan kibeszélendő, megnézhető stb. Külön rosszul voltam tőle, amikor 2 mondatban vázoltam a helyzetet, és ennek ellenére is megkérdezték, hogy "mégis hogyhogy nem tudsz szoptatni, hisz olyan nagy cicid van??" Szerintem ez tapintatlanság nagyon.

Nem tudom mit kérdeznék, a helyzet hozná szerintem. Sőt biztos előfordulna velem is, hogy a sablonkérdésekből tennék fel, de tudatosan próbálnám beállítani magamat(és így is teszek egyébként, hogy ne legyek tolakodó).Pl egészségi állapot, család..

De pl soha nem néznék "kék babát" lánynak, vagy "rózsaszínt" fiúnak.. Nem hasonlítgatnám a sajátommal. Még így sem teszem, hogy nekem is pici, és akivel esetleg szóba elegyedek annak is pici..

Meg nem kell feltétlen kérdezni, egy beszélgetést máshogy is lehet kezdeményezni: Pl, hogy jön a jó idő, lehet majd jobban jönni-menni, sétálni. Könynebben, gyorsabban telnek a napok majd, ha egy hosszabb levegőzést be lehet iktatni stb.. ÉS akkor máris elkezdtél beszélgetni, de nem tolakodóan.

2012. márc. 27. 10:54
Na, igen, azt én is megkaptam, hogy kövér vagyok...(8 kiló van rajtam...)
46. urbanszkyviki (válaszként erre: 42. - D'moni)
2012. márc. 27. 10:53
Hát hogy páran hogy lehetünk olyan izék, hogy nem akarounk rögtön szupermodellek lenni, nem is vagyunk igazi anyukák....:D
45. d'moni

A házban lakó bácsitól a gratulálós mondata után a következő mondat az volt, hogy:

-És anyatejet eszik?

mondom: Igen.

Más idegesítő kérdés:

-Sokat sír?

Erre a válaszom: Nem! (és ezen csodálkoznak)

A "van tejed, elég-e" kérdések engem is kiborítanak..Meg mikor sír a Kisfiam és egyből azzal jön anyós, hogy "NEM ELÉG KALÓRIÁS A TEJED...NEM ELÉG A TEJED".. Szeretem, hogy ilyen marha okos. Na, meg a hasonlítgatás, mert van a családban az egyik nagynéninek egy 4éves fia. És állandóan azt hallgatom, hogy a nagynéni a kisfiával ezt így és úgy csinálta és ez tök jó volt..És hogy úgy kellene majd nevelnem nekem is Némót, hogyha nagyobb lesz..Persze. Nyilván úgy fogom. Hátha majd az én Fiam engem is rugdos és ütöget, ha 6hónapos terhes leszek...

Szóval én a Margit így csinálta, vagy a Bazsi kezdetű mondatoktól vagyok rosszul :D

Meg mikor megkérdezik, hogy miért Némó a neve, miért nem adtam Neki más nevet. Akkor elmagyarázom, hogy mert Mi ezt akartuk, akkor meg vágják a pofákat...

2012. márc. 27. 10:52
Mivel elvileg még régen vékony testalkat voltam (...:D), épphogy mellekkel áldott meg az ég. Amikor megszültem, annyi tejem lett, hgy nem győztem etetni, a melleim majd szét szakadtak (el is apadtak aztán az első kettő lurkónál hamar...), akkorák voltak, mint a nicsak ki beszél-ben a nőnek az első részben. Ekkor jegyezte meg egyidős lány uncsitesóm, hogy na Vika, most már hogy van melled is, kicsit jobban nézel ki...! :O
42. d'moni (válaszként erre: 39. - Urbanszkyviki)
2012. márc. 27. 10:50
Az ilyenektől én is kiakadok. Milyen legyen már egy kismama? Szupermodell? Majd leadjuk a kilókat ha akarjuk, ha már nem szopizik.
41. Kangaroo Island (válaszként erre: 38. - Bnedora)
2012. márc. 27. 10:47

Nekem nagyon zavaró volt, hogy a "mellemről" faggatóznak, mindenki más, van akit nem zavar, engem zavart, főleg hogy tejem se volt egyéb okok miatt, én se tettem fel senkinek ezt a kérdést, mert lehet, hogy kellemetlen neki is, vagy éppen fájó pont, mert szeretné szoptatni, de nem tudja. Senkinek semmi köze nincsen hozzá.

Hogy én mit kérdeznék egy idegentől? Idegentől főleg nem kérdeznék ilyet, megkérdezném mikor szült, hogy hívják a babát, esetleg hol szült, ha érdekelné elmesélném az én storymat, de nem áskálódnék a melleiben.

40. bnedora (válaszként erre: 32. - Kangaroo Island)
2012. márc. 27. 10:47
Ez talán egy ismerősnél elfogadható, hogy ezzel kezd, de itt olyan példa is van, amikor az utcán valaki megállít, vagy egy éppen csak egy ismerős kérdez, akkor középpontban érthető, hogy a gyerek van.
39. urbanszkyviki (válaszként erre: 37. - D'moni)
2012. márc. 27. 10:46
Jaaaj, engem szülés után 4. napon, amikor hazahoztuk a gyereket konkrétan ledagaddoztak..... (nem családtag, nem barát, hanem a férjem kollégája, aki hívatlanul jött fel gyereklátogatóba , és közölte, hogy az ő asszonykája bizony szép csinos volt már szülés után is. 2.6 kg-os babát szült, depressziós, gyógyszereken én a mai napig, nekünk meg 4.5 kg-os volt a baba és nem tagadom, nem fogyóztam annyira...:)
38. bnedora (válaszként erre: 27. - Tücsibogár)
2012. márc. 27. 10:42

Amennyiben szeretsz beszélgetni, akkor te mit kérdeznél egy idegentől?

Mitől intim dolog az, hogy érdeklődik valaki arról, hogy van-e tejed, miután szültél? Szerintem ez teljesen természetes, normális kérdés olyan embertől, aki nem ismeri a körülményeket.

37. d'moni
2012. márc. 27. 10:37

Szülés utáni 3. napon hazamenetelkor anyós megkérdezi:

-Még nem ment le a hasad?

válasz:

-Nem!

Nem tudom hol élnek ezek, nem vagyok gumiból...

36. zéti
2012. márc. 27. 10:36

Szülés után kérdezték:

- Mi lett volna a gyerek neve, ha mégis fiú?

- Áron.

- Jó, de komolyan. Mi lett volna a neve?

35. Kangaroo Island (válaszként erre: 29. - Katalin02)
2012. márc. 27. 10:35
hát nem is értem hogy adhattál ilyen nevet neki :D
34. d'moni
2012. márc. 27. 10:35

Miért sír?

Miért nem adsz neki vizet/teát?

Miért alszik, miért nincs van fent? (mert nyaggatnák)

Miért alszik ilyen sokat?

33. zéti
2012. márc. 27. 10:34
2 hónapos lányom nyáron rózsaszín csajos kisruciban, takaró nélkül tologattam a babakocsiban. Megállítottak dícsérték, majd megkérdezték, hogy kisfiú? Mondom igen! És mi a neve? Mondom: Hanna! Majd tök komolyan rám néztek, hogy az nem lány név?
32. Kangaroo Island (válaszként erre: 23. - Bnedora)
2012. márc. 27. 10:34

nem arról van szó, hogy nem szeretünk válaszolni a kérdésekre, hanem arról, hogy ne csak ezekről tudjanak beszélni, ahhoz hogy van(volt)-e tejem, konkrétan senkinek semmi köze nincsen.

Kérdezze meg hogy vagyok, férjem hogy van, gyerek hogy van, mi van a munkával, stb...de ne áskálódjanak abban amihez semmi közül

2012. márc. 27. 10:32
Amúgy a cikk végén le is van írva, hogy ha nem érdeklődnének, akkor az még rosszabbul esne, itt csupán arról van szó, hogy 100. ilyen kérdésnél igenis néha el szakadhat az a bizonyos cérna...:)Ettől függetlenül én is mindig válaszolok, de attól még idegesítenek ezek a kérdések.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook